• Νίκη και άνοδος στην 1η κατηγορία για την Ελλάδα στο Fed Cup

  Νίκη και άνοδος στην 1η κατηγορία για την Ελλάδα στο Fed Cup

 • Χρυσή σε όλη την Αυστραλία η νεομετανάστρια Μαριάννα Σαμπάνη

  Χρυσή σε όλη την Αυστραλία η νεομετανάστρια Μαριάννα Σαμπάνη

 • Studiosus: Έρχεται κύμα Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα

  Studiosus: Έρχεται κύμα Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα

 • Mε ηλεκτρονική κλήρωση έγινε η ανάδειξη των «εφήβων βουλευτών» - Βουλή των Εφήβων θα συμμετάσχουν και ελληνικά σχολεία του εξωτερικού

  Mε ηλεκτρονική κλήρωση έγινε η ανάδειξη των «εφήβων βουλευτών» - Βουλή των Εφήβων θα συμμετάσχουν και ελληνικά σχολεία του εξωτερικού

 • Κτηματολόγιο: Προθεσμία έως 9 Ιουλίου για να δηλώσετε τα ακίνητά σας - Αφορά και κατοίκους εξωτερικού

  Κτηματολόγιο: Προθεσμία έως 9 Ιουλίου για να δηλώσετε τα ακίνητά σας - Αφορά και κατοίκους εξωτερικού

 • The upside of Greece’s brain-drain

  The upside of Greece’s brain-drain

 • Η Γερμανία σταματά τους ελέγχους στους επιβάτες πτήσεων από Ελλάδα

  Η Γερμανία σταματά τους ελέγχους στους επιβάτες πτήσεων από Ελλάδα

 • Παγκόσμια έρευνα για τον Απόδημο Ελληνισμό

  Παγκόσμια έρευνα για τον Απόδημο Ελληνισμό

 • Financial Times: Ο Λόρδος Μπάιρον είχε δίκιο -Τα γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Αθήνα

  Financial Times: Ο Λόρδος Μπάιρον είχε δίκιο -Τα γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Αθήνα

 • Αυστραλία: Ομογενής η νέα δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Περιοχής Πρωτευούσης

  Αυστραλία: Ομογενής η νέα δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Περιοχής Πρωτευούσης

 • Αναλυτικός οδηγός / Εφορία: Τι ισχύει για κατοίκους εξωτερικού και ομογενείς

  Αναλυτικός οδηγός / Εφορία: Τι ισχύει για κατοίκους εξωτερικού και ομογενείς

 • Φορολογικοί Κάτοικοι Ελλάδος – Εξωτερικού (επικαιροποιημένο με τις τελευταίες αλλαγές)

  Φορολογικοί Κάτοικοι Ελλάδος – Εξωτερικού (επικαιροποιημένο με τις τελευταίες αλλαγές)

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12

Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΚΥΡΙO ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ 11ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ

nd n logo250Mε επιτυχία έλαβε χώρα το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο METROPOLITAN EXPO,-στα πλαίσια του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ- η ημερίδα με θέμα «Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΑΞΗ

ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ". Που διοργανώθηκε , από τη Γραμματεία Οικουμενικού Ελληνισμού της ΝΔ .

Δύο ήταν οι κύριοι άξονες της Ημερίδας: 1. " Απόδημοι Έλληνες" και 2. "Το φαινόμενο του brain drain" όπου υπήρξαν ανάλογες εισηγήσεις.

Άξονας Πρώτος: Απόδημοι Έλληνες

-Η διασύνδεση των Ελλήνων της Διασποράς και η ανάπτυξη αμφίδρομης σχέσης με το μητροπολιτικό κέντρο με στόχο τη δημιουργία με σύγχρονους όρους lobby στην πολιτική, στις επιστήμες, στην οικονομία.
-Η συμμετοχή των Αποδήμων στην Οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
-Οι θεσμικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει το Ελληνικό κράτος για να ενισχύσει τους δεσμούς με τον απόδημο Ελληνισμό με αιχμή τη Ψήφο των Αποδήμων.

Άξονας Δεύτερος: Το φαινόμενο του brain drain

Και στον τομέα αυτόέγινα εξειδικευμένες εισηγήσεις και παρουσιάστηκαν οι τελευταίες έρευνες και μελέτες που υπάρχουν στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Έγινα ακόμα ανάλογες , τοποθετήσεις και διάλογος. Βασικός στόχος ήταν η κατάθεση σοβαρών προτάσεων που αφορούν:

- την άμεση διασύνδεση των νέων μεταναστών με τους Έλληνες αποδήμους στην περιοχή εγκατάστασης τους.
- Οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρχει πλήρης καταγραφή (τόπος κατοικίας, εργασία, επικοινωνία) όλων των Ελλήνων που έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία χρόνια.
- τους τρόπους μέσω των οποίων θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις επιστροφής

Κεντρικός εθνικός στόχος είναι να αναδειχθεί η σημασία του θέματος ως κυρίαρχο πρόβλημα στη σύγχρονη Ελλάδα και να αναζητηθούν ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώπισή του και να μετατραπεί το φαινόμενο του brain drain σε brain gain

skandalakisΟ κ. Τάκης Σκανδαλάκης, Γραμματέας Οικουμενικού ΕλληνισμούΣυντονιστής της ημερίδας ήταν ο κ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης, Καθηγητής Ιατρικής Ε.Κ.Π.Α. Γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού o oποίος  τόνισε στον χαιρετισμό του  ότι στη ΝΔ  "βλέπουμε συνδεδεμένο πρώτα τα συνφέροντα του Έθνους και μετά  με το κόμμα, οι προτάσεις μας  και οι θέσεις μας  διαμορφώνονται με στόχο  την ένταξη της ελληνικής  διασποράς  στον εθνικό σχεδιασμό".

 

 

 

 

Λευτέρης Αυγενάκης, Βουλευτής Ηρακλείου Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής

avgenakis350Λευτέρης Αυγενάκης, Βουλευτής Ηρακλείου Γραμματέας Πολιτικής ΕπιτροπήςO κ. Αυγενάκης, από τη μεριά του  τόνισε ότι "η αξιοποίηση της ισχύος της ελληνικής ομογένειας  η οποία είναι Πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό και πρέπει  και θα έχει φωνή και αναγνώριση στο εσωτερικό με διακαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές. Η πατρίδα δε μας ζητά τίποτα ακατόρθωτο. Μας ζητά περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά να αφήσουμε πίσω ότι μας χωρίζει, ότι μας διχάζει και να συνεργαστούμε για το συμφέρον της".

 

Εισηγητές – Ομιλητές οι:

Σάββας Αναστασιάδης, Βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης, Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών
Θεανώ Δεμέστιχα, Καθηγήτρια Ιατρικής ΕΚΠΑ, Μέλος Γραμματείας Οικουμενικού Ελληνισμού.
Κορογιαννάκης Νικόλαος, Δικηγόρος Νομικός Σύμβουλος Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου
Γιαννής Νίκος, Στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Βασιλειάδης Αναστάσιος, Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Βάδης Βυτεμβέργης, κυβερνήτης ΑΧΕΠΑ
Ζαρίφης Βασίλειος, Πρόεδρος Τ.Ο. Λονδίνου
Παπασάββας Όμηρος, Υπεύθυνος Κυπριακού Ελληνισμού, Φιλόλογος Ιστορικός
Ατσαβές Νώντας Δικηγόρος, Αν. Γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού.
Δημητρακάκης Γιώργος Καρδιοχειρουργός στη Μεγάλη Βρετανία

Παρεμβάσεις και προτάσεις έκαναν ακόμα και πολλοί άλλοι σύνεδροι

Η ημερίδα έκλεισε με την ανάγνωση συμπερασμάτων και προτάσεων από τον κ. Σκανδαλάκη, τα οποία σε γενικές γραμμές έχουν ως εξής.
- Να δοθεί άμεσα το δικαίωμα ψήφου στους απόδημους Έλληνες: H συμμετοχή του Οικουμενικού Ελληνισμού στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδας μας είναι υποχρέωσή μας, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η ισότιμη συμμετοχή στην πολιτική διαδικασία και το αποδεικνύουμε στην πράξη με την κατάθεση πρότασης νόμου  από τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη
- Να δοθεί έμφαση στην ελληνική εκπαίδευση και στην ελληνική γλώσσα των ελληνοπαίδων του εξωτερικού. Η στήριξη της εκπαίδευσης των ομογενών και της ελληνομάθειας μέσα από νέα μοντέλα εκπαίδευσης, όπου ξεχωρίζουν,  καλύτερη εκπαίδευση σε επιτόπιο προσωπικό, αξιοποίηση του διαδικτύου, περισσότερες έδρες στα Πανεπιστήμια, περισσότερες υποτροφίες.
- Περαιτέρω αξιοποίηση των Ελλήνων της Διασποράς με τρόπο που θα ενδυναμώσει επενδύσεις στη χώρα μας.

- Δίκτυα ελληνισμού. Προχωράμε στη δημιουργία work network ελληνικής καταγωγής επιστημόνων και επιχειρηματιών. Αξιοποιούμε το διαδίκτυο, ως βασικό εργαλείο, ως μοχλό που θα κινήσει τις δυνάμεις του ελληνισμού.
- Να γίνει το μητρώο των Αποδήμων έτσι ώστε να γνωρίζουμε το ακριβές ελληνικό δυναμικό σε όλο τον κόσμο.

- Ενίσχυση των προσπαθειών της ελληνικής ομογένειας για αύξηση  της πολιτικής επιρροής της και αξιοποίησή τους σε μεγάλα κέντρα αποφάσεων με έμφαση στις τοπικές αυτοδιοικήσεις αλλά και γενικότερα στην πολιτική  έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να φθάνει εκεί το μήνυμά μας.
- Να δούμε ξανά το ΣΑΕ (το οποίο είναι ανενεργό εδώ και 5 χρόνια). Αμεση ολοκλήρωση της θεσμικής ανασυγκρότησής του και ουσιαστική επαναδραστηριοποίησή του για την ομογένεια και τον ελληνισμό.
- Να υποβοηθήσουμε έτσι ώστε οι έλληνες του εξωτερικού να αναμειγνύονται και να συνεργάζονται με αδελφά ή συγγενικά κόμματα
- Να ενδυναμωθούν περαιτέρω οι σχέσεις μας με την εκκλησία, τα πατριαρχεία, τις πάσης φύσεως ελληνικές κοινότητες και συλλόγους  αλλά και φιλελληνικοά σωματεία και να βοηθηθούν ανάλογα. Ο πολύτιμος και βαρυσήμαντος ρόλος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας ως απαράμιλλου συνδετικού κρίκου του Οικουμενικού  Ελληνισμού με την Ελλάδα.

Απόδημοι Έλληνες και Οικονομία: Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση και βαρύτητα στη συμμετοχή των αποδήμων Ελλήνων  στην ελληνική οικονομία, με την προσέλκυση πολύτιμων κεφαλαίων για παραγωγικές επενδύσεις, δημιουργώντας το απαραίτητα θεσμικό πλαίσιο και φιλικό περιβάλλον.

Να σημειωθεί ότι η ψήφος των αποδήμων τέθηκε και στην ολομέλεια του ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ έπειτα από την ρητή εντολή που έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ να έρθει πάλι στην επικαιρότητα και να γίνουν προσπάθειες για επίλυσή του. Η τελευταία φορά που το έφερε στη Βουλή χωρίς αποτέλεσμα ήταν εδώ και 14 μήνες! Είναι ένα δικαίωμα που στερούνται οι απόδημοι Έλληνες ενώ έχει γίνει πράξη σε 29 χώρες της Ευρώπης εκτός από Αλβανία, το Ατζερμπαιζάν και Μάλτα!

Κλείνοντας την ημερίδα ο κ. Σκανδαλάκης έκανε έκκληση προς όλους τους Έλληνες όπου γης:  "Σ΄εσάς,είπε, τους Έλληνες  που και αν μακριά από την Πατρίδα κουβαλάτε ζωντανή στην καρδιά σας την Ελλάδα και φυλάτε σαν πολύτιμο πετράδι στην ψυχή σας κάθε τι το Ελληνικό θέλω να σας πω : Eλάτε μαζί μας. Όλοι μαζί να γίνουμε η δύναμη που θα μετατρέψει τα σημερινά αδιέξοδα σε μεγάλες ευκαιρίες. Όλοι μαζί να χτίσουμε την Ελλάδα της Ευρώπης. Την Ελλάδα της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της δικαιοσύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης"

Σε νεότερο ρεπορτάζ, και μετά το κλείσιμο των εργασιών του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ ,θα προβάλλουμε εκτενέστερα τις εισηγήσεις και προτάσεις των αποδήμων αλλά και γενικότερα το πολύ εποικοδομητικό κλίμα που επικράτησε στην ως άνω ημερίδα που αφορά άμεσα όλον τον απόδημο ελληνισμό.

 

 

Χ.Α..

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Η σημαία στο μπαλκόνι του σπιτιού του Γιώργου Μπαλταδώρου

baltadorou spiti850

Φωτογραφία: Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η 5η Athens International Tourism Expo 2018

ait 5 Athens International Tourism expo 

THE 27th HERMES EXPO INTERNATIONAL

hermes trade route

 

 Αναλυτικός οδηγός. Εφορία: Τι ισχύει για κατοίκους εξωτερικού και ομογενείς

forologika fi

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

 • All
 • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 • ΠΑΙΔΕΙΑ
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • ΥΓΕΙΑ
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία Roskosmos, στο πλαίσιο ενός μεγαλεπήβολου διαστημικού προγράμματος, προγραμματίζει να εκτοξεύσει 150 δορυφόρους
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Το ξενοδοχείο "Kyrimai" στον Γερολιμένα της Μάνης ψηφίστηκε στη Σαντορίνη ως το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο από
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Σύμφωνο συνεργασίας για την ενίσχυση του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα και την αξιοποίηση των δομών της
  Read More
  • ΥΓΕΙΑ
 • Οι επιστήμονες τρέφουν τις πρώτες βάσιμες ελπίδες ότι θα είναι δυνατό να επιβραδύνουν ή και να
  Read More
  • ΥΓΕΙΑ
 • Μια νέα τεχνολογία που επιτρέπει τη μετατροπή μιας φωτογραφίας «σέλφι» σε τρισδιάστατο (3D) ομόιωμα, ανέπτυξαν δύο
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Παράνομες και παραπλανητικές πρακτικές μέσω facebook από προφίλ που εμφανίζονται ως προμηθευτές και καλούν τους καταναλωτές
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Ανησυχία προκαλεί η είδηση ότι οι ασύρματες συνδέσεις των οικιακών και επαγγελματικών δικτύων Wi-Fi σε όλο
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Βρετανική εταιρεία real estate δίνει ετήσιο μισθό 225.800 ευρώ και μάλιστα αφορολόγητα για εργασία στο Ντουμπάι.
  Read More
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 • Εφαρμογές μηνυμάτων ειδικές για παιδιά, υπολογιστές στα σχολεία: οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Facebook και
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Σε μια ημέρα αφιερωμένη στη μουσική της εξορίας, του πόνου, αλλά και της αγάπης, το Φεστιβάλ
  Read More
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 • Κάθε χρόνο οι συντάκτες του Science καταρτίζουν τη λίστα με τα σημαντικότερα επιστημονικά επιτεύγματα της χρονιάς
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Eρευνητές της Google, σε συνεργασία με άλλους ειδικούς κυβερνοασφάλειας, ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν δύο σοβαρά κενά ασφαλείας
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Σας ενημερώνουμε ότι στην Πρώτη Σερρών του Δήμου Αμφίπολης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Ν.
  Read More
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
 • Ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ενός καθολικού τεστ αίματος που θα ανιχνεύει όλους τους καρκίνους,
  Read More
  • ΥΓΕΙΑ
 • Επιτυχείς ήταν οι πρώτες δοκιμές ενός «μίνι» πυρηνικού αντιδραστήρα, που δοκίμασε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA)
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Το Λας Βέγκας είναι εντυπωσιακό από κάθε άποψη. Πρώτον, επειδή όλα εκεί είναι τεράστια. Τα ξενοδοχεία
  Read More

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"