• Η ψήφος των Ελλήνων της διασποράς και η αύξηση των βουλευτών επικρατείας από 12 σε 15

  Η ψήφος των Ελλήνων της διασποράς και η αύξηση των βουλευτών επικρατείας από 12 σε 15

 • Από το Brain Drain στο Brain Regain : Πρωτοβουλία για να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι Έλληνες επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό λόγω της κρίσης

  Από το Brain Drain στο Brain Regain : Πρωτοβουλία για να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι Έλληνες επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό λόγω της κρίσης

 • Γιούνκερ: Πλήγμα για την Ευρώπη η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων

  Γιούνκερ: Πλήγμα για την Ευρώπη η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων

 • Χιλιάδες Ελληνοαμερικανοί παρέλασαν στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη

  Χιλιάδες Ελληνοαμερικανοί παρέλασαν στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη

 • A

  A"WITHOUT COMPASS? XΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ; 30+... Steps for Europe * Βήματα για την Ευρώπη"

 • Δ. Ψάλτης, Έλληνας επιστήμονας της διασποράς: Ο αστροφυσικός με κομβικό ρόλο στην ανακάλυψη της μαύρης τρύπας

  Δ. Ψάλτης, Έλληνας επιστήμονας της διασποράς: Ο αστροφυσικός με κομβικό ρόλο στην ανακάλυψη της μαύρης τρύπας

 • Η φυγή των μορφωμένων πολιτών στο εξωτερικό προβληματίζει σοβαρά τους Ελληνες

  Η φυγή των μορφωμένων πολιτών στο εξωτερικό προβληματίζει σοβαρά τους Ελληνες

 • Επιτέλους! Έδρα Ελληνικής Γλώσσας «Κλεάνθης Όλβιος» στο Πανεπιστήμιο Μελβούρνης xάρη σε δωρεά ομογενή

  Επιτέλους! Έδρα Ελληνικής Γλώσσας «Κλεάνθης Όλβιος» στο Πανεπιστήμιο Μελβούρνης xάρη σε δωρεά ομογενή

 • ΕΚΤ: Σχεδόν έξι στους δέκα Έλληνες επιστήμονες εξωτερικού θα ήθελαν να γυρίσουν

  ΕΚΤ: Σχεδόν έξι στους δέκα Έλληνες επιστήμονες εξωτερικού θα ήθελαν να γυρίσουν

 • ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΝΤΥΣΕΛΝΤΟΡΦ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ

  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΝΤΥΣΕΛΝΤΟΡΦ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ

 • Η ατελείωτη Οδύσσεια της ψήφου των αποδήμων

  Η ατελείωτη Οδύσσεια της ψήφου των αποδήμων

 • ΓΙΩΡΓΟΣ-ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΡΕΜΛΗΣ: ENAΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

  ΓΙΩΡΓΟΣ-ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΡΕΜΛΗΣ: ENAΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 • Ποιες είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις των κατοίκων του εξωτερικού

  Ποιες είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις των κατοίκων του εξωτερικού

 • Greek diaspora to get dedicated website to sell their property back home

  Greek diaspora to get dedicated website to sell their property back home

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14

Σωτήριο το ελαιόλαδο για την υγεία - Τι αναφέρει ο oμογενής δρ Στέφανος Κάλης, καθηγητής στο Χάρβαρντ

kalis dr250«Οφείλω πολλά στη Βορειοηπειρώτισσα γιαγιά μου, που δεν είχε εγκύκλια παιδεία, αλλά διέθετε κοινή λογική και γνώση της παραδοσιακής μαγειρικής». Με αυτή την εισαγωγή, ενδεικτική της σεμνότητας αλλά και της ευγνωμοσύνης

του προς την οικογένειά του που έφτασε πριν από εκατό χρόνια στις ΗΠΑ από τη Βόρεια Ηπειρο, ο καθηγητής στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, δρ Στέφανος Κάλης, ξεκινάει να μιλάει στην «Κ» για το ακαδημαϊκό του έργο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο του συνεδρίου διατροφής που διοργάνωσε το Χάρβαρντ μαζί με την εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού PBS «The Cooking Odyssey», δεν ήταν όμως αμιγώς ακαδημαϊκή. Δίπλα στα διαγράμματα για τη διατροφική αξία του ελαιολάδου, ο δρ Κάλης μάς έδειξε χιουμοριστικά βίντεο στα οποία πρωταγωνιστεί δίπλα σε εύσωμους πυροσβέστες, προκειμένου να τους κάνει να... αλλαξοπιστήσουν, ενώ μας διηγήθηκε την ιστορία μετανάστευσης της οικογένειας Κάλη.

«Δεν είμαι διατροφολόγος», λέει με έμφαση στην «Κ», «σπούδασα Ιατρική και ακολούθησα την ειδικότητα της Παθολογίας». Συνεχίζει με μεταπτυχιακό στη Δημόσια Υγεία, που τον οδηγεί... στο Πυροσβεστικό Σώμα. «Στο τέλος των σπουδών μου έφτασε στην κλινική μια ομάδα πυροσβεστών, hazmat team, δηλαδή ομάδα αντιμετώπισης ατυχημάτων με χημικές ουσίες. Βάσει της νομοθεσίας, έπρεπε τα μέλη της να παρακολουθούνται ιατρικά». Τους αναλαμβάνει, λοιπόν, το 1992, ο νεαρός τότε Στέφανος Κάλης. Πολύ σύντομα αντιλαμβάνεται ότι ο πραγματικός εχθρός των πυροσβεστών δεν ήταν ούτε τα τοξικά ούτε οι πυρκαγιές, αλλά οι διατροφικές τους συνήθειες. Η ομάδα του δρος Κάλη καταγράφει το ιστορικό τους, κρατώντας τα αποτελέσματα των εργαστηριακών και απεικονιστικών τους εξετάσεων. «Κατά την επεξεργασία σοκαριστήκαμε, ο ένας ήταν 200 κιλά, ο άλλος είχε τα τριγλυκερίδια στα ύψη», εξιστορεί, «δεν μπορούσαμε να μείνουμε άπραγοι».

Μάστιγα η παχυσαρκία

Στις ΗΠΑ, όπου η παχυσαρκία αποτελεί μάστιγα, πεθαίνουν, κυρίως από καρδιακή προσβολή, εκατό πυροσβέστες ετησίως εν ώρα υπηρεσίας. «Το 35%-40% των επαγγελματιών πυροσβεστών δεν αθλούνται, 70% του συνόλου είναι εθελοντές, εκ των οποίων οι μισοί είναι παχύσαρκοι», μεταφέρει την πραγματική κατάσταση της υγείας των Αμερικανών πυροσβεστών. «Οταν παλεύουν με τις φλόγες, η στολή μαζί με τα εργαλεία ζυγίζει 25 κιλά», εξηγεί, «η ζέστη είναι αφόρητη και εντός της στολής, ενώ η αδρεναλίνη είναι στα ύψη». Η επαναφορά είναι εφικτή για κάποιον που έχει καλή φυσική κατάσταση, όχι όμως για έναν υπέρβαρο. «Εχουν δέκα με εκατό φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα στο πεδίο απ’ ό,τι στο γραφείο του σταθμού». Τα παραπάνω στοιχεία δεν έγιναν εύκολα αποδεκτά από τους ίδιους. «Εμείς συνεχίσαμε την εκστρατεία, καθώς πλέον και η αμερικανική επιστημονική κοινότητα είχε αναγνωρίσει τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής».

Η αλλαγή νοοτροπίας απαιτεί υπομονή και επιμονή. «Είκοσι πέντε χρόνια τώρα, παράλληλα με την έρευνα και τη διδασκαλία, εργάζομαι για να υποστηρίξω τους πυροσβέστες, που σέβομαι βαθιά ως επαγγελματίες», διευκρινίζει ο 56χρονος καθηγητής, που δηλώνει υπέρμαχος της μεσογειακής διατροφής, την οποία ακολουθεί και ο ίδιος απαρέγκλιτα. «Το 2015 πήραμε μια κρατική επιχορήγηση 1,5 εκατ. δολαρίων και ξεκινήσαμε παρεμβάσεις: με 800 πυροσβέστες από την Ινδιανάπολη τρέξαμε ένα πρόγραμμα, μέσω του οποίου δημιουργήσαμε ειδικές ιστοσελίδες με διατροφικές συμβουλές, λίστες για ψώνια, συνταγές και βίντεο». Τα αποτελέσματα, για όσους ακολούθησαν τις νουθεσίες της επιστημονικής ομάδας, είναι εντυπωσιακά: σε έξι μήνες οι αλλαγές αγγίζουν το 10%.

Σωτήριο το ελαιόλαδο

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική διατροφή διαφοροποιείται και υπερέχει της μεσογειακής. «Η κατά κεφαλήν κατανάλωση ελαιολάδου στην Ελλάδα είναι η διπλάσια από εκείνη στην Ιταλία και στην Ισπανία», απαντά ο δρ Κάλης, «εμείς “βουτάμε” κυριολεκτικά το φαγητό στο λάδι. Διαθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι αλλά και τις επιτραπέζιες ελιές, που όταν παρασκευάζονται με τον παραδοσιακό τρόπο αποτελούν super food. Τέλος, στην ελληνική κουζίνα έχουμε πολλά γεύματα χωρίς κρέας, που αποτελούνται μόνον από λαχανικά και όσπρια».

Με περισσή ευλάβεια, ο δρ Κάλης φυλάσσει στο γραφείο του μια φωτογραφία των αρχών του 20ού αιώνα. Εκεί, ο παππούς του και ο αδελφός του τσουγκρίζουν αυγά και μοιράζουν το σουβλιστό αρνί, έχοντας αντί τραπεζομάντιλου μια ομογενειακή εφημερίδα που γράφει «Καλό Πάσχα». «Τα πρώτα χρόνια οι δικοί μου είχαν εγκατασταθεί στη Δυτική και Κεντρική Μασαχουσέτη, όπου ζούσαν ήδη πολλοί Βορειοηπειρώτες», εξιστορεί, «εκεί έμεναν πέντε έξι άνδρες μαζί σε ένα σπίτι και εργάζονταν στους μύλους και την κλωστοϋφαντουργία». Η οικογενειακή οδύσσεια ξεκινάει πριν από εκατό χρόνια, όταν ο Δημήτρης Κάλης εγκαταλείπει την Ανω Λεσινίτσα της Βορείου Ηπείρου. Μαζί με έναν ακόμα αδελφό του μεταναστεύουν στις ΗΠΑ, όπου σταδιακά ακολουθούν σχεδόν όλα τα μέλη της εκτεταμένης οικογένειας. «Εξαίρεση αποτελούν μερικοί συγγενείς που πήγαν στην Αίγυπτο και μια θεία που έμεινε στην Αλβανία και δεινοπάθησε», λέει σήμερα ο εγγονός του. Αφησε το χωριό και βρήκε δουλειά στα Τίρανα, «όμως δεν μιλούσε καθόλου αλβανικά και ήταν δύσκολο να επιβιώσει».

Η οικογένεια, όμως, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ευημερεί. «Ο παππούς μου, αν και αυτοδίδακτος, είχε επιχειρηματικό πνεύμα, διάβαζε δυο τρεις εφημερίδες την ημέρα και μιλούσε αγγλικά χωρίς προφορά», επισημαίνει ο κ. Κάλης, «μάλιστα μάθαινε στη γυναίκα του, που είχε φέρει απευθείας από τη Βόρεια Ηπειρο, ο ίδιος αγγλικά». Ανοίγει αλυσίδα καταστημάτων εστίασης, «επί ποτοαπαγόρευσης τα μετέτρεψε σε ζαχαροπλαστεία και μετά τη λήξη πάλι σε μπαρ». Η επόμενη γενιά κάνει στροφή 180 μοιρών. Ο πατέρας του κ. Κάλη, γεννημένος στο Ντιτρόιτ, γίνεται καθηγητής Ψυχιατρικής στα 35 του χρόνια και είναι ένας από τους πρώτους ψυχιάτρους που διερεύνησαν τους μηχανισμούς του ύπνου μέσω ειδικών εργαστηρίων.

Στη Βόρεια Ηπειρο

«Οι γονείς μου, αν και μορφωμένοι, παρασύρονταν από τις τότε επιταγές της διατροφολογίας, που ισοσκέλιζε λανθασμένα το κακό και το καλό λίπος, και εκθείαζε τα διαιτητικά προϊόντα, ενώ η γιαγιά μου επέμενε να χρησιμοποιεί ελαιόλαδο, να μαζεύει χόρτα από τα βουνά και να μας ετοιμάζει πίτες», παρατηρεί υπομειδιώντας ο δρ Κάλης. «Μεγάλωσα με τις διηγήσεις της γιαγιάς από το χωριό της, ήταν επομένως αδύνατον να μην το επισκεφθώ μεγαλώνοντας», προσθέτει. «Πήγα δύο φορές στη Βόρεια Ηπειρο, ακτοπλοϊκώς μέσω της Ιταλίας, τη δεύτερη έφτασα μέχρι το χωριό μου», λέει συγκινημένος, «δεν ήταν έτσι, όπως το φανταζόμουν ως παιδί, είναι εξαιρετικά αραιοκατοικημένο, δεν διαθέτει πλέον ούτε χωράφια ούτε σχολεία». Η περιήγηση στους Αγίους Σαράντα επέφερε στον κ. Κάλη μεγαλύτερη θλίψη. «Σήμερα, ο ελληνικός πληθυσμός της πόλης έχει συρρικνωθεί στο 20%, ένας Ευρωπαίος που επισκέπτεται τους Αγίους Σαράντα δεν θα συναντήσει τίποτα που να “μαρτυρεί” ότι εκεί ζούσαν Ελληνες», καταλήγει, «έχουν καταφέρει να σβήσουν τον ελληνισμό».

Ελληνομάθεια

«Ακούγεται παράξενο, αλλά δεν έμαθα ελληνικά ούτε στο πατρικό μου ούτε σε ελληνικό σχολείο», λέει στην «Κ» σε άπταιστα ελληνικά ο κ. Στέφανος Κάλης. «Ο πατέρας μου έχει παρακολουθήσει μόνον λίγες τάξεις ελληνικού σχολείου, επειδή κηρύχθηκε ο πόλεμος και ο Ελληνας δάσκαλος επιστρατεύθηκε και επέστρεψε στην Ελλάδα, οπότε δεν ήταν σε θέση να μας διδάξει», εξηγεί, «η μητέρα μου πάλι είναι πολωνικής καταγωγής». Οταν, όμως, ως φοιτητής βρίσκεται στη Βοστώνη, μακριά από την οικογένεια, αλλά κοντά σε μια πολυπληθή ελληνική κοινότητα και πολλούς Ελλαδίτες φοιτητές, αρχίζει να διαβάζει μόνος του βιβλία στα ελληνικά και να συχνάζει στην εκκλησία της ελληνικής παροικίας. «Δηλώνω, πάντοτε, αυτοδίδακτος, όπως ο παππούς μου στα αγγλικά», λέει γελώντας, «καμαρώνω πάντως τις κόρες μου, δώδεκα και δεκαπέντε ετών, που έχουν ήδη περάσει τις εξετάσεις ελληνομάθειας, αλλά και τη σύζυγό μου, που αν και από τη Βενεζουέλα, μιλάει εξίσου καλά ελληνικά».

kathimerini.gr

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

 • All
 • PERSONALDATA
 • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
 • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • ΥΓΕΙΑ
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Το βραβείο στην κατηγορία του Καλύτερου Προορισμού Οικογενειακών Διακοπών «Star Family Holidays Destination» για το έτος
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Λιγότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν πλέον το Facebook για να διαβάσουν και να συζητήσουν ειδήσεις, καθώς κερδίζουν έδαφος
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Ένας νέος αμερικανικός υπερυπολογιστής με την ονομασία Summit (Κορυφή) κατακτά κυριολεκτικά την... κορυφή των υπερυπολογιστών, καθώς
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Οι άνθρωποι που επιταχύνουν τον ρυθμό με τον οποίο περπατάνε, αυξάνουν και τις πιθανότητές τους να
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Το μεγαλύτερο μέρος της βαριάς βιομηχανίας θα μεταφερθεί στο διάστημα, σε άλλους πλανήτες, σε αστεροειδείς και
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Athens is to host the Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum in October 2018, after the
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Ο νέος Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ αποτελεί τη μεγαλύτερη αλλαγή στην νομοθεσία περί προστασίας
  Read More
  • PERSONALDATA
 • Το 80% της βιομάζας της Γης αποτελούν τα φυτά, το 15% τα βακτήρια και το υπόλοιπο
  Read More
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 • Το εισοδηματικό επίπεδο ενός ανθρώπου και ο εγκέφαλός του δεν είναι άσχετα πράγματα - και αυτό δεν
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι θα στείλει στον Άρη ένα μικρό αυτόνομο ελικόπτερο, το
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Το Facebook αποκαλύπτει 25 σελίδες κατευθυντήριων οδηγιών για το πώς θα αφαιρεί ψευδείς ειδήσεις, αναρτήσεις με
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Καινούριο δήμαρχο έχει εδώ και λίγες μέρες η πόλη Σβέρτε στη Γερμανία, στην άκρη της Κοιλάδας
  Read More
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
 • Το ξενοδοχείο "Kyrimai" στον Γερολιμένα της Μάνης ψηφίστηκε στη Σαντορίνη ως το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο από
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Οι επιστήμονες τρέφουν τις πρώτες βάσιμες ελπίδες ότι θα είναι δυνατό να επιβραδύνουν ή και να
  Read More
  • ΥΓΕΙΑ
 • Ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ενός καθολικού τεστ αίματος που θα ανιχνεύει όλους τους καρκίνους,
  Read More
  • ΥΓΕΙΑ
 • Επιτυχείς ήταν οι πρώτες δοκιμές ενός «μίνι» πυρηνικού αντιδραστήρα, που δοκίμασε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA)
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

GREEKS ABROAD

  OM logo om black 220x50- Στον 17ο χρόνο το OMOGENEIA MAGAZINE!

open letter to prf 250- Lettre des associations grecques et philhellènes au Président de la République française, au sujet des menaces de la Turquie envers la Grèce.

visa dw250- Νέοι κανόνες για προξενική προστασία πολίτων κρατών-μελών ΕΕ στο εξωτερικό / Ισχύουν από 1η Μαΐου 2018

tsiknis250- H 2η απονομή των Βραβείων «Ευπρέπεια 2017

 

students exams250-Πανελλήνιες 2018: Ενημέρωση για τους Έλληνες του εξωτερικού

 

elephants250- Ελληνίδα γενετίστρια ρίχνει φως στο DNA των ελεφάντων

 

arg250- Δημήτρης Αργυρόπουλος: Δημιουργία Μουσείου της ελληνικής μετανάστευσης στο Βέλγιο

- Για 5η συνεχή φορά Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών ο Δ. Αργυρόπουλος!

forologikes250- Αναλυτικός οδηγός. Εφορία: Τι ισχύει για κατοίκους εξωτερικού και ομογενείςΑναλυτικός οδηγός.

ty 250- Η Ομογένεια στην προώθηση του Τουρισμού Υγείας

forologikes250- Φορολογικοί Κάτοικοι Ελλάδος – Εξωτερικού (επικαιροποιημένο με τις τελευταίες αλλαγές)

illiolopoulos chr250- Κληρονομιά εξωτερικού για κάτοικο Ελλάδος

 

ballot n250- Η «ψήφος εξωτερικού» και το μπρα ντε φερ δεκαετιών

tamis atg250- H εθνική αξιοπρέπεια των Ελλήνων αξίζει περισσότερο από δύο πινακίδες

theater pit brx250- Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Κοινός εορτασμός από τις 7 ελληνικές θεατρικές ομάδες των Βρυξελλών. Δείτε ποιες είναι....

apod ellin er ny 250- Παγκόσμια έρευνα για τον Απόδημο Ελληνισμό

metanastes brain drain200- Έλληνες νέοι: «Να μείνω ή να φύγω;»

 

gonidia250- Επτά Έλληνες επιστήμονες διαπρέπουν παγκοσμίως

arcades 9 af250- Tο 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημων Αρκάδων

 

 

 

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"