• Στα

  Στα "σκαριά" η εκστρατεία τουριστικής προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό από τη Marketing Greece

 • Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Τουλάχιστον ένας χρόνος για την έγκριση του εμβολίου για τον Covid-19

  Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Τουλάχιστον ένας χρόνος για την έγκριση του εμβολίου για τον Covid-19

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Ελληνογερμανικό: Η Ελλάδα στο ΤΟΠ 10 της ISM 2021

  Ελληνογερμανικό: Η Ελλάδα στο ΤΟΠ 10 της ISM 2021

 • Ιατρικός Τουρισμός

  Ιατρικός Τουρισμός

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Κύπρος: Αναστασιάδης – Μαλάς στον 2ο γύρο των προεδρικών εκλογών

anastasiadi malas250Με μικρότερο τελικά προβάδισμα από όσο του έδιναν οι δημοσκοπήσεις και το exit poll, ο υποψήφιος του κεντροδεξιού ΔΗΣΥ, απερχόμενος πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης μπαίνει από τη θέση του οδηγού στον

δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, προκειμένου να ανανεώσει την προεδρική του θητεία. Εκεί, όπως και το 2013 θα έχει αντίπαλο τον υποψήφιο του αριστερού ΑΚΕΛ, Σταύρο Μαλά, που επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις του τελευταίου διαστήματος ότι θα ξεπεράσει τον υποψήφιο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών έλαβαν:

Ν. Αναστασιάδης 35.5%

Στ. Μαλάς 30.25%

Ν. Παπαδόπουλος 25.74%

Χρ. Χρίστου 5.65%

Γ. Λιλλήκας 2.18%

Ανδρ. Ευστρατίου 0.22%

Χ. Αριστείδου 0.19%

Μ. Μηνά 0.17%

ΧΡ. Καπηλιώτης 0.10%

Το ποσοστό προσέλευσης των ψηφοφόρων στην κάλπη ήταν χαμηλότερο, σε σύγκριση με τις προεδρικές εκλογές του 2013, αφού η αποχή από το 16% ξεπέρασε το 28%.

Κλίμα συναίνεσης

anastasiadi malasΠαραδοσιακοί αντίπαλοι οι δύο ανθυποψήφιοι στο δίπολο Δεξιάς-Αριστεράς, στις δηλώσεις τους ενόψει του δεύτερου γύρου εμφανίστηκαν συναινετικοί, ωστόσο η μικρή διαφορά που αφήνει ανοιχτό το τελικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους αναλυτές, προϊδεάζει για πολωτικό κλίμα την τελευταία εβδομάδα πριν από τις κάλπες. Ο Νίκος Αναστασιάδης παρουσιάστηκε έτοιμος για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, καθώς και για συνεργασία με όλους. Ο Σταύρος Μαλάς ανέφερε πως βάζουμε τέλος στους διχασμούς του παρελθόντος, γυρίζουμε σελίδα, για να βάλουμε τις βάσεις για εθνική ενότητα.

Ν.Αναστασιάδης: «Ο λαός να μας δώσει στις 4 Φεβρουαρίου το αποτέλεσμα που προσδοκά η πλειοψηφία του κυπριακού λαού»

Ο Ν.Αναστασιάδης στις πρώτες δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του α γύρου των προεδρικών εκλογών εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την απόφαση του λαού να του δώσει μια ισχυρή εντολή που διασφαλίζει ώστε την επόμενη Κυριακή θα «συνεχίσουμε την πορεία που ξεκινήσαμε το 2013. Έχουμε μια σταθερή ανάπτυξη και δημιουργήσαμε ένα κράτος το οποίο είναι απόλυτα σεβαστό από όλους του γείτονες και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην περιοχή και την ΕΕ.

Να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε ως αντιπάλους τα προβλήματα του λαού» ανέφερε και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο λαός θα τον αγκαλιάσει μέσα από την ενότητα που επιδιώκει.

Λόγω της μεγάλης αποχής κάλεσε τον κόσμο να μην εφησυχάζει και να προσέλθει την επόμενη Κυριακή στις κάλπες διότι χωρίς θετική ψήφο δεν θα υπάρχει θετικό αποτέλεσμα.

Να διευρύνουμε την κοινωνική συμμαχία ώστε να μας δώσει μας το αποτέλεσμα που προσδοκά η πλειοψηφία του κυπριακού λαού στις 4 Φεβρουαρίου, είπε ο κ Αναστασιάδης .

 

Στ.Μαλάς : «Βάζουμε τέλος στους διχασμούς του παρελθόντος, γυρίζουμε σελίδα»

Ο Σταύρος Μαλάς στις πρώτες δηλώσεις του ανέφερε πως βάζουμε τέλος στους διχασμούς του παρελθόντος, γυρίζουμε σελίδα, κοιτάζοντας μπροστά στο μέλλον.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, είτε με ψήφισαν, είτε όχι, για την ωριμότητα που επέδειξε η κοινωνία μας. Ευχαριστώ ιδιαίτερα το κίνημα της Αριστεράς που σύσσωμο βρέθηκε δίπλα μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου στους φίλους, φίλες και αφανείς αγωνιστές από όλα τα πολιτικά και κοινωνικά στρώματα. Συγχαίρω τους ανθυποψηφίους μου για το δικό τους αγώνα τον οποίο έδωσαν με ευπρέπεια. Ο λαός μίλησε. Μία νέα μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία εκφράζει τη θέλησή της για μία ελπιδοφόρα αλλαγή. Αφήνουμε πίσω το χθες, βάζουμε τέλος στους διχασμούς του παρελθόντος, γυρίζουμε σελίδα, κοιτάζοντας μπροστά στο μέλλον με αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση. Προς το δεύτερο γύρο, να βάλουμε τις βάσεις για εθνική ενότητα. Αυτή θα είναι η ενότητα, η μεγάλη μας δύναμη. Με υπευθυνότητα, σύνεση και σοβαρότητα. Με μετρημένα βήματα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, θα βελτιώσουμε την οικονομία που θα αγγίζει τη ζωή όλων των Κυπριών» δήλωσε ο Στ. Μαλάς.

Ρυθμιστής ο Ν. Παπαδόπουλος

Ερώτημα το πώς θα κινηθούν οι ψηφοφόροι του Νικόλα Παπαδόπουλου, αν και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μεγάλο μέρος των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ επέλεξαν να πριμοδοτήσουν στον πρώτο γύρο τον Σταύρο Μαλά, αντιδρώντας στις θέσεις του υποψηφίου του κόμματος τους σε σχέση με την επίλυση του κυπριακού και της στήριξής του από κόμματα που απορρίπτουν τη λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Πάντως η υποψηφιότητα Παπαδόπουλου συγκέντρωση μικρότερο του αναμενόμενου ποσοστό καθώς η εθνικιστική ψήφος που παγιώνεται στη Μεγαλόνησο εκφράστηκε στην αυθεντική ακροδεξιά υποψηφιότητα, αυτή του υποστηριζόμενου από το ΕΛΑΜ (αδελφό κόμμα της Χρυσής Αυγής), Χρίστου Χρήστου, που μάλιστα αύξησε τα ποσοστά του (5,65%) σε σχέση με το 3,71% που είχε συγκεντρώσει το κόμμα στις βουλευτικές εκλογές του 2016.

Newsroom Αθήνα 9.84

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"