• ΕΚΤ: Σχεδόν έξι στους δέκα Έλληνες επιστήμονες εξωτερικού θα ήθελαν να γυρίσουν

  ΕΚΤ: Σχεδόν έξι στους δέκα Έλληνες επιστήμονες εξωτερικού θα ήθελαν να γυρίσουν

 • Η μετανάστευση με τα μάτια των Ελλήνων της BMW

  Η μετανάστευση με τα μάτια των Ελλήνων της BMW

 • ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΝΤΥΣΕΛΝΤΟΡΦ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ

  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΝΤΥΣΕΛΝΤΟΡΦ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ

 • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 2019: ΚΟΙΝΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΚΤΩ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ!

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 2019: ΚΟΙΝΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΚΤΩ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ!

 • Εκδήλωση για την Ελληνική Γλώσσα στην Νέα Υόρκη

  Εκδήλωση για την Ελληνική Γλώσσα στην Νέα Υόρκη

 • Η Ελλάδα αναδείχθηκε ο «καλύτερος προορισμός κρουαζιέρας παγκοσμίως» σε διαγωνισμό στο Λονδίνο

  Η Ελλάδα αναδείχθηκε ο «καλύτερος προορισμός κρουαζιέρας παγκοσμίως» σε διαγωνισμό στο Λονδίνο

 • Parthenon Marbles were looted: Experts say there was no Ottoman edict allowing Lord Elgin to remove them

  Parthenon Marbles were looted: Experts say there was no Ottoman edict allowing Lord Elgin to remove them

 • Η ατελείωτη Οδύσσεια της ψήφου των αποδήμων

  Η ατελείωτη Οδύσσεια της ψήφου των αποδήμων

 • Η 6η Athens International Tourism Expo 2019

  Η 6η Athens International Tourism Expo 2019

 • ΓΙΑΤΙ, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΝΑ (ΜΗΝ) ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ;

  ΓΙΑΤΙ, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΝΑ (ΜΗΝ) ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ;

 • ΓΙΩΡΓΟΣ-ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΡΕΜΛΗΣ: ENAΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

  ΓΙΩΡΓΟΣ-ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΡΕΜΛΗΣ: ENAΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 • Ποιες είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις των κατοίκων του εξωτερικού

  Ποιες είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις των κατοίκων του εξωτερικού

 • Πριν από 156 χρόνια ψήφιζαν οι ΄Ελληνες του εξωτερικού!

  Πριν από 156 χρόνια ψήφιζαν οι ΄Ελληνες του εξωτερικού!

 • Greek diaspora to get dedicated website to sell their property back home

  Greek diaspora to get dedicated website to sell their property back home

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14

Η Βόρεια Ελλάδα στο ρυθμό του τελευταίου τριημέρου της Αποκριάς

apokria genitsaroi250Σε ρυθμούς ξέφρενου γλεντιού ζει η Βόρεια Ελλάδα το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς. Οι καρναβαλικές παρελάσεις συνδυάζονται αρμονικά με την παράδοση, καλώντας μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν και να διασκεδάσουν

αφήνοντας πίσω την γκρίζα καθημερινότητα.

Οι εκδηλώσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων. Από Γενίτσαρους και Μπούλες στη Νάουσα, Φανούς στην Κοζάνη και Κουδουνοφόρους στο Σοχό Θεσσαλονίκης έως τη μεγαλειώδη παρέλαση της Ξάνθης και το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου. Η αυλαία πέφτει την Καθαρά Δευτέρα με το πέταγμα του χαρταετού και σαρακοστιανά εδέσματα.
Βασίλισσα του κεφιού η Ξάνθη

Βασίλισσα του καρναβαλιού παραμένει η Ξάνθη, η πόλη με τα χίλια χρώματα και με 53 χρόνια πετυχημένων διοργανώσεων. Περισσότεροι από 5.000 καρναβαλιστές και 80.000 επισκέπτες συμμετέχουν στο αποκριάτικο ξεφάντωμα, που κορυφώνεται την Κυριακή, στη 1 το μεσημέρι, με τη μεγάλη παρέλαση.

apokria genitsaroiΟ τίτλος των φετινών γιορτών είναι «Καρναβάλι των Χρωμάτων», καθώς δεκάδες άρματα, χιλιάδες καρναβαλιστές, μικροί και μεγάλοι, ξεχύνονται στους δρόμους της Ξάνθης σε ξέφρενους ρυθμούς, δημιουργώντας μια πανδαισία χρωμάτων, ήχων και γλεντιού.

Μετά την ολοκλήρωση της εντυπωσιακής παρέλασης ακολουθεί στις 6:30 το απόγευμα το Κάψιμο του Τζάρου, ένα ομοίωμα του βασιλιά Καρνάβαλου, που καίγεται σε μια μεγάλη φωτιά, δίπλα στον Κόσυνθο ποταμό.

Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα σηματοδοτεί το τέλος του καρναβαλιού. Πλήθος κόσμου, ντόπιοι και επισκέπτες, παρακολουθούν τη λήξη των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών κάτω από τη λάμψη ενός εντυπωσιακού σόου με πυροτεχνήματα.
Το έθιμο της Καμήλας στη Σταυρούπολη Ξάνθης

Την Καθαρά Δευτέρα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη δημοτική ενότητα Σταυρούπολης Ξάνθης. Κάτοικοι και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής περιμένουν να υποδεχθούν τους καρναβαλιστές της κυριακάτικης παρέλασης, άλλα και όσους θέλουν να περάσουν την ημέρα τους σε έναν τόπο με μοναδικά πολιτιστικά, λαογραφικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία, στην καρδιά ενός φυσικού παράδεισου της κοιλάδας του ποταμού Νέστου.

Στη Σταυρούπολη, στις 12 το μεσημέρι, αναβιώνει το έθιμο της Καμήλας. Οι κάτοικοι με τους επισκέπτες, μεταμφιεσμένοι και κάνοντας διάφορους ήχους, θα συμμετάσχουν σε μια παρέλαση χρωμάτων και χαράς, με οδηγό ένα ομοίωμα καμήλας και έναν ενήλικο να παριστάνει τον καμηλιέρη Άραβα.

Το έθιμο της Καμήλας αρχικά είχε παγανιστικό χαρακτήρα, τελούνταν και συμβόλιζε τη δέηση των κατοίκων για τη γονιμότητα της γης, αφού η χρονική στιγμή συνέπιπτε με τον ερχομό της άνοιξης και την έναρξη των αγροτικών εργασιών. Αργότερα, σε συνδυασμό με την Ορθόδοξη πίστη και θρησκεία που θέτει την ημέρα αυτή ως την Αρχή της Σαρακοστής, άλλαξε χαρακτήρα και συμβολίζει πια στο νου των κατοίκων το τέλος των εορτών του καρναβαλιού και την αρχή της νηστείας.

Στην κεντρική πλατεία Σταυρούπολης θα αναβιώσει επίσης το εθιμικό δρώμενο των Κορδελάτων της Νάξου. Οι Κορδελάτοι φορούν φουστανελά φτιαγμένη από «γύρο» (στρωσίδι κρεβατιού), άσπρο πουκάμισο και φέσι, όλα στολισμένα με χρωματιστές κορδέλες και άλλα στολίδια.

Στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστεί το έθιμο του Μπέη. Ο Μπέης, τούρκος αξιωματικός φοροεισπράκτορας με τη γυναίκα του και ένα θίασο αποτελούμενο από τον Αράπη τον Καδή, δικαστή με τους τέσσερις ακολούθους τον κλητήρα, τον χωροφύλακα, τον γιατρό και άλλους, επισκέπτονται τα σπίτια του χωριού.
Γενίτσαροι και Μπούλες στη Νάουσα

Το κέφι, οι αστεϊσμοί, τα πειράγματα, αλλά κυρίως οι μεταμφιέσεις κυριαρχούν στη Νάουσα. Οι μέρες χαρακτηρίζονται από αυθορμητισμό και ενθουσιασμό, ενώ η πόλη είναι ευρέως γνωστή για τους Γενίτσαρους και τις Μπούλες.

Ένα έθιμο με βαθιές ρίζες, που στο πέρασμα της μακραίωνης ιστορίας του ενσωμάτωσε στοιχεία της τοπικής παράδοσης και των ηρωικών αγώνων. Οι Γενίτσαροι και οι Μπούλες χρονολογούνται από το 18ο αιώνα.

Το ντύσιμο, το μάζεμα των μπουλουκιών, το προσκύνημα, οι χοροί και τα όργανα κρατούν εδώ και χρόνια τους ίδιους κανόνες. Το έθιμο ξεκινά από τις 9 το πρωί της Κυριακής και ολοκληρώνεται αργά το βράδυ με τον «Τελευταίο χορό», όπου τα μπουλούκια χορεύουν πριν αποχωρήσουν.

Την Καθαρά Δευτέρα τα μπουλούκια κυκλοφορούν και πάλι στους δρόμους της Νάουσας, αλλά χωρίς το προσωπείο, ενώ σε αρκετές περιοχές του δήμου στήνεται γλέντι με παραδοσιακούς μεζέδες και άφθονο κρασί.
Το άναμμα των Φανών στην Κοζάνη

Στην Κοζάνη, αναβιώνει το έθιμο του Φανού, με φωτιές και υπαίθρια γλέντια να στήνονται σε κάθε γειτονιά της πόλης. Οι φανοί, οι μασκαράδες που περιφέρονται, οι λαϊκοί οργανοπαίχτες και οι μπάντες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του τοπικού καρναβαλιού.

Σε κάθε γειτονιά ανάβουν οι φανοί, μεγάλες φωτιές γύρω από τις οποίες χορεύουν και τραγουδούν μικροί και μεγάλοι. Συμβολίζουν τον εξαγνισμό, τη λατρεία της φύσης που ανανεώνεται και ξαναγεννιέται, σηματοδοτώντας το καλωσόρισμα της άνοιξης και την έναρξη της καρποφορίας της γης.

Πριν από το άναμμα των Φανών από το δήμαρχο Κοζάνης, σε 14 διαφορετικά σημεία, προηγείται η παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλιστών την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου.
Οι «Μπουμπούνες» της Καστοριάς

Στην Καστοριά την Κυριακή της Αποκριάς ανάβουν μεγάλες φωτιές, τις «Μπουμπούνες», στις πλατείες της πόλης. Μικροί και μεγάλοι ανάβουν τις φωτιές, ενώ ορχήστρες με πνευστά και χάλκινα παίζουν τοπικούς σκοπούς.
Οι κουδουνοφόροι στον Σοχό Θεσσαλονίκης

Με ζουρνάδες και νταούλια εκτυλίσσεται το δρώμενο «Κουδουνοφόροι» στον Σοχό Θεσσαλονίκης, με αποκορύφωμα το τριήμερο της Τυρινής και της Καθαράς Δευτέρας.

Ντυμένοι με στολές που φτιάχνονται από δέρματα ζώων και ζωσμένοι με κουδούνια, οι αθυρόστομοι κουδουνοφόροι καρναβαλιστές χορεύουν και τραγουδούν, συμπαρασύροντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Στην περιοχή του Σοχού, την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου, πραγματοποιείται παρωδία γάμου και παραδοσιακοί χοροί, ενώ την Καθαρά Δευτέρα αναβιώνει το έθιμο της συγχώρεσης «Προσταβάνι», όπου οι νεότεροι θα προσφέρουν ένα πορτοκάλι στους γεροντότερους, φιλώντας το χέρι τους και ζητώντας συγχώρεση.
Το έθιμο της Λάμκας στη Νάουσα

Εκατόν είκοσι τυμπανιστές και 90 μαζορέτες ανοίγουν σήμερα, Σάββατο, τη μεγάλη παρέλαση αρμάτων και χιλιάδων καρναβαλιστών στην πόλη της Νάουσας.

Την Κυριακή της Αποκριάς, στις 6 το απόγευμα, στο γήπεδο θα αναβιώσει το έθιμο της Λάμκας, ενώ στις 8 το βράδυ ακολουθεί το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου με υπερθέαμα από πυροτεχνήματα.
Η Αποκριά στη Χαλκιδική

Στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής την Κυριακή, στις 2 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση των καρναβαλιστών, επί της οδού Πολυτεχνείου. Το γλέντι θα συνεχιστεί σε λάτιν ρυθμούς στο δημαρχείο και με παραδοσιακούς στην πλατεία των Έξι Βρύσεων.

Απο τις 11 το πρωί της Κυριακής θα σερβίρονται δωρεάν στους επισκέπτες λουκάνικο, ελιές, παραδοσιακός χαλβάς και κρασί.

Για την Καθαρά Δευτέρα προγραμματίζονται παραδοσιακά γλέντια, πέταγμα χαρταετού, λαγάνες και νηστίσιμοι μεζέδες σε αρκετά σημεία του δήμου Πολυγύρου.

Το γλέντι στην Κατερίνη

Σε ξέφρενους ρυθμούς γιορτάζει το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς και η πόλη της Κατερίνης. Για την Κυριακή έχει προγραμματιστεί στις 11:30 το πρωί αποκριάτικο πάρκο με χορό και μουσική, ενώ το βράδυ θα αναβιώσει στην Πλατεία Δημοκρατίας το έθιμο «Το Κάψιμο του Φανού».

Η Καθαρά Δευτέρα θα γιορταστεί από το πρωί στην Παραλία Κατερίνης με τα παραδοσιακά κούλουμα.
Το καρναβάλι σε Κρύα Βρύση και Σκύδρα Πέλλας

Με το 1ο Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού ανοίγει η αυλαία του τριήμερου στην Κρύα Βρύση Πέλλας. Την Κυριακή έχει προγραμματιστεί στις 4 το απόγευμα η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, ενώ η διασκέδαση θα συνεχιστεί με το κάψιμο του Καρνάβαλου στην Κεντρική Πλατεία και με τα χάλκινα της Γουμένισσας.

Επίσης, την Κυριακή της Αποκριάς, στις 4 το απόγευμα, θα ξεκινήσει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, με τη συμμετοχή πολλών ομάδων και αρμάτων καρναβαλιστών, μπροστά από το δημαρχείο της Σκύδρας, στην Πέλλα. Θα ακολουθήσει το κάψιμο του Καρνάβαλου και ένα υπερθέαμα χρωμάτων και βεγγαλικών.

Για την Καθαρά Δευτέρα προγραμματίζονται Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα, ορχήστρα, μουσική, τραγούδια στην πλατεία Δημοκρατίας και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του δήμου Σκύδρας.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

 • All
 • PERSONALDATA
 • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
 • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • ΥΓΕΙΑ
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Το βραβείο στην κατηγορία του Καλύτερου Προορισμού Οικογενειακών Διακοπών «Star Family Holidays Destination» για το έτος
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Λιγότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν πλέον το Facebook για να διαβάσουν και να συζητήσουν ειδήσεις, καθώς κερδίζουν έδαφος
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Ένας νέος αμερικανικός υπερυπολογιστής με την ονομασία Summit (Κορυφή) κατακτά κυριολεκτικά την... κορυφή των υπερυπολογιστών, καθώς
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Οι άνθρωποι που επιταχύνουν τον ρυθμό με τον οποίο περπατάνε, αυξάνουν και τις πιθανότητές τους να
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Το μεγαλύτερο μέρος της βαριάς βιομηχανίας θα μεταφερθεί στο διάστημα, σε άλλους πλανήτες, σε αστεροειδείς και
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Athens is to host the Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum in October 2018, after the
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Ο νέος Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ αποτελεί τη μεγαλύτερη αλλαγή στην νομοθεσία περί προστασίας
  Read More
  • PERSONALDATA
 • Το 80% της βιομάζας της Γης αποτελούν τα φυτά, το 15% τα βακτήρια και το υπόλοιπο
  Read More
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 • Το εισοδηματικό επίπεδο ενός ανθρώπου και ο εγκέφαλός του δεν είναι άσχετα πράγματα - και αυτό δεν
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι θα στείλει στον Άρη ένα μικρό αυτόνομο ελικόπτερο, το
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Το Facebook αποκαλύπτει 25 σελίδες κατευθυντήριων οδηγιών για το πώς θα αφαιρεί ψευδείς ειδήσεις, αναρτήσεις με
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Καινούριο δήμαρχο έχει εδώ και λίγες μέρες η πόλη Σβέρτε στη Γερμανία, στην άκρη της Κοιλάδας
  Read More
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
 • Το ξενοδοχείο "Kyrimai" στον Γερολιμένα της Μάνης ψηφίστηκε στη Σαντορίνη ως το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο από
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Οι επιστήμονες τρέφουν τις πρώτες βάσιμες ελπίδες ότι θα είναι δυνατό να επιβραδύνουν ή και να
  Read More
  • ΥΓΕΙΑ
 • Ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ενός καθολικού τεστ αίματος που θα ανιχνεύει όλους τους καρκίνους,
  Read More
  • ΥΓΕΙΑ
 • Επιτυχείς ήταν οι πρώτες δοκιμές ενός «μίνι» πυρηνικού αντιδραστήρα, που δοκίμασε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA)
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

GREEKS ABROAD

  OM logo om black 220x50- Στον 17ο χρόνο το OMOGENEIA MAGAZINE!

open letter to prf 250- Lettre des associations grecques et philhellènes au Président de la République française, au sujet des menaces de la Turquie envers la Grèce.

visa dw250- Νέοι κανόνες για προξενική προστασία πολίτων κρατών-μελών ΕΕ στο εξωτερικό / Ισχύουν από 1η Μαΐου 2018

tsiknis250- H 2η απονομή των Βραβείων «Ευπρέπεια 2017

 

students exams250-Πανελλήνιες 2018: Ενημέρωση για τους Έλληνες του εξωτερικού

 

elephants250- Ελληνίδα γενετίστρια ρίχνει φως στο DNA των ελεφάντων

 

arg250- Δημήτρης Αργυρόπουλος: Δημιουργία Μουσείου της ελληνικής μετανάστευσης στο Βέλγιο

- Για 5η συνεχή φορά Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών ο Δ. Αργυρόπουλος!

forologikes250- Αναλυτικός οδηγός. Εφορία: Τι ισχύει για κατοίκους εξωτερικού και ομογενείςΑναλυτικός οδηγός.

ty 250- Η Ομογένεια στην προώθηση του Τουρισμού Υγείας

forologikes250- Φορολογικοί Κάτοικοι Ελλάδος – Εξωτερικού (επικαιροποιημένο με τις τελευταίες αλλαγές)

illiolopoulos chr250- Κληρονομιά εξωτερικού για κάτοικο Ελλάδος

 

ballot n250- Η «ψήφος εξωτερικού» και το μπρα ντε φερ δεκαετιών

tamis atg250- H εθνική αξιοπρέπεια των Ελλήνων αξίζει περισσότερο από δύο πινακίδες

theater pit brx250- Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Κοινός εορτασμός από τις 7 ελληνικές θεατρικές ομάδες των Βρυξελλών. Δείτε ποιες είναι....

apod ellin er ny 250- Παγκόσμια έρευνα για τον Απόδημο Ελληνισμό

metanastes brain drain200- Έλληνες νέοι: «Να μείνω ή να φύγω;»

 

gonidia250- Επτά Έλληνες επιστήμονες διαπρέπουν παγκοσμίως

arcades 9 af250- Tο 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημων Αρκάδων

 

 

 

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"