• Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Το φάντασμα της κάλπης

fotis 250bΤου  Φώτη Χαραλαμπίδη - Το φάντασμα των πρόωρων εκλογών, παρά τα συνεχή ξόρκια του Αλέξη Τσίπρα και των επιτελών του, συνεχίζει να πλανάται πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου. Έχουν τόσο πολύ απλωμένο τον... τραχανά, «βρέχει»

εν τω μεταξύ συνεχώς και δεν λέει να στεγνώσει... Όλα τα θέματα παραμένουν ανοιχτά και κανένα δεν κλείνει σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις προθέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του. Τα εθνικά θέματα είναι επικίνδυνα, τα οικονομικά δύσκολα, τα κοινωνικά βαριά, τα πολιτικά το ίδιο και τα σκάνδαλα ξεφτίζουν. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι διαφορές διευρύνονται. Με δυο λόγια, τίποτα δεν πάει σύμφωνα με τις προγνώσεις τους. Ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του ελπίζουν πάντως ότι θα γυρίσει το παιχνίδι και αν καταφέρουν να κερδίσουν χρόνο θα κερδίσουν και στις κάλπες...

Ηχηρή προειδοποίηση Παυλόπουλου και Τσίπρα προς Ερντογάν

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε από το Καστελλόριζο ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καλώντας την ηγεσία της γειτονικής χώρας να σταματήσει τις προκλήσεις και να επανέλθει στο δρόμο της συνεννόησης και της συνεργασίας. «Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν φοβάται και κανέναν. Μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα απ’ άκρη σ’ άκρη τούτης της χώρας, τα σύνορα της οποίας είναι δεδομένα από τις διεθνείς συνθήκες. Απ’ άκρη σ’ άκρη δεν διαπραγματευόμαστε, δεν παζαρεύουμε, δεν εκχωρούμε ούτε σπιθαμή γης από το ακριτικό Καστελλόριζο έως τους Οθωνούς, από το Διδυμότειχο έως τη Γαύδο», ανέφερε.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε: «Δεν απειλούμε κανέναν, διότι επιδιώκουμε πάντα τη συνεργασία, τον αλληλοσεβασμό και την ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονές μας, γιατί θέλουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και στη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής». Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι «δεν φοβόμαστε κανέναν διότι έχουμε πλέρια εμπιστοσύνη στους άνδρες και στις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων». Διότι, όπως τόνισε, «πραγματικά φυλάνε Θερμοπύλες και διαφυλάττουν στο έπακρο τα εδάφη και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας».

Μήνυμα προς την Τουρκία απέστειλε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Άμυνας της Εσθονίας Γιούρι Λούικ. «Η Ευρώπη έχει σύνορα, είναι τα σύνορα των κρατών-μελών της, και αυτά καθορίζονται από το ευρωπαϊκό δίκαιο. Αυτά τα σύνορα είμαστε διετεθειμένοι οι Ευρωπαίοι να τα διαφυλάξουμε», τόνισε. «Και καθιστούμε σαφές ότι καθορίζονται από το διεθνές δίκαιο σαφώς και δεν υπάρχουν αμφισβητήσεις. Ο σεβασμός τους δε, πέραν του ότι είναι ένας σεβασμός τον οποίον εγγυάται η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να γίνεται αντιληπτός και κατανοητός και από τον καθένα, αλλά κυρίως από τα κράτη, τα οποία θέλουν να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Συνέχισε δε, στον ίδιο πάντα τόνο: «Το λέω ιδίως προς τη φίλη και γείτονα Τουρκία, με την οποία θέλουμε να έχουμε πάντοτε τις καλύτερες σχέσεις. Ευνοούμε την ευρωπαϊκή προοπτική της, αλλά τούτο προϋποθέτει και ειλικρινή σεβασμό των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα και της Ελλάδας. Και σε αυτό δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε εκπτώσεις. Ο μη σεβασμός των συνόρων αυτών, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, συνιστά ανυπέρβλητο εμπόδιο για την πορεία της ένταξης των χωρών αυτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η «Γέφυρα»...

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και ο Περιφερειάρχης Κ. Μπακογιάννης έχουν καταρτίσει ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης που ονομάζεται «Γέφυρα». Με δυο λόγια, σχεδίασαν και δημιούργησαν νέες, αποτελεσματικές δομές και μηχανισμούς στήριξης των συνανθρώπων μας που χρειάζονται πραγματικά βοήθεια. Σε συνεργασία με ΜΚΟ, την Εκκλησία, αλλά και φορείς του ιδιωτικού τομέα, έχτισαν αυτή τη «Γέφυρα» αλληλεγγύης και προσφοράς, δομή που καταπολεμά την ανισότητα και ενισχύει εκίνους που η οικονομική κρίση σπρώχνει στο περιθώριο. Η «Γέφυρα» αξιολογήθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα ως καλή πρακτική.

Ο νέος... Κίσινγκερ

Σαφείς αντισυνταγματικές διατάξεις μαθαίνω πως περιλαμβάνει το σχέδιο του νέου Κώδικα του Οργανισμού του υπουργείου Εξωτερικών που «κόβει και ράβει» στα μέτρα του ο Νίκος Κοτζιάς. Θεωρώντας εαυτόν...«νέο Κίσινγκερ» ο Νίκος Κοτζιάς προβλέπει στο σχέδιο ότι «ο υπουργός Εξωτερικών έχει τη συνολική ευθύνη για τη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής», αδιαφορώντας για το ότι βάσει του Συντάγματος, αυτό είναι ευθύνη συνολικά της κυβέρνησης. Αναρωτιέμαι αν ο Έλληνας πρωθυπουργός γνωρίζει ή όχι τους σχεδιασμούς του πολυπράγμονος υπουργού του. Κατά τα λοιπά, ο Ν. Κοτζιάς επιθυμεί «Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων», με αρμοδιότηττες που θα επικαλύπτουν τα υπάρχοντα όργανα, δημιουργεί κλάδο Διπλωματών-Εμπειρογνωμόνων με άγνωστες στοχεύσεις και άνευ μελέτης, επιδιώκει «να ελέγξει» την Υπηρεσία Ενημέρωσης μέσω της υφαρπαγής αρμοδιοτήτων από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Με εκπλήσσει δε η σιγή λαλίστατων, ιδιωτικώς, πρεσβευτών.

 

Τυχεροί αναγνώστες...

Σαράντα αναγνώστες της έφερε στην Ελλάδα η ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera». Τους τυχερούς αναγνώστες συνόδεψε στο ταξίδι τους ο απεσταλμένος διεθνών θεμάτων της εφημερίδας Αντόνιο Φεράρι, ο οποίος είναι παντρεμένος με την Ελληνίδα καθηγήτρια Μάρω Κακριδή. Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, οι Ιταλοί συνάντησαν τον συγγραφέα Πέτρο Μάρκαρη, επισκέφθηκαν την Ακρόπολη και άλλους αρχαιολογικούς χώρους και σταμάτησαν στο Σούνιο, στο σημείο που βυθίστηκε το πλοίο «Όρια», που μετέεφερε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης 4.000 Ιταλούς κρατούμενους. Η ξενάγησή τους περιελάμβανε επίσκεψη στο σπίτι του Ιωάννη Μεταξά, ο οποίος εκτός από δικτάτορας, έμεινε στην Ιστορία και για το «ΟΧΙ» που είπε στην φασιστική επίθεση του Μουσολίνι στην Ελλάδα.

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"