• Σε «καραντίνα» διαρκείας Ελλάδα και Ευρώπη

  Σε «καραντίνα» διαρκείας Ελλάδα και Ευρώπη

 • Στα χρόνια της κρίσης έχουν πάει στο εξωτερικό πάνω από 18.000 γιατροί

  Στα χρόνια της κρίσης έχουν πάει στο εξωτερικό πάνω από 18.000 γιατροί

 • Έλληνας γιατρός στην Ταϊβάν εξηγεί πώς ηττήθηκε ο κορωνοϊός με 24 κινήσεις

  Έλληνας γιατρός στην Ταϊβάν εξηγεί πώς ηττήθηκε ο κορωνοϊός με 24 κινήσεις

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. κ. Μαργαρίτης Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. κ. Μαργαρίτης Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

 • BΡΑΒΕΙΑ

  BΡΑΒΕΙΑ "ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ 2019" σε εκπροσώπους των Ομογενειακών ΜΜΕ - The 3rd ceremony of the Correspondents Awards ‘DECENCY’ 2019 (video)

 • Hellenic Cadastre issues an infogram with easy steps to register Greek property

  Hellenic Cadastre issues an infogram with easy steps to register Greek property

 • Greek diaspora to get dedicated website to sell their property back home

  Greek diaspora to get dedicated website to sell their property back home

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Μόνο εμείς δεν θέλουμε να μαθαίνουν τα παιδιά μας αρχαία ελληνικά!

arxaia el250Του Φώτη Χαραλαμπίδη - Η είδηση έρχεται από τη Γάνδη και αναφέρει ότι οι μαθητές διαδηλώνουν γιατί θέλουν να συνεχίσουν να διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά και λατινικά. Στο ρεπορτάζ της, η ολλανδόφωνη βελγική εφημερίδα «De Standaard»,

με αφορμή το συλλαλητήριο, γράφει: «Μια γλώσσα μπορεί να είναι πολύ ωραία, ακόμη και αν είναι νεκρή». Στη διαμαρτυρία πήραν μέρος πάνω από 1.000 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και περισσότεροι από 100 καθηγητές. Η είδηση αφιερώνεται σε όλες τις ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας, που διαχρονικά έβαλαν το λιθαράκι τους για τον περιορισμό έως και την κατάργηση σχεδόν της διδασκαλίας στα ελληνικά σχολεία των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών, καθώς και στο ακαδημαϊκό προσωπικό, που με τη χλιαρή του αντίδραση άφησε να περάσουν τέτοιες θέσεις. Αλλά, φυσικά, το μόνο που τους απασχολεί είναι να «ξαναγράψουν» την Ιστορίας, προσπαθώντας να μας πείσουν για τον «συνωστισμό» στο λιμάνι της Σμύρνης.

Μήνυμα Προκόπη Παυλόπουλου προς Τουρκία

Να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και στο θέμα των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) κάλεσε την Τουρκία ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι οι κατά καιρούς ισχυρισμοί της και οι ερμηνείες της παραβιάζουν κατάφωρα το Δίκαιο της Θάλασσας. «Κάθε αυθαίρετη ερμηνεία από την πλευρά της Τουρκίας για τις θάλασσες δημιουργεί ένα προηγούμενο, το οποίο είναι δυνατόν να επικαλεστούν και άλλοι. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, πόσο επικίνδυνο θα ήταν να υπάρχουν τέτοιες ερμηνείες, να δημιουργούνται τέτοια προηγούμενα», τόνισε ο Πρ. Παυλόπουλος σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τους Προέδρους της Αιγύπτου Αλ Σίσι και της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έκανε μνεία της συνεργασίας των τριών χωρών, χαρακτηρίζοντάς της «υποδειγματική» και προς μια άλλη κατεύθυνση. «Αποδεικνύουμε ότι συνεργαζόμαστε και ότι προωθούμε τον διάλογο μεταξύ πολιτισμών», σημείωσε και πρόσθεσε: «Ο διάλογος αυτός πολιτισμών αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει σύγκρουση πολιτισμών, όπως κάποιοι πίστευαν ή εξακολουθούν να πιστεύουν. Υπάρχει έλλειψη κατανόησης, την οποία μπορούμε να καλύψουμε όταν οι πολιτισμοί διαλέγονται μεταξύ τους. Αυτό κάνει η Ελλάδα με την Κύπρο και την Αίγυπτο, δηλαδή οι πολιτισμοί μας διαλέγονται για να ζήσουν οι λαοί μας ειρηνικά».

Στο ρόλο που διαδραμάτισε στο πέρασμα των χρόνων και της Ιστορίας η ελληνική κοινότητα της Αλεξάνδρειας αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κατά τη συνάντησή του με τους ομογενείς. «Εδώ, μεγάλοι Έλληνες μέσα από την οικονομική τους δραστη-ριότητα αναδείχθηκαν σε μεγάλους ευεργέτες του τόπου μας», σημείωσε. «Δεν χρειάζεται να αναφέρω ονόματα. Τα κτίρια της Αθήνας, και όχι μόνο, μαρτυρούν αψευδώς για αυτό. Πέρα όμως από τις ευεργεσίες στην πατρίδα, διαμόρφωσαν εστίες πολιτισμού, εστίες παιδείας. Επίσης, εστίες που στήριξαν τους πάσχοντες ανθρώπους, τα παιδιά, ορφανοτροφεία, γηροκομεία. Εκτός από αυτό όμως, τούτος ο τόπος, εδώ στην Αλεξάνδρεια, συνδέεται και με την άνθηση του ελληνικού πνεύματος. Ας μην ξεχνάμε τι σημαίνει για όλον τον Ελληνισμό και όχι μόνο, γιατί η ακτινοβολία του είναι διεθνής. Τι σημαίνει π.χ. ο Κωνσταντίνος Καβάφης». Κατέληξε δε ο Πρ. Παυλόπουλος, λέγοντας ότι η επίσκεψή του στην πόλη της Αλεξάνδρειας συνιστά ένα προσκύνημα εκ μέρους του ελληνικού λαού. «Σ’ αυτούς εδώ τους ανθρώπους, που φυλάνε ακόμα τις Θερμοπύλες του Ελληνισμού, σ’ αυτούς που κατάγονται από μεγάλους προγόνους, οι οποίοι βοήθησαν τον τόπο να ορθοποδήσει».

Κατά την παραμονή του στην Αλεξάνδρεια, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας συναντήθηκε και με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’, ο οποίος και τον παρασημοφόρησε. Απαντώντας ο Πρ. Παυλόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Μακαριώτατε, το βάρος αυτής της ύψιστης τιμής είναι δυσβάσταχτο, αν μάλιστα αναλογισθεί κανείς τη μακραίωνη ιστορική διαδρομή του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρεάις και την ανεκτίμητη πνευματική –και όχι μόνο– αξία του για την ορθοδοξία, αλλά και τη Χριστιανοσύνη εν γένει. Συναισθανόμενος αυτό το βάρος, περιορίζομαι να επικαλεσθώ τους, άκρως συμβολικούς, στίχους του τροπαρίου της Ακολουθίας του Νυμφίου: “Τον νυμφώνα σου βλέπω, Σωτήρ μου, κεκοσμημένον, και ένδυμα ουκ έχω, ίνα εισέλθω εν αυτώ. Λάμπρυνόν μου την στολήν της ψυχής, Φωτοδότα, και σώσον με”».

Απειλή η Τουρκία για την Ελλάδα πιστεύει το 79%

Ανήσυχοι και απαισιόδοξοι όσον αφορά την πορεία των εθνικών θεμάτων είναι οι Έλληνες πολίτες, ενώ έχουν την άποψη ότι η ισχύς της Ελλάδος αποδυναμώθηκε τα τελευταία χρόνια. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα που διενήργησε η εταιρεία Public Issue, σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο, όπου όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι ανοιχτά. Σύμφωνα με την έρευνα, το 81% πιστεύει ότι σε σχέση με την περσινή χρονιά, οι σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας έχουν επιδεινωθεί, ενώ το 74% θεωρεί ότι μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αμφισβήτηση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας εκ μέρους της Άγκυρας. Αρνητική είναι η γνώμη της πλειοψηφίας των ερωτηθέντων όσον αφορά την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 87%, θεωρεί ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα για την Ελλάδα προέρχονται από την Τουρκία και το 79% θεωρεί ότι η γειτονική χώρα συνιστά απειλή για την Ελλάδα.

Ούριος άνεμος...

...πνέει στη βιομηχανία του βιβλίου, εκτιμά ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Εκδοτών Μίκελ Κόλμαν, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα με αφορμή την Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018, που διοργανώνεται στην πρωτεύουσα. Και όπως είπε: «Τα καλά νέα είναι ότι οι πωλήσεις των έντυπων εκδόσεων ανεβαίνουν και ακολουθούν τα audiobooks από πίσω. Με αυτή την έννοια, στη βιομηχανία του βιβλίου πνέει ούριος άνεμος. Νομίζω ότι κανείς δε λέει πια ότι το έντυπο θα κυριαρχήσει στα ηλεκτρονικά βιβλία ή ότι τα ebooks θα εξαφανιστούν. Η “απειλή” που ένιωθαν οι παραδοσιακοί εκδότες από την τεχνολογία και το ψηφιακό βιβλίο, φαίνεται πως ανήκει στο παρελθόν. Από τα συνολικά έσοδα του εκδοτικού χώρου διεθνώς για το 2016, το 28% προέρχεται από τις ηλεκτρονικές εκδόσεις, ένα νούμερο που παραμένει σταθερό τα τελευταία χρόνια».

Η βόμβα της Φώφης και το Μαξίμου

Μπορεί ακόμα να «ψάχνονται» κάποιοι σχετικά με τον αιφνιδιασμό της Φώφης Γεννηματά να θέσει θέμα προσφυγής σε πρόωρες εκλογές το συντομότερο δυνατόν, ωστόσο δεν ξεχνούν ότι πριν από λίγες ημέρες είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής Νίκο Βούτση προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να ενημερώσει η κυβέρνηση τα κόμματα για το περιεχόμενο των κρίσιμων συζητήσεων που διεξάγει ερήμην τους με τους εταίρους και δανειστές. Μαθαίνω εγκύρως ότι η συζήτηση αυτή, η οποία αναμένεται φυσικά να μετατραπεί σε εφ’ όλης της ύλης πολιτική σύγκρουση, δεν θα αργήσει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, αναμένεται να γίνει το προσεχές δεκαήμερο. Οπότε... πάρτε ανάσα. Το τι θα ακουστεί στη συζήτηση αυτή εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα μπορεί εύκολα κάποιος να προβλέψει. Αρκεί να διαβάσει τους λίβελους που εκπονούν κάποιοι στα άδυτα του Μεγάρου Μαξίμου...

Θέματα Ευρώπης και ΝΑΤΟ

Συνομιλίες σε Πεντάγωνο και Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ. Συναντήθηκε με τον ομόλογό του Στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ και τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης και ΝΑΤΟ, αλλά και για την αναβάθμιση των ελληνικών F-16 Τόμας Γκόφους. Οι Αμερικανοί θεωρούν τον ναύαρχο την «ήρεμη δύναμη» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο Γιάννης Ρουμπάτης αποκάλυψε το σχέδιο «Πυθία»

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν, όπως φαίνεται, στην ΕΥΠ. Ο Διοικητής της Γιάννης Ρουμπάτης αποκάλυψε ξαφνικά ότι το περιβόητο σχέδιο «Πυθία» με την απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ήταν... σαπουνόφουσκα, δημοσιοποιώντας ένα απόρρητο έγγραφο που ήταν μυστικό.

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Τέσσερις ανθοδέσμες για τους σημερινούς ήρωες μας από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών

4 anthos n

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

"Δεν είναι για να σας φοβίσω! Είναι μόνο για προειδοποίηση! Σας παρακαλώ μείνετε σπίτια σας!"

koron both lo

Οι επιπτώσεις του COVID-19 στην οικονομία και τις επιχειρήσεις

eaee 850

Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

giannarou art800X

 Παρουσίαση του κορονοϊού και τα μέτρα προστασίας, από το Υπουργείο Υγείας μέσω ΑΑΔΕ

koronaios3 850χ

 *************************************************************************************************

ellinomatheia250ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑ 2020 - Εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας

για τους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας

*************************************************************************************************

eir kepΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στην ΙΣΤΟΡΙΑ της ΡΩΣΙΑΣ

 

 

  Οι πρώτοι Έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία iroes aust m syon

είναι οι πραγματικοί ήρωες της ξενιτιάς…

 

 


 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

 • All
 • PERSONALDATA
 • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
 • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • ΥΓΕΙΑ
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Το βραβείο στην κατηγορία του Καλύτερου Προορισμού Οικογενειακών Διακοπών «Star Family Holidays Destination» για το έτος
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Λιγότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν πλέον το Facebook για να διαβάσουν και να συζητήσουν ειδήσεις, καθώς κερδίζουν έδαφος
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Ένας νέος αμερικανικός υπερυπολογιστής με την ονομασία Summit (Κορυφή) κατακτά κυριολεκτικά την... κορυφή των υπερυπολογιστών, καθώς
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Οι άνθρωποι που επιταχύνουν τον ρυθμό με τον οποίο περπατάνε, αυξάνουν και τις πιθανότητές τους να
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Το μεγαλύτερο μέρος της βαριάς βιομηχανίας θα μεταφερθεί στο διάστημα, σε άλλους πλανήτες, σε αστεροειδείς και
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Athens is to host the Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum in October 2018, after the
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Ο νέος Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ αποτελεί τη μεγαλύτερη αλλαγή στην νομοθεσία περί προστασίας
  Read More
  • PERSONALDATA
 • Το 80% της βιομάζας της Γης αποτελούν τα φυτά, το 15% τα βακτήρια και το υπόλοιπο
  Read More
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 • Το εισοδηματικό επίπεδο ενός ανθρώπου και ο εγκέφαλός του δεν είναι άσχετα πράγματα - και αυτό δεν
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι θα στείλει στον Άρη ένα μικρό αυτόνομο ελικόπτερο, το
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Το Facebook αποκαλύπτει 25 σελίδες κατευθυντήριων οδηγιών για το πώς θα αφαιρεί ψευδείς ειδήσεις, αναρτήσεις με
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Καινούριο δήμαρχο έχει εδώ και λίγες μέρες η πόλη Σβέρτε στη Γερμανία, στην άκρη της Κοιλάδας
  Read More
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
 • Το ξενοδοχείο "Kyrimai" στον Γερολιμένα της Μάνης ψηφίστηκε στη Σαντορίνη ως το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο από
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Οι επιστήμονες τρέφουν τις πρώτες βάσιμες ελπίδες ότι θα είναι δυνατό να επιβραδύνουν ή και να
  Read More
  • ΥΓΕΙΑ
 • Ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ενός καθολικού τεστ αίματος που θα ανιχνεύει όλους τους καρκίνους,
  Read More
  • ΥΓΕΙΑ
 • Επιτυχείς ήταν οι πρώτες δοκιμές ενός «μίνι» πυρηνικού αντιδραστήρα, που δοκίμασε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA)
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"