• Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Γεγονότα στον κόσμο

Κλιμακώνεται η διπλωματική αντιπαράθεση Γερμανίας -Τουρκίας

turk germanflags250Κλιμακώνεται περαιτέρω η διπλωματική αντιπαράθεση ανάμεσα στη Γερμανία και την Τουρκία. Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, με εντολή του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία με την

οποία δίνονται νέες και πιο αυστηρές οδηγίες προς τους Γερμανούς, οι οποίοι βρίσκονται ή πρόκειται να ταξιδέψουν στην Τουρκία, αλλά και για τις θυγατρικές γερμανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της σύλληψης του γερμανού υπηκόου Peter Steudtner και άλλων πέντε ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα από τις τουρκικές αρχές. Έρχεται δε να προστεθεί σε μια σειρά αντιπαραθέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες το τελευταίο διάστημα. «Δεν είχαμε άλλη επιλογή», δήλωσε ο Gabriel, καλώντας την Άγκυρα «να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές αξίες».

«Θα πρέπει οι πολιτικές μας προς την Τουρκία να πάνε σε μια νέα κατεύθυνση... δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όπως το κάναμε μέχρι σήμερα. Πρέπει να είμαστε πιο σαφείς απ΄ό,τι είμαστε μέχρι τώρα ώστε εκείνοι που είναι υπεύθυνοι στην Άγκυρα να καταλάβουν ότι τέτοιες πολιτικές συνεπάγονται συνέπειες», εξήγησε ο Γκάμπριελ στους δημοσιογράφους. Τόνισε ότι τα νέα μέτρα συμφωνήθηκαν από κοινού με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Τον τελευταίο καιρό ένας ορισμένος αριθμός Γερμανών στερήθηκε την ελευθερία για λόγους ή για χρονική περίοδο που δεν είναι αντιληπτοί», σημείωσε, καθώς εννέα γερμανοί πολίτες, από τους οποίους ορισμένοι έχουν διπλή υπηκοότητα, κρατούνται αυτή τη στιγμή στη χώρα, κατηγορούμενοι ότι υποστηρίζουν την «τρομοκρατία». Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση και το κράτος του Rezep Tayip Erdogan ότι θέλει να «αντιστρέψει τον ρου της Ιστορίας» στη χώρα του, με σκοπό «να κάνει να σωπάσουν όλες οι επικριτικές φωνές».

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία είναι η κύρια χώρα προέλευσης των τουριστών στην Τουρκία, πάνω από τη Ρωσία, και επίσης ένας από τους κυριότερους εμπορικούς εταίρους της.

«Οι άνθρωποι που ταξιδεύουν στην Τουρκία για ιδιωτικούς ή επιχειρηματικούς λόγους καλούνται να δείξουν αυξημένη προσοχή και θα πρέπει να καταγράφονται στα γερμανικά προξενεία και στην πρεσβεία, ακόμη και για επισκέψεις μικρότερης διάρκειας», ανέφερε το υπουργείο στην αναθεωρημένη ταξιδιωτική οδηγία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ, η νέα οδηγία έχει τρεις πλευρές:

Θέτει στο μικροσκόπιο την ασφάλεια των θυγατρικών γερμανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία και τις εγγυήσεις που δίνει γι’ αυτό το επίσημο κράτος.
Επανεξετάζει, από κοινού με τους εταίρους της Γερμανίας στην Ε.Ε., το πλαίσιο των ενταξιακών συνομιλιών με την Άγκυρα.
Εφιστά στους Γερμανούς που βρίσκονται στην Τουρκία ή πρόκειται να ταξιδέψουν σε αυτήν να είναι πολύ πιο προσεκτικοί στις ενέργειες και τις κινήσεις τους.

Για «μεγάλη πολιτική ανευθυνότητα» του Βερολίνου, έκανε λόγο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου. «Το να στέλνεις ένα μήνυμα (στους Γερμανούς πολίτες) που λέει ότι η μετάβαση στην Τουρκία δεν είναι ασφαλής είναι μεγάλη πολιτική ανευθυνότητα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ιμπραχίμ Καλίν.

«Με μικροπολιτικούς υπολογισμούς (...) να προσπαθείς να βλάψεις τις οικονομικές σχέσεις, να προσπαθείς να εγείρεις αμφιβολίες στους γερμανούς επενδυτές, αυτό είναι απαράδεκτο», πρόσθεσε.

Η Γερμανία, εξοργισμένη εξαιτίας της σύλληψης ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κωνσταντινούπολη, μεταξύ των οποίων είναι κι ένας Γερμανός, ανέβασε τους τόνους εναντίον της Άγκυρας, ανακοινώνοντας σήμερα μια αλλαγή κατεύθυνσης της πολιτικής της, κυρίως της οικονομικής, απέναντι στον ιστορικό εταίρο της.

Το πρώτο συγκεκριμένο μέτρο είναι η ενίσχυση των προειδοποιήσεων που απευθύνει το υπουργείο Εξωτερικών για τα ταξίδια στην Τουρκία, έναν πολύ δημοφιλή προορισμό για τις διακοπές γερμανών τουριστών εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Ο Καλίν διαμαρτυρήθηκε για τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Εξωτερικών και άλλες, επίσης επικριτικές, που έχουν κάνει τις τελευταίες ημέρες άλλοι γερμανοί αξιωματούχοι.

«Πιστεύουμε πως αυτές οι άτοπες δηλώσεις είναι ένα είδος επένδυσης εσωτερικής πολιτικής καθώς πλησιάζουν οι εκλογές στη Γερμανία», είπε, αναφερόμενος στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. «Καταδικάζουμε σθεναρά τις δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες οι (γερμανοί) πολίτες που επισκέπτονται την Τουρκία δεν είναι ασφαλείς. Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο».

Ο Καλίν δήλωσε πως η Άγκυρα ενδιαφέρεται να διατηρήσει καλές σχέσεις με το Βερολίνο, υπενθυμίζοντας τη σημασία των οικονομικών σχέσεών τους.

«Είχαμε πάντα καλές σχέσεις με τη Γερμανία, και θέλουμε αυτό να συνεχίσει. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει στο πλαίσιο ενός αμοιβαίου σεβασμού και συμφερόντων», είπε. «Η Γερμανία είναι για εμάς ένας σημαντικός εμπορικός εταίρος».

Ο γερμανός ακτιβιστής Πέτερ Στόιτνερ συνελήφθη στις 5 Ιουλίου μαζί με άλλους ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μεταξύ των οποίων η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία, Ιντίλ Εσέρ, ενώ συμμετείχε ως εκπαιδευτής σε ένα σεμινάριο στην Κωνσταντινούπολη.

Κατηγορήθηκε ότι «διέπραξε έγκλημα εξ ονόματος μιας τρομοκρατικής οργάνωσης», κατά την ορολογία που χρησιμοποιούν οι τουρκικές αρχές για να χαρακτηρίσουν τους οπαδούς του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι υποκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, ή και τους κούρδους αυτονομιστές του PKK.

Αθήνα984

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr