• Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ο Κύπριος Βουλευτής της αγγλικής βουλής στην πρώτη του συνέντευξη

συναισθήματα των πρώτων ημερών στο αξίωμα του Βουλευτή, αναφέρεται στην Κύπρο, στο Κυπριακό και στην Παροικία, ενώ εκφράζει την άποψή του και για τον λόγο που ο κόσμος τον αγκάλιασε.

«Σαν τις πρώτες μέρες στο σχολείο»

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ στο Portcullis House, το κτηριακό παράρτημα του κοινοβουλίου που στεγάζει γραφεία βουλευτών, ο κ. Χαραλάμπους δεν μοιάζει, αλλά δηλώνει λιγάκι σαστισμένος: «Είναι σαν τις πρώτεςμέρες στο σχολείο. Γνωρίζεις καινούριους ανθρώπους, πρέπει να προσανατολιστείς. Πάντως ο κόσμος είναι φιλικός και εξυπηρετικός, έχω ήδη λάβει τις πρώτες χρήσιμες συμβουλές από παλαιότερους βουλευτές».

Ο νέος βουλευτής των Εργατικών για την περιφέρεια του Enfield-Southgate στο βόρειο Λονδίνο φαίνεται να είναι ήδη δημοφιλής. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης παλαιότεροι και νεότεροι βουλευτές και μέλη προσωπικού του κοινοβουλίου διέκοπταν ευγενικά για να τον συγχαρούν και να ζητήσουν μια κουβέντα μαζί του.Ο ίδιος λέει ότι η νίκη του οφείλεται στο ότι συνομίλησε και άκουσε τους ψηφοφόρους στην περιφέρειά του. «Η περιοχή στην οποία εξελέγην είναι περιοχή που στήριξε την παραμονή στην ΕΕ, σε ποσοστό 62%. Ο αντίπαλός μου Ντέιβιντ Μπάροους που εκπροσωπούσε την περιφέρεια επί χρόνια, τάχθηκε υπέρ του Brexit. Είδα κόσμο θυμωμένο με το Brexit, κόσμο που ανησυχούσε για το μέλλον του, για την πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά. Εγώ και η πολύ καλή ομάδα που με περιστοίχιζε κάναμε σκληρή εκστρατεία με άξονα αυτό, υποστηρίζοντας το ηπιότερο δυνατό Brexit», λέει ο κ. Χαραλάμπους αναφερόμενος σε έναν βασικό παράγοντα που συνετέλεσε στη νίκη του.

Η συνταγή της νίκης

Πέραν από το Brexit, ωστόσο, αυτή η προεκλογική εκστρατεία του έδωσε την ευκαιρία να αναδείξει ζητήματα που είναι πολύ κοντά στην καρδιά του. «Οι ψηφοφόροι ανησυχούσαν επίσης πολύ για τις περικοπές που αντιμετωπίζουν οι δημόσιες υπηρεσίες στη χώρα. Ειδικότερα στη δική μου περιοχή διεξάγεται μία σειρά εκστρατειών για τα σχολεία και τη χρηματοδοτική τους στήριξη. Οι απαντήσεις των Συντηρητικών δεν ικανοποιούσαν και έτσι πολλοί ψηφοφόροι στράφηκαν προς τους Εργατικούς», εξηγεί ο Πάμπος Χαραλάμπους επιβεβαιώνοντας και από προσωπική εμπειρία τη σημαντική στήριξη που έλαβε το κόμμα του στην πρωτεύουσα.

Νικώντας τον κ. Μπάροους, με αναφορά στον οποίο ξεκίνησε την παρθενική του ομιλία στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο Πάμπος Χαραλάμπους αντικαθιστά έναν βουλευτή ο οποίος έμπρακτα επί σειρά ετών στήριζε την Κύπρο και την κυπριακή παροικία από την εκλογική περιφέρεια με τον μεγαλύτερο κυπριακής καταγωγής πληθυσμό στη Βρετανία.«Είναι τεράστια τιμή να γίνεσαι βουλευτής και προνόμιο να μπορώ να εκπροσωπώ τους πολίτες του Enfield-Southgate. Είμαι εδώ για να τους εκπροσωπώ όλους και όχι μόνο τους Κύπριους. Αλλά προφανώς είμαι Κύπριος και έχω ένα ειδικό ενδιαφέρον για το νησί. Άρα ξέρω ότι οι συμπατριώτες μου θα με κοιτούν με προσδοκία σε ό,τι αφορά θέματα της Κύπρου. Είναι μία πρόσθετη ευθύνη στην οποία θέλω να διασφαλίσω ότι θα ανταποκρίνομαι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», λέει ο ίδιος.

«Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή στην παροικία και τους λέω ότι θα αξιοποιήσω την πρόσβασή μου στους Βρετανούς πολιτικούς των υψηλότερων αξιωμάτων. Ήδη έχω μιλήσει στην Έμιλυ Θόρνμπερι (σσ: τη σκιώδη Υπουργό Εξωτερικών των Εργατικών) και σε άλλους βουλευτές για την Κύπρο», συμπληρώνει.

Κυπριακό και παροικία

Με αφορμή την επανέναρξη της Διάσκεψης για την Κύπρο ο κ. Χαραλάμπους αναφέρει ότι πρέπει να επισημανθεί στη βρετανική κυβέρνηση η ανάγκη για εποικοδομητική στάση από την Τουρκία.

Τα τελευταία χρόνια, ιδίως με την έντονη δραστηριότητα των Συντηρητικών βουλευτών του βορείου Λονδίνου, οι Τόρις μοιάζουν να έχουν την πρωτοκαθεδρία ως προς την εκπροσώπηση των συμφερόντων της παροικίας, έχοντας προφανώς και αμεσότερη πρόσβαση στην κυβέρνηση.Μήπως επομένως μία από τις επιδιώξεις του κ. Χαραλάμπους πρέπει να είναι η ενεργότερη ενασχόληση των Εργατικών με την Κύπρο; «Ο Τζέρεμι Κόρμπιν πάντα ήταν φίλος της Κύπρου. Τον θυμάμαι να μιλάει υπέρ της Κύπρου στα συλλαλητήρια της πλατείας Τραφάλγκαρ από τότε που ήμουν παιδί. Είναι πλήρως στο άρμα υπέρ της Κύπρου, θέλει λύση του Κυπριακού. Άρα νομίζω ότι έχω ανοιχτές θύρες να παραβιάσω», σχολιάζει ο βουλευτής των Εργατικών.

Παραθέτοντας τις προτεραιότητές του πέρα από την Κύπρο σημειώνει ότι περιστρέφονται γύρω από τις δημόσιες υπηρεσίες. Αναφέρει αρχικά την προσπάθεια για εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης για τα σχολεία της περιφέρειάς του, με τον ίδιο να είναι διοικητικός σύμβουλος σε δύο από αυτά, δηλαδή με ευθύνη για τη στρατηγική, την οικονομική διαχείριση και την εκπαιδευτική επάρκειά τους. Παράλληλα θέλει επαρκή χρηματοδότηση για τις υπηρεσίες υγείας.

«Επίσης θέλω να δω να σταματά η περιθωριοποίηση των νέων, είτε αυτή οφείλεται στα υψηλά πανεπιστημιακά δίδακτρα, είτε στις ακριβές τιμές στην αγορά κατοικίας είτε στην εργασιακή ανασφάλεια», προσθέτει.Η χαρά για την εκλογή του στη Βουλή των Κοινοτήτων μετριάζεται από τις πολλές τραγωδίες που έχει ζήσει τους τελευταίους μήνες η Βρετανία: «Είναι μία δύσκολη περίοδος. Αλλά τουλάχιστον για το Λονδίνο όπου ζω μπορώ να πω ότι είναι μία πόλη ανθεκτική. Δυστυχώς οι τρομοκράτες προσπαθούν να επιτεθούν στην καθημερινότητά μας με τρόπο επονείδιστο και αηδιαστικό. Νομίζω θα συνεχίσουμε όλοι να δείχνουμε την ανθεκτικότητά μας. Δε θα μας νικήσουν αυτές οι επιθέσεις. Αλλά πρέπει παράλληλα να διασφαλίσουμε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν τους πόρους που χρειάζονται στη διάθεσή τους ώστε να αποτρέπουν χτυπήματα σαν αυτά που έχουμε δει πρόσφατα».

Τα ραντεβού των πρώτων ημερών είναι αλλεπάλληλα για τον Πάμπο Χαραλάμπους. Στο κλείσιμο της συνέντευξης ώστε να προλάβει την επόμενη υποχρέωση καλείται να απαντήσει στο ερώτημα πώς νιώθει: «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος, ενθουσιασμένος. Δεν έχω πιστέψει ακόμα πλήρως ότι εκπροσωπώ ως βουλευτής μία περιφέρεια του Λονδίνου, ότι κάθομαι στα πράσινα έδρανα της Βουλής των Κοινοτήτων. Αλλά ανυπομονώ επίσης να εργαστώ για τα πιστεύω μου και για τους πολίτες της περιφέρειάς μου που δεν ξεχνώ ότι με έστειλαν εδώ. Θέλω να κάνω καλή δουλειά εκπροσωπώντας τους, να φανώ αντάξιος της ευθύνης και των προσδοκιών».
Πηγή:
ΚΥΠΕ

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr