• Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

WSJ: Ο Έλληνας καθηγητής, που κομίζει καλά νέα για τον κορωνοϊό και λέει όχι στα lockdown

του Στάνφορντ, Γιάννη Ιωαννίδη.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα ο κ. Ιωαννίδης ασχολείται με τα βιοϊατρικά δεδομένα, την έρευνα πρόληψης και την πολιτική υγείας και το Google Scolar τον κατατάσσει στους 100 επιστήμονες με τις περισσότερες αναφορές. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 1.000 εργασίες, πολλές εκ των οποίων μετα- αναλύσεις, δηλαδή αξιολογήσεις άλλων μελετών. Παρόλα αυτά «σήμερα δέχεται επιθέσεις, επειδή αμφισβητεί τις θεωρίες πίσω από τα lockdwon, επειδή κοίταξε τα δεδομένα και βρήκε καλά νέα».

Ήδη από τον Μάρτιο σε άρθρο του για το Stat News o κ. Ιωαννίδης υποστήριξε ότι ο Covid-19 είναι πολύ λιγότερο θανατηφόρος από ό,τι όσοι στηρίζονται στα μαθηματικά μοντέλα προβλέψεων υποθέτουν. Στήριξε τη θέση αυτή στην εμπειρία του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο μπήκε σε καραντίνα στις 4 Φεβρουαρίου στην Ιαπωνία. Εννέα από τους 700 επιβάτες και μέλη πληρώματος που μολύνθηκαν από τον ιό πέθαναν. Με βάση τα δημογραφικά δεδομένα του πληθυσμού του πλοίου, ο καθηγητής του Στάνφορντ υπολόγισε ότι στις ΗΠΑ το ποσοστό θνησιμότητας θα ήταν 0,025% έως 0,625% και στο ανώτατο σημείο 0,05% με 1% (συγκρίσιμο με εκείνο της γρίπης).

«Εάν αυτό είναι το πραγματικό ποσοστό, τo να βάλεις τον κόσμο σε καραντίνα με πιθανές τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες ίσως να είναι εντελώς παράλογο» έγραψε. «Είναι σαν να δέχεται επίθεση ένας ελέφαντας από μία γάτα. Αγανακτισμένος και στην προσπάθειά του να αποφύγει την γάτα, ο ελέφαντας κατά λάθος πέφτει στον γκρεμό και σκοτώνεται».

Ο 54χρονος δρ. Ιωαννίδης, που μεγάλωσε στην Αθήνα, αρέσκεται σε μεταφορές και παρομοιώσεις, αφού διδάσκει και συγκριτική λογοτεχνία. Αποκαλεί την πανδημία του νέου κορωνοϊού «την τέλεια καταιγίδα της αναζήτησης για επείγοντα, εντυπωσιακά, αποκαλυπτικά αποτελέσματα» και εξηγεί πως αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημοσιεύονται ισχυρισμοί που είναι άκρως υπερβολικοί σε πολλαπλά επίπεδα. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα μελέτης του College London, που προέβλεπε 2,2 εκατομμύρια θανάτους από Covid-19 στις ΗΠΑ εάν δεν ληφθούν μέτρα ελέγχου ή δεν υπάρχουν αυθόρμητες αλλαγές στη συμπεριφορά των ατόμων. «Χρησιμοποίησαν στοιχεία που ήταν εντελώς λάθος στους υπολογισμούς τους» υποστηρίζει και προσθέτει: «Εάν σε ένα μοντέλο υπολογισμού έχεις μερικά εσφαλμένα στοιχεία ή περιορισμένα δεδομένα το λάθος στο τελικό αποτελέσμα μπορεί να είναι αστρονομικών διαστάσεων».

Σε έρευνα που πραγματοποίησε ο καθηγητής με συναδέλφους του στο Στάνφορντ με δείγματα αίματος 3.300 εθελοντών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 2,49% με 4,16% του πληθυσμού στις ΗΠΑ έχει μολυνθεί. Ο αριθμός είναι 50 με 85 φορές μεγαλύτερος των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και δίνει ποσοστό θνητότητας από 0,12% έως 0,2%. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έρευνα δέχθηκε κριτική και αμφισβήτηση από ειδικούς της στατιστικής για τη μεθοδολογία της. Λευκές γυναίκες κάτω των 64 ετών είχαν για παράδειγμα υπερεκπροσώπηση στο δείγμα. Η ομάδα του Στάνφορντ προσάρμοσε τα δεδομένα λαμβάνοντας υπόψη το φύλο, την φυλή και τον ταχυδρομικό κώδικα.

Επιπλέον άλλοι βρίσκουν την έρευνα ανησυχητική γιατί δείχνει ότι ο ιός μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα και άλλοι ελπιδοφόρα γιατί δείχνει ότι είναι λιγότερο θανατηφόρος. «Έχει να κάνει και με το εάν είσαι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος. Ακόμη και στους επιστήμονες υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός. Συνήθως είμαι πεσιμιστής. Αλλά σε αυτή την περίιπτωση μάλλον είμαι στους αισιόδοξους» σχολιάζει ο καθηγητής.

 

πηγη naftemporiki.gr

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr