• Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

ΑΜΕΡΙΚΗ / ΚΑΝΑΔΑΣ

Υπέρ του «Χαμόγελου του Παιδιού» η Ομογένεια σε Νέα Υόρκη και Μόντρεαλ

xpΜε πρωτοβουλία του πρώην Καναδού πρέσβη στην Ελλάδα, Ρόμπερτ Γουίλιαμ Αλεξάντερ Πεκ, στο Μόντρεαλ στις 6 και 7 Μαϊου θα υπάρξει διήμερο εράνου υπέρ του «Χαμόγελου του Παιδιού»

με την παρουσία του προέδρου του οργανισμού κ. Κώστα Γιαννόπουλου.

Την ευκαιρία άδραξε και ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης και διοργανώνει στις 2 Μαϊου αντίστοιχη εκδήλωση με αφορμή και την παρουσία του κ. Γιαννόπουλου στη Νέα Υόρκη για τη συνεδρίαση του ΔΣ του «Διεθνούς Κέντρου Αγνοουμένων Παιδιών και Θυμάτων Εκμετάλλευσης»), μέλος του οποίου είναι και το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Λίγο πριν ταξιδέψει, ο κ. Γιαννόπουλος μίλησε στον «Εθνικό Κήρυκα» γι’ αυτές τις δύο πρωτοβουλίες. Και όπως μας είπε για τον Καναδό διπλωμάτη, ήδη από την θητεία του στην Ελλάδα είχε δημιουργήσει μία σπουδαία ομάδα με ομογενείς που βοήθησαν πολύ την Ελλάδα και ειδικά στο προσφυγικό. «Εμείς άλλωστε ως οργανισμός στηρίζουμε όλα τα παιδιά που ζουν στην Ελλάδα, γιατί δεν θέλουμε να τα χρησιμοποιούν κάποιοι, ούτε και να τα ξεχωρίζουμε ανάλογα με τα κονδύλια που υπάρχουν…».

Ο πρόεδρος και ιδρυτής του εθελοντικού οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος, έρχεται στη Νέα Υόρκη, όπως μας λέει «όχι αποκλειστικά για την εκδήλωση του εράνου μόνο, αλλά και επειδή συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο, του ‘Διεθνούς Κέντρου για Αγνοούμενα Παιδιά και Θύματα Εκμετάλλευσης’, μέλος του οποίου είναι και ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’».

Ο κ. Γιαννόπουλος γνωρίζει τον πρώην Καναδό πρέσβη από την εποχή που ήταν στην Αθήνα και έζησε από κοντά το «Χαμόγελο». «Εζησε την ψυχή ‘Του Χαμόγελου’ με τις επισκέψεις του και έγινε θερμός υποστηρικτής του οργανισμού», μας λέει και προσθέτει με έμφαση:

«Δεν είναι μόνο τα χρήματα. Είναι και η αφύπνιση, ενώ είναι σημαντικό το γεγονός ότι Αμερικανοί και Καναδοί μαθαίνουν ότι υπάρχει και μία άλλη Ελλάδα που αγωνίζεται. Επίσης, μας ενδιαφέρει να μάθουν ομογενείς και ξένοι το τι κάνει ‘Το Χαμόγελο’. Οταν μάθουν θα βρουν από μόνοι τους τρόπο να βοηθήσουν. Γιατί είναι ένας ελληνικός φορέας που δρα από την Κρήτη μέχρι τη Μακεδονία και τη Θράκη και οι επιτυχίες του τον έχουν βάλει στα κέντρα αποφάσεων της Ευρώπης για τα παιδιά…».

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Γιαννόπουλος θα συναντηθεί και με τους επικεφαλής του «United Nations Economic and Social Counsil» προκειμένου να συζητήσουν τρόπους καλύτερης διαχείρισης θεμάτων στο προσφυγικό.

Να σημειώσουμε ότι εδώ και καιρό ο φιλέλληνας Καναδός διπλωμάτης έχει δημιουργήσει στο Διαδίκτυο τη δράση «Canadian Initiative for Lesvos» για να βοηθηθεί «Το Χαμόγελο» που παρουσιάζει σημαντική δράση στο νησί για τα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες.

Από τον Μάρτιο του 2016 μέχρι τώρα, σε ένα χρόνο δηλαδή, «Το Χαμόγελο» έχει προβεί σε πάνω από 30.000 δράσεις στη Λέσβο, όπου επίσης μία παλιά αρχόντισσα του νησιού, δώρισε μία οικία στο «Χαμόγελο» που πρέπει να αναπαλαιωθεί για να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του οργανισμού.

Αλλά λίγο-πολύ οι περισσότεροι γνωρίζουμε τη δράση του «Χαμόγελου» στα 21 χρόνια από την ίδρυσή του στη μνήμη του μικρού Ανδρέα Γιαννόπουλου. Στα χρόνια αυτά «Το Χαμόγελο» έχει στηρίξει πάνω από 1.200.000 παιδιά και τις οικογένειές τους. Δέχεται πάνω από 250.000 κλήσεις ετησίως στην εθνική γραμμή SOS 1056 που διαχειρίζεται, ενώ επίσης είναι υπεύθυνο για το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων, το λεγόμενο «Amper Alert» η βάση του οποίου είναι στην Ουάσιγκτον.

Είναι πάρα πολλά που κάνει «Tο Χαμόγελο», και ωστόσο πληρώνει φόρους για τα σπίτια που διαθέτει για να φιλοξενεί παιδιά, τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων για το στόλο που διαθέτει, και δεν απαλλάσσεται σε τίποτα. Αντιμετωπίζεται σαν επιχείρηση και όχι σαν μη κερδοσκοπική οργάνωση και ας επωφελείται η Πολιτεία τα μέγιστα από τις κοινωφελείς του δράσεις.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας - Άρης Παπαδόπουλος

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr