• Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ; ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΑΛΙ! ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ 25-29 ΜΑΙΟΥ 2020

TOURKIKI PROPAGANDAΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΗΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΙΟΥ 2020 - Την εβδομάδα 25 - 29 Μαΐου 2020 εκατόν πέντε διαφορετικές εταιρίες, «χρηματοδότησαν» με την δαπάνη 445 περίπου διαφημιστικών μηνυμάτων τις τουρκικές σειρές–βιτρίνα της ελληνικής

τηλεόρασης.

Όπως προκύπτει από το εβδομαδιαίο «Παρατηρητήριο Διαφημίσεων Τουρκοσειρών στην Ελληνική TV», δύο μόνο μεγάλες πολυεθνικές κάλυψαν ποσοστό μεγαλύτερο του 17% των συνολικών διαφημίσεων ολόκληρης της εβδομάδος σε τουρκοσειρές της ελληνικής τηλεόρασης (δείτε αναλυτικά στο τέλος της ανακοίνωσης).

Πρόκειται για την πολυεθνική Procter & Gamble που εδρεύει στο Οχάιο των ΗΠΑ (σχετικό: Ιστορία μου, αμαρτία μου: Η Procter & Gamble (Ελλάς) διαφημίζεται σε τουρκοσειρές) και την Glaxo Smith Kleine, μια φαρμακευτική πολυεθνική με έδρα την Βρετανία, η οποία είναι βουτηγμένη σε σκάνδαλα από την Αμερική και την Ευρώπη μέχρι την μακρινή Κίνα όπου το 2014, Κινέζικο δικαστήριο την καταδίκασε για διαφθορά σε πρόστιμο 380 εκατομμυρίων Ευρώ.

Αυτές οι δύο πολυεθνικές στήριξαν τις τουρκοσειρές της ελληνικής τηλεόρασης «αγοράζοντας» το 17% περίπου όλων των διαφημίσεων των τουρκοσειρών της ελληνικής τηλεόρασης, την εβδομάδα 25-29 Μαΐου 2020, με χρήματα -φυσικά- των πελατών τους.

Όπως είναι γνωστό, μέσα στην τιμή που πληρώνουμε για να αγοράσουμε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, συμπεριλαμβάνεται και η διαφημιστική δαπάνη που επιβαρύνει τον καταναλωτή, δηλαδή την τσέπη μας.

Αν λοιπόν αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ για το σπίτι μας Lenor, Always, Fairy, Old Spice, Ariel, Pantene, Swiffer, Oral-B, Fixodent, Herbal Essences Pure ή από το φαρμακείο της γειτονιάς μας Panmigran, Paradontax, Panadol, Sensodyne, Voltarol, Corega, τότε πληρώνουμε και από την δική μας τσέπη την διαφήμιση των προϊόντων αυτών σε τουρκοσειρές της ελληνικής τηλεόρασης!

Μπορούμε όμως να απέχουμε από την αγορά όλων αυτών των προϊόντων - τουλάχιστον μέχρι να σταματήσουν να προκαλούν τον ελληνικό λαό, με τις διαφημίσεις τους σε προπαγανδιστικές τουρκοσειρές οι οποίες παρουσιάζουν μια όμορφη και ηθική τουρκική κοινωνία και φέρνουν την τουρκική γλώσσα μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι εδώ και δεκαπέντε χρόνια.

Άλλωστε όλα τα προϊόντα των παραπάνω πολυεθνικών έχουν ανταγωνιστικά «υποκατάστατα» τα οποία μπορούμε να αγοράσουμε – ιδίως όταν αυτά δεν είναι εισαγόμενα, παράγονται στην Ελλάδα και φέρουν την ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή (ακόμα καλύτερα) «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ».

Είναι λοιπόν δική μας επιλογή να γυρίσουμε την πλάτη στα προϊόντα που πληρώνουν από την δική μας τσέπη την διαφήμιση τους σε τουρκοσειρές της ελληνικής τηλεόρασης!

Εκτός από τις παραπάνω δύο εταιρίες, υπάρχουν και πέντε ακόμα εταιρίες που αναδείχτηκαν Χρυσοί Χορηγοί, με 12 ή περισσότερες διαφημιστικές παρουσίες την εβδομάδα 22-29 Μαΐου 2020, σύμφωνα με τον κατάλογο που ακολουθεί:

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ TV

25-29 ΜΑΙΟΥ 2020

Procter & Gamble (47 διαφημιστικά μηνύματα για τα προϊόντα Ariel, Always, Lenor, Oral-B, Pantene, Herbal Essences Pure, Head and Shoulders, Old Spice, Swiffer, Viakal).

Χρυσόςχορηγός.Όσοι επιθυμούν, μπορούν να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους στο τηλέφωνο210 876 4000ή  στην Γραμμή Καταναλωτή800 11 23000

Glaxo Smith Kline (30 διαφημιστικά μηνύματα για τα προϊόντα Panmigran, Paradontax, Panadol, Sensodyne, Voltarol, Corega)

Χρυσόςχορηγός.Όσοι επιθυμούν, μπορούν να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους στο τηλέφωνο210  688 2100

UNILEVER (16 διαφημιστικά μηνύματα για τα προϊόντα Dove, Skip, Knor)

Χρυσός χορηγός. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους στα τηλέφωνο 210 630 4500 και 210 630 4600

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ (15 διαφημιστικά μηνύματα)

Χρυσόςχορηγός.Όσοι επιθυμούν, μπορούν να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους στο τηλέφωνο210 6694 200 ή  στην Γραμμή Καταναλωτή210 6620 682

Beiersdorf Hellas (13 διαφημιστικά μηνύματα για το προϊόν Nivea).

Χρυσόςχορηγός.Όσοι επιθυμούν, μπορούν να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους στο τηλέφωνο210 6600 000

Nestlé Ελλάς (12 διαφημιστικά μηνύματα για τα προϊόντα Fitness, Λουμίδης, Nescafe, Κορπί)

Χρυσόςχορηγός.Όσοι επιθυμούν, μπορούν να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους στο τηλέφωνο210 6884 111

Reckitt Benckiser (12 διαφημιστικά μηνύματα για τα προϊόντα Calgon, Scholl, Vanish, Finish)

Χρυσόςχορηγός.Όσοι επιθυμούν, μπορούν να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους στο τηλέφωνο210 8127 100

ΠΗΓΗ: INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

Κάνουμε έκκληση, για μια ακόμα φορά, στις επιχειρήσεις που διαφημίζονται μέσα από τις τουρκικές σειρές των καναλιών STAR και SKAI,  να δώσουν οδηγίες στις διαφημιστικές τους εταιρίες ώστε να εξαιρούν από την προβολή διαφημιστικών τους μηνυμάτων τις τουρκικές σειρές που μεταδίδονται από την ελληνική τηλεόραση. Μια τέτοια ενέργεια αποτελεί στοιχειώδη αντίδραση προβληματισμού απέναντι στην επικίνδυνη για την ειρήνη επιθετικότητα των Τούρκων.

Την εβδομάδα που πέρασε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου διακήρυξε με τον πιο επίσημο τρόπο πως «μετά το τέλος της πανδημίας του κορονοιού ένα νέο προσφυγικό κύμα θα κατευθυνθεί προς την Ελλάδα», ο Τούρκος ΥΠΕΘΑ ισχυρίστηκε πως «η Ελλάδα παρενοχλεί την Τουρκία στο Αιγαίο» (!) και ο Γ.Γ. του συγκυβερνώντος κόμματος των γκρίζων λύκων Ισμέτ Μπουγιουκαταμάν απείλησε τους Έλληνες πως μετά το 1922 «αυτή τη φορά μπορεί να χρειαστεί να κολυμπήσουν μέχρι τη Σικελία».

Το αποκορύφωμα ήταν η 29η Μαΐου 2020, η 567η επέτειος από την άλωση της Κωνσταντινούπολης: Οι Τούρκοι φρόντισαν να μας θυμίσουν και πάλι πως η πόλη του Κωνσταντίνου χτίστηκε χίλια ολόκληρα χρόνια πριν φθάσουν εκεί οι κατακτητές της, οι οποίοι φέτος τοποθέτησαν μπροστά στην Αγία Σοφία ψεύτικα τείχη ώστε να τα «γκρεμίσουν» και να κάνουν «αναπαράσταση της άλωσης» σε μια κακόγουστη φιέστα.

Τέλος, η τουρκική προπαγάνδα μέσα από τις «αθώες» τουρκοσειρές, έδειχνε την περασμένη εβδομάδα, στην τουρκική εκδοχή του «Γιατρού», σημαία του ψευδοκράτους της κατεχόμενης Κύπρου το οποίο αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία, να κυματίζει παρέα με την τουρκική. Η προπαγανδιστική, έμμεση «υποβολή» στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό της σημαίας ενός μορφώματος που δημιούργησε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αποτελεί προσβολή για τον σταθμό που προβάλλει την τουρκοσειρά, το αμέριμνο και ανυποψίαστο τηλεοπτικό κοινό που την παρακολουθεί ακόμα, καθώς και για τις εταιρίες που πληρώνουν τα χρήματα των πελατών τους προκειμένου να διαφημιστούν σε αυτήν.

Για τους λόγους αυτούς και πολλούς ακόμα που έχουν ήδη αναφερθεί ή θα αναλύονται σταδιακά στο μέλλον, όταν ανοίγουμε την τηλεόραση μας και βλέπουμε Τουρκική προπαγάνδα, Αλλάζουμε κανάλι!

Ακολουθεί ο κατάλογος των καταγεγραμμένων διαφημιστικών μηνυμάτων σε τουρκικές σειρές-βιτρίνα της ελληνικής τηλεόρασης για την εβδομάδα 25 έως και 29 Μαΐου 2020.

Παρατηρητήριο Διαφημίσεων Τουρκοσειρών στην Ελληνική TV

(25/05/2020 - 29/05/2020)

Φαρμακευτικά / Καλλυντικά / Aπορρυπαντικά

Procter & Gamble

47

Glaxo Smith Kline

30

UNILEVER / Dove, Skip,  Knor

16

Beiersdorf  Hellas/ Nivea

13

Reckitt Benckiser / Calgon, Scholl, Vanish, Finish

12

Eureka / Aroxol

7

ZIPTEK 

7

GAP / EVIOL 210 9310980

6

Scarlet Beauty

6

MEDISEI / Panthenol extra

6

ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ / LANES

5

ESSITY HELLAS / Tena 

5

MEDICAL / Octonion

5

OMEGA  Pharma Hellas / XLS Medical Detox, Forte,Lactacyd, Total Health Solutions Collagen ProActive, NOTINO / Diadermine, VEET Easy-Gel, 

4

Bristol-Myers Squibb/ Depon, HENKEL Schwarzkopf / Root Retoucher, Palette, Power Health Epresat, ANGELINI / Vismed

3

DELIGIOS Stevia, LAMBERTS Multi Guard, Inter Med  Luxurious Sun Care, ISO PLUS / Solgar Lipotropic Factors, P FEIZER / Centrum, Johnson & Johnson Ελλάς / Nicorette, WELLA / Kolleston

2

COLGATE, Caroten, MYPROTEIN Alpha Lipoic Acid (ALA), Air Wick / BOTANICA, UNIFARMA / Tonosan, APIVITA, HEREMCO / Histoplastin Red, BIANEΞ / Altion Tonovit

1

ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

15

NESTLE / Fitness, Λουμίδης, Nescafe, Κορπί

12

ΜΙΝΕΡΒΑ / Χωριό Βούτυρο Κερκύρας, Πραλίνα

11

TOTTIS-BINGO Amaretti

6

GENERAL MILLS / Nature Valley

6

ΚΡΙ-ΚΡΙ 

6

ΕΛΜΑ

6

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Ζυθοποιία /  Fix, Kaiser

5

ΟΛΥΜΠΟΣ Κεφίρ

5

SUPERFOODS Slim Detox

5

ΝΙΚΑΣ, ΟΠΤΙΜΑ / ΗΠΕΙΡΟΣ Αλειφωτή

3

Rio MareBEL / La vache qui rit, ΕLΒΙSCO  /  Αλλατίνη, Κατσέλης, Βίκος, Μπάρμπα Στάθης

2

ΓΙΩΤΗΣ,  ΠΑΣΣΙΑΣ, ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΥΦΑΝΤΗΣ, MONDELEZ / KRAFT Heinz,LEADER / Alpro

1

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

9

ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ

7

ΕΛΟΜΑΣ, The Mart

2

MY MARKET

1

ΤΗΛΕΠΙΚOΙΝΩΝΙΕΣ

COSMOTE

2

ΓΕΡΜΑΝΟΣ

1

ΚΑΦΕΔΕΣ

J D E / Jacobs,  L'Or

7

HELL / Energy Coffee

2

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΗΡΩΝ

3

ΔΙΑΦΟΡΑ

PODIA

9

SATO / Εντός

8

ΟΠΑΠ

7

IKEA

6

ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ

6

SANITAS, ΕΞΥΠΝΟ ΤΗΓΑΝΙ, COSMOTE Insurance, TIVI ΣΙΡΙΑΛ, MEDIA STROM, PEUGEOT

4

Jungle Formula, ΤV 24

3

CAMELOT / Imperial plus, Pretty Pants, B Win, ADAMS Shoes, Fylliana, ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ, ESSITY HELLAS / Zewa,  ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ, HUNDAI, BMW Hellas / Mini, RENAULT

2

Forebelle, MEDI JEUNESSE, ΠΛΑΙΣΙΟ, Welcome stores, ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ, ΤΗΛΕΡΑΜΑ, CITROEN, Piaggio, TRAINOSE, Nicorette, Personal Security, Lease Plan

1

ΠΗΓΗ: INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

 

Επιτροπή «Τουρκοσειρών 2020» του ΙΗΑ

Περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ 2020

International Hellenic Association
Delaware U.S.A
www.professors-phds.com
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΠΗΓΗ:INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

 

 

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/