• Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

ΚΥΠΡΟΣ

Καθοριστικό το επόμενο διάστημα για το Κυπριακό

cyprus flag250Καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα για το Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου κ. Πρόδρομος Προδρόμου. Τα Ηνωμένα Έθνη θα προχωρήσουν μεθοδικά το επόμενο διάστημα, προκειμένου να

οδηγήσουν τη νέα προσπάθεια που αναλαμβάνεται προς μια επιτυχή πορεία. Αυτό συνεπάγεται και από τις έως τώρα κινήσεις που έχουν γίνει από πλευράς του Διεθνούς Οργανισμού σε σχέση με το Κυπριακό.

Σε πρώτη φάση θα πραγματοποιηθεί το ταξίδι της Τζέιν Χολ Λουτ στο νησί, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» Κύπρου. Ένα ταξίδι που θα πρέπει να αναμένεται κάπου στις αρχές Σεπτεμβρίου, χωρίς να αποκλείεται αυτό να πραγματοποιηθεί νωρίτερα. Έως τώρα, η Λευκωσία βρίσκεται σε αναμονή του τηλεφωνήματος από πλευράς Τζέιν Χολ Λουτ για διευθέτηση των συναντήσεων με τους δύο ηγέτες.

Ο κ. Προδρόμου, ερωτηθείς αν υπάρχει κάποια ένδειξη για την κάθοδο της απεσταλμένης του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, στην Κύπρο, υποστήριξε πως μετά τις συνεννοήσεις που έχουν γίνει θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την κ. Λουτ. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε την ημερομηνία. Μόλις διευθετηθεί η συνάντηση θα ανακοινωθεί, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι προσηλωμένος σε αυτή την προσπάθεια, είναι δεδομένη η πολιτική βούληση της πλευράς μας εδώ και καιρό - κατ΄ ακρίβεια από την επ΄αύριο της διακοπής των διαπραγματεύσεων στη Διάσκεψη στο Κραν Μοντανά – καθώς και η ετοιμότητα μας να διαπραγματευτούμε με ουσιαστικό τρόπο και με στόχο να βρεθεί μια συμφωνία για μια λειτουργική και βιώσιμη λύση, αξιοποιώντας και τις παραμέτρους, τις αποφασιστικές γραμμές που έχει θέσει ο ίδιος ο κ. Γκουτέρες», τόνισε ο κ. Προδρόμου επισημαίνοντας ότι « στην πορεία αυτή εξυπακούεται, βεβαίως, ότι θα συμβάλει και η Τουρκία, επιτρέποντας μέσα σε κατάλληλο κλίμα να γίνει διαπραγμάτευση».

Ερωτηθείς αν υπήρξε οποιαδήποτε νέα επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Ακιντζί, ο κ. Προδρόμου είπε πως δεν έχει υπόψη του να υπάρχει άλλη επικοινωνία, σημειώνοντας πως αυτές οι μέρες είναι μέρες αργιών.

Επόμενος σταθμός στο ημερολόγιο του Κυπριακού είναι η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών με τους δύο ηγέτες. Αν και η συνάντηση δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί φαίνεται, τόσο από τα μηνύματα που έστειλε ο Αντόνιο Γκουτέρες όσο και από τις κινήσεις των δύο πλευρών στο νησί, πως αυτή θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αυτή ήταν μια πρόταση την οποία είχε υποβάλει στο παρελθόν ο κ. Νίκος Αναστασιάδης , προσπαθώντας να ξεπεραστούν κάποια εμπόδια τα οποία έμπαιναν στη διαδικασία, σημείωσε ο κ. Προδρόμου. Επισήμανε πως ο κ. Γκουτέρες στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χαιρέτισε την ετοιμότητα αυτή. Μένει να φανεί αν θα υπάρξει πρόσκληση από τον γενικό γραμματέα με την ευκαιρία που θα είναι ο κ. Αναστασιάδης στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Από το αποτέλεσμα της λεγόμενης τριμερούς συνάντησης της Νέας Υόρκης και τις διαβουλεύσεις που θα γίνουν με τις Εγγυήτριες Δυνάμεις θα εξαρτηθεί εάν ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, δηλαδή να καλέσει τους πέντε σε μια άτυπη σύναξη για να συζητήσουν τις δυνατότητες να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό από το σημείο που είχαν διακοπεί στο Κραν Μοντάνα.

Κληθείς να σχολιάσει τις τουρκικές προκλήσεις στα χωρικά ύδατα και την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας με τα γεωτρύπανα, «Πορθητή» και «Γιαβούζ», και τις ασκήσεις των Τούρκων νότια της Κύπρου και δυτικά του Ακάμα, ο κ. Προδρόμου είπε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί συνεχώς χωρίς να σχολιάζει και ιδιαίτερα χωρίς να μπαίνει στη λογική της διπλωματίας των μεγαφώνων, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «θα πρέπει και η Τουρκία να δείξει έμπρακτα ότι εννοεί την επίλυση του Κυπριακού με ειρηνικά μέσα, μέσω των Ηνωμένων Εθνών, και φυσικά όχι με τέτοιες παράνομες επεμβάσεις με τις οποίες δημιουργεί αποσταθεροποίηση και ένταση».

 

naftemporiki.gr

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr