• Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Τουλάχιστον ένας χρόνος για την έγκριση του εμβολίου για τον Covid-19

  Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Τουλάχιστον ένας χρόνος για την έγκριση του εμβολίου για τον Covid-19

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Ελληνογερμανικό: Η Ελλάδα στο ΤΟΠ 10 της ISM 2021

  Ελληνογερμανικό: Η Ελλάδα στο ΤΟΠ 10 της ISM 2021

 • Ιατρικός Τουρισμός

  Ιατρικός Τουρισμός

 • Κορωνοϊός: Πώς η Ελλάδα «ισοπέδωσε» την επιδημική καμπύλη

  Κορωνοϊός: Πώς η Ελλάδα «ισοπέδωσε» την επιδημική καμπύλη

 • VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

  VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Να αναγνωρίζουμε στον καλύτερο ότι είναι καλύτερος

pavlop250Του Φώτη Χαραλαμπίδη - Έμφαση στον υγιή ανταγωνισμό και στην αριστεία έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση απονομής των βραβείων του Πανελλαδικού

Τελικού Διαγωνισμού του Προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση 2018», την οποία διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων. «Η διάκριση είναι θέμα υγιούς ανταγωνι-σμού, γιατί ο υγιής ανταγωνισμός σημαίνει, μεταξύ άλλων, και ότι πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία σε αυτόν που είναι άριστος να το αποδεικνύει». Και επισήμανε ότι: «Όλοι πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν από την ίδια αφετηρία και από εκεί και πέρα να αποδείξει ο καθένας τις ικανότητές του. Έτσι προκύπτει η πραγματική αριστεία». Απευθυνόμενος προς τους νέους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη να αποβάλουμε το «κακό» που ως λαός κουβαλάμε αιώνες τώρα, τον φθόνο. «Πρέπει να μάθουμε να αναγνωρίζουμε στον καλύτερο ότι είναι καλύτερος. Με τον τρόπο αυτό γινόμαστε κι εμείς καλύτεροι ως χαρακτήρες και ο υγιής ανταγωνισμός σας το δείχνει. Εσείς που φτάσατε μέχρις εδώ έχετε βέβαια την ανάγκη να σας αναγνωρίσουν οι άλλοι ότι φθάσατε δικαίως, μέσα από τις ικανότητές σας».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Αθήνα

Συνάντηση είχαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση έγινε λίγα 24ωρα μετά το αίτημα της Εκκλησίας των Σκοπίων να υπαχθεί διοικητικά και θρησκευτικά ως Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αχριδών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συναντηθεί επίσης και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Η συνάντηση μεταξύ των δύο είναι η πρώτη που γίνεται μετά τη δικαστική διαμάχη των δύο πλευρών για το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο κτήμα Προμπονά.

Άντε να επιβιώσεις...

...όταν φτάνουν τους 20 οι φόροι και οι κρατήσεις που πρέπει να πληρώνει στο Δημόσιο μια εμπορική επιχείρηση!
...όταν το 30% του τζίρου καταλήγει στο κράτος και...
...όταν το 34% της μισθολογικής δαπάνης πηγαίνει στο κράτος, από τη στιγμή που για αμοιβή 910 ευρώ τον μήνα, η επιχείρηση πρέπει να πληρώνει τουλάχιστον 1.350 ευρώ.
Για να μειωθεί η ανεργία κατά 7% θα πρέπει να δημιουργηθούν 300.000 – 350.000 θέσεις εργασίας. Για να προκύψουν, όμως, αυτές, θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις κάποιων δισεκατομμυρίων ευρώ, κάτι που δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Ποιον θέλει... απέναντι ο Τσίπρας

Το γεγονός συνέβη στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο, σε αυτό που συζητήθηκε το περιβόητο «ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης της κυβέρνησης». Κάποια στιγμή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίρπαςγύρισε το κεφάλι του γύρω-γύρω και έψαχνε να βρει έναν υπουργό: τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη. Βλέποντας την απορία των υπόλοιπων υπουργών και αντιλαμβανόμενος την αμηχανία τους, τους περιέγραψε την πρώτη επίσκεψή του στην Καγκελαρία και τη συνάντηση που είχε με την ΆνγκελαΜέρκελ. Αφού ειπώθηκαν τα καλωσορίσματα και διάφορα άλλα που λέγονται στις πρώτες συναντήσεις με ηγέτες, η Α. Μέρκελοδήγησε τον Έλληνα πρωθυπουργό στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου: «Ήταν ένα δωμάτιο με ένα μεγάλο οβάλ τραπέζι, όπου στην κορυφή είχε την καρέκλα της καγκελαρίου Μέρκελκαι γύρω καρέκλες που κάθονταν οι υπουργοί», είπε ο Α. Τσίπρας. «Ακριβώς απέναντι», συνέχισε ο πρωθυπουργός, «παρατήρησα μία θέση κενή. Τη ρώτησα, εκεί γιατί δεν υπάρχει καρέκλα, γιατί η θέση είναι κενή; Και μου απάντησε ότι εκεί κάθεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ότι τον έχει βάλει απέναντί της για να τον βλέπει μην πει κάτι που δεν ταιριάζει με τους αριθμούς ή τα στοιχεία». Και ο πρωθυπουργός συνέχισε: «Και εγώ ψάχνω τώρα να βρω τον Γιώργο Χουλιαράκη. Έχω στραβολαιμιάσει ψάχνοντάς τον, τον θέλω απέναντί μου μην πω κάτι που δεν στέκει». Να, λοιπόν, ποιον θέλει να έχει απέναντι ο Αλέξης Τσίπρας.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες

Μαθαίνω και με ακρίβεια σας το μεταφέρω, ότι στην πρωινή κλειστή συνεδρίαση του ΣΕΒ, όπου παραδοσιακά παρίσταται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι βιομήχανοι ρώτησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη τι θα κάνει με το Μακεδονικό, εάν και όποτε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρει μία συμφωνία. Ο Κυρ. Μητσοτάκης απάντησε με αφοπλιστικό τρόπο: «Γνωρίζετε την προσωπική μου άποψη επί του θέματος. Δεν χωρεί αμφιβολία ότι είναι ένα χρονίζον πρόβλημα εξωτερικής πολιτικής, που πρέπει να λυθεί. Ωστόσο δεν μπορώ να παραβλέψω τις αντιδράσεις των Ελλήνων και το κόστος που προκαλούν στην κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα. Όταν έρθει η συμφωνία, εάν έρθει, θα αξιολογήσουμε τις προβλέψεις της και θα αποφασίσουμε. Στο βαθμό που τηρούνται αυτά που έχουμε πει». Αυτά είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σας τα μετέφερα, ώστε να γνωρίζετε τι λέγονται και πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"