• Στα

  Στα "σκαριά" η εκστρατεία τουριστικής προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό από τη Marketing Greece

 • Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Τουλάχιστον ένας χρόνος για την έγκριση του εμβολίου για τον Covid-19

  Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Τουλάχιστον ένας χρόνος για την έγκριση του εμβολίου για τον Covid-19

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Ελληνογερμανικό: Η Ελλάδα στο ΤΟΠ 10 της ISM 2021

  Ελληνογερμανικό: Η Ελλάδα στο ΤΟΠ 10 της ISM 2021

 • Ιατρικός Τουρισμός

  Ιατρικός Τουρισμός

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

H Συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 83η ΔΕΘ

kyriakos deth 250nΟ πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εξειδίκευσε τα μέτρα που εξήγγειλε το Σάββατο  βράδυ κατά την ομιλία  που έκανε στην 83η ΔΕΘ, καθώς και το όραμά του για την επόμενη ημέρα του τόπου στη Συνέντευξη Τύπου την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.

Δείτε παρακάτω την συνέντευξη Τύπου .

kyriakos deth sylooΜητσοτάκης για Αλβανία: Ο κ. Κοτζιάς είπε θα λύσει και τα ζητήματα με την Αλβανία και μετά θα πάει για διακοπές. Ελπίζω να στείλουμε τον κ. Κοτζιά σε μόνιμες διακοπές. Υπάρχει κρυφή διπλωματία και σε αυτό το ζήτημα. Δεν έχουμε ενημερωθεί. Δεν συζητήθηκε το θέμα ούτε στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. Ελπίζω να μην μας φέρουν προ τετελεσμένων όπως έκαναν με το Σκοπιανό.

Μητσοτάκης για Μακεδονικό: Κανείς Έλληνας δεν θέλει το «Μακεδονία» στην ονομασία. Αλλά το βασικό πρόβλημα είναι η γλώσσα και η ταυτότητα. Αυτή είναι η βασική μάχη. Πρέπει να ξέρουμε πόσες μάχες μπορούμε να δώσουμε. Βάσει γλώσσας και ταυτότητας θα ονομάζονται σκέτα «Μακεδονία». Εκεί είναι το βασικό πρόβλημα, που συνδέεται και με τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, όπως εκτιμώ εγώ.

Μητσοτάκης για ακροδεξιά: Η ΝΔ δεν έχει ακροδεξιούς. Ο κ. Τσίπρας συγκυβερνά με τον κ. Καμμένο. Η ΝΔ είναι η μεγάλη φιλελεύθερη, λαική, μετριοπαθής παράταξη και είναι ενωμένη. Ο λαικισμός και ο αυταρχισμός είναι ο φόβος στην Ευρώπη. Βλέπετε τι συμβαίνει όμως ανεξαρτήτως ιδεολογικού μανδύα όταν λαικίστικα κόμματα αναλαμβάνουν την διακυβέρνηση μιας χώρας.

Μητσοτάκης για Κουφοντίνα: Δεν αφορά μόνο αυτόν. Αλλά ο συγκεκριμένος έχει και μια άλλη διάσταση. Είναι καταδικασμένος 11 φορές για σκληρές δολοφονίες και δεν έχει ζητήσει ποτέ συγγνώμη. Και είναι ο ντε φάκτο καθοδηγητης μιας νέας γενιάς τρομοκρατών. Το καθεστώς αδειών για εκείνους που έχουν καταδικαστεί πολλές φορές με ισόβια θα αλλάξει. Δεν μπορει να βγαίνει έξω ο κάθε Κουφοντίνας. Όπως δεν θα έβγαινε και δεν βγαίνουν σε άλλες ευνομούμενες χώρες.

Μητσοτάκης για επενδύσεις: Έχουμε καταγράψει ποιες είναι οι υπό δυνάμει επενδύσεις, για να είμαστε προετοιμασμένοι. Οι δομές εξωστρέφειας της χώρας όπως το υπουργείο Εξωτερικών θα δίνει μια ενιαία ταυτότητα στο brand της χώρας. Για να μπορέσουμε να πωλήσουμε το brand Ελλάδα. Πρέπει το υπουργείο Εξωτερικών να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια των επενδύσεων.

Μητσοτάκης για Μακεδονικό: Καταλαβαίνω γιατί οι σύμμαχοί μας θέλουν να εγκριθεί στο δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ η Συμφωνία. Εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Με ενοχλεί όμως αυτό που έκανε η κυβέρνηση, η εκχώρηση της μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας. Αν δεν εγκριθεί από την ΠΓΔΜ η Συμφωνία και ξεκινήσει από την αρχή η διαπραγμάτευση, αυτό θα είναι το πρώτο που θα θέσουμε. Δεν θα δεχθώ μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα, όπως δεν το έκαναν και όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί.

Μητσοτάκης για ΔΕΗ: Χρειάζεται εξυγίανση και κάποια στιγμή θα πρέπει να αναζητήσει στρατηγικό επενδυτη.

Μητσοτάκης για «επιστροφή της χώρας στο ΔΝΤ»: Το 2016 περιέγραψα συγκεκριμένα και κοστολογημένα περικοπές δαπανών στο δημόσιο τομέα που είναι δεσμευτικές για εμάς. Το ποιος επιστρέφει τη χώρα στο ΔΝΤ , ρωτήστε τον κ. Τσίπρα που παραδίδει στις επόμενες εκλογές μια χώρα που, μακάρι να διαψευσθω, αλλά είναι εκτός αγορών, εκτός φθηνής χρηματοδότησης κι εντός αυστηρής επιτήρησης. Αυτή είναι η επιτυχία της κυβέρνησης. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί από την επομένη των εκλογών.

Μητσοτάκης για προσφυγικό: Έως ότου φθάσουμε σε ενιαία πολιτική ασύλου στην Ευρώπη. Θα αλλάξουμε την πολιτική ασύλου. Απλοποίηση της διαδικασίας. Δύο στάδια αντί για τέσσερα για να επιστρέφονται στην Τουρκία συντομότερα όσοι δεν δικαιούνται. Τώρα δεν επιστρέφει κανείς.

Και θα ελέγξουμε πού πήγαν τα κονδύλια της ΕΕ για το προσφυγικό. Είναι απαράδεκτη εικόνα να μην μπορούμε να προσφέρουμε τα βασικά στους ανθρώπους αυτούς [στην Μορια].

Μητσοτάκης για προσφυγικό: Αυτό που συμβαίνει στη Μόρια είναι ντροπή, είναι απαράδεκτο. Από μια κυβέρνηση που υποτίθεται έχει ευαισθησία για αυτό το ζήτημα. (Εδειξε δύο φωτογραφίες από τη Μόρια) Δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Είναι ντροπή. Ο ΟΗΕ λέει ότι η Μόρια είναι το χειρότερο κέντρο προσφύγων, ακόμη και σε σύγκριση με αυτά της Αφρικής. Είναι αποκλειστικά ευθύνη της κυβέρνησης. Κλείνει τα μάτια σε αυτήν την ντροπιαστική και απαράδεκτη κατάσταση εκεί μέσα, ειδικά για τα παιδιά εκεί. Δεν ξέρω αν είναι διορθώσιμη κατάσταση στη Μόρια. Ίσως πρέπει να κλείσει. Είναι εξοργιστική η εικόνα.

Μητσοτάκης για ασφάλεια: Είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας. Περισσότερο ανασφαλείς αισθάνονται οι πολίτες στις φτωχότερες γειτονιές. Γιατί θεωρείται ακροδεξιά ατζέντα το λογικό. Όταν κυκλοφορούν ελεύθερα αντιεξουσιαστές που βεβηλώνουν κτίρια. Γιατί ένας άνθρωπος που δεν έχει εκφράσει καμία μεταμέλεια και έχει καταδικασθεί σε 11 φορές ισόβια να τυγχάνει των ευνοϊκών νομοθετικών ρυθμίσεων. Δεν θα κάνω πίσω για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Ο νόμος Παρασκευόπουλου έχει δημιουργήσει περιστρεφόμενη πόρτα στις φυλακές. Οριζόντιες αποφυλακίσεις χωρίς καμία αξιολογική κρίση. Πολλοί από αυτούς που αποφυλακίστηκαν υπέπεσαν σε νέα αδικήματα. Θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου.

Μητσοτάκης για εργασιακά: Σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό, είμαστε υπέρ των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Μετά από τόσα χρόνια κρίσης, υπάρχει δυνατότητα αυξήσεων. Δεν θα πω εγώ πόσο.

Δεν έχω πρόβλημα με τις κλαδικές συμβάσεις, αλλά θέλω να υπάρχει δικλείδα ασφαλείας αν χρειάζεται μια επιχείρηση με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων για εξαιρετικές περιστάσεις να μπορούν να αποκλείνουν από την κλαδική, για να μην πτωχεύσει μια επιχείρηση για παράδειγμα. Και θα πρέπει να ξέρουμε ότι η κλαδική αντιπροσωπεύει το 50% της εργατικής δύναμης του κλάδου.

Μια πρόταση είναι φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις για να δώσουν καλύτερες παροχές στους εργαζόμενους. Νομίζω ότι πολλοί θα ενδιαφέρονταν. Είναι κλισέ ο κακός εργοδότης και οι καλοί εργαζόμενοι. Θέλω να επιβραβεύσω τους καλούς εργοδότες και οι κακοί να ξέρουν ότι θα με βρουν απέναντι.

Μητσοτάκης για αυτοδιοικητικές εκλογές: Παρά τα προβλήματα επιμένω σε απευθείας εκλογή των αιρετών, δηλαδή ζήτημα ως προς τον σταυρό στις ευρωεκλογές δεν υφίσταται. Αν γίνει 3πλή κάλπη τον Μάιο, στις Περιφερειακές η ΝΔ θα στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα, γιατί η Περιφέρειες είναι κρίσιμος βραχίωνας εφαρμογής της πολιτικής μας. Όχι απαραίτητα προερχόμενους μόνο από τη ΝΔ.

Δεν βλέπω να υπάρχει η ίδια ανάγκη στις Δημοτικές Εκλογές. Πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να εκφραστούν. Υπάρχει και το πρόβλημα της απλής αναλογικής. Θα δούμε τι θα κάνουμε στους μεγάλους Δήμους, αλλά σύντομα θα ανακοινώσουμε τις προθέσεις μας.

Μητσοτάκης για οφειλές στο Δημόσιο: Να εστιαστεί η φορολογική διοίκηση σε εκείνες τις οφειλές που μπορούν να εισπραχθούν. Ρύθμιση για όσους χρωστούν κάτω από 3.000 ευρώ. Οι περισσότεροι θέλουν να εξυπηρετήσουν την οφειλή τους αλλά δεν μπορούν. Μία τολμηρή ρύθμιση πιστεύω ότι θα μπορούσε να τους βοηθήσει να εξοφλήσουν και να μπορούν να είναι ενήμεροι και στις επόμενες οφειλές τους, γιατί τα βάρη δεν τελειώνουν λόγω της υπερφορολόγησης. Έχουμε μιλήσει συνολικά για το ιδιωτικό χρέος.

Μητσοτάκης για Προεδρική Εκλογή: Έχω καλή θεσμική συνεργασία με τον κ. Παυλόπουλο. Επαναλαμβάνω όμως ότι δεν θα οδηγηθούμε σε αναστάτωση, επειδή κάποιοι θα προσπαθήσουν και πάλι να εργαλιοποιήσουν την Προεδρική Εκλογή. Θα υπάρξει πλειοψηφία για Προεδρική Εκλογή. Και πρέπει να υπάρξει πλήρης αποσύνδεση στη διάλυση της Βουλής και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα είναι αυτό στις δικές μας προτάσεις.

Μητσοτάκης για άνοιγμα στην κεντροαριστερά και αριστερά: Η πρόθεσή μας είναι να βάλουμε και στην κυβέρνηση πρόσωπα από την κεντροαριστερά. Αλλά και πριν από αυτό, θα βάλουμε πρόσωπα από την κεντροαριστερά στα ψηφοδέλτιά μας και οι πολίτες θα αποφασίσουν για την σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Μητσοτάκης για νέους: Πρέπει να ψηφίσουν για να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση του μέλλοντός τους. Η ιστορία δεν γράφεται από εκείνους που απέχουν. Τους λέω ότι η βασική μου προτεραιότητα είναι η Παιδεία και οι δουλειές. Με την Παιδεία για να έχουν ευκαιρίες και εκείνοι που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα. Παντού γύρω μου βλέπω νέους που κάνουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Και πονάνε αυτό που κάνουν και θέλουν να διεκδικήσουν το δικαίωμα να ζήσουν σε μια καλύτερη χώρα. Θέλω να αλλάξει η εικόνα που έχει η νέα γενιά ότι λίγο πολύ όλοι ίδιοι είναι. Ελπίζω να πείσω , αλλά και εκείνοι που δεν θα μας ψηφίσουν τώρα ίσως μας ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές γιατί θα τους έχουμε πείσει με το έργο μας και θα δουν στην πράξη ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Παρουσίασα το όραμά μου χθες. Η Ελλάδα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή, γιατί κινδυνεύει να βρεθεί στην πλευρά των ηττημένων. Πιστεύω ότι οι νέοι μας θα βάλουν πλάτη και πιστεύω ότι πολλοί από εκείνους που έφυγαν στο εξωτερικό θα επιστρέψουν για να στηρίξουν την πατρίδα τους. Αρκεί να μπορούμε να τους προσφέρουμε δουλειές και Παιδεία.

Μητσοτάκης για Προεδρική Εκλογή: Θα υπάρχει πλειοψηφία για την Προεδρική Εκλογή. Αλλά θα σας πω ότι ήδη πριν από την Προεδρική Εκλογή θα έχει αλλάξει ο εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής.

Μητσοτάκης για Εξεταστική: Εξεταστική για το α' εξάμηνο του 2015 για να δούμε πόση ζημιά έγινε στη χώρα και να δουν οι πολίτες ότι πολλά από αυτά που υφιστάμεθα τώρα οφείλονται σε εκείνη την πολιτική. Ζημιά εις βάρος της χώρας που ο Τσίπρας συστηματικά απέκρυψε.

Μητσοτάκης για διαφθορά: Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν έχει κανένα ηθικό πλεονέκτημα. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και δεν θα υπάρχουν τηλέφωνα από συνεργάτες μας στους δικαστές. Αυτά θα τελειώσουν. Αν η δικαιοσύνη στείλει υποθέσεις στη Βουλή, η Βουλη θα κάνει τη δουλειά της.

Μητσοτάκης για αναδρομικά ενστόλων και συμβασιούχους: Δεν αντιδράσαμε για τα αναδρομικά των ενστόλων, οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να εφαρμόζονται. Οι συμβασιούχοι δεν έχουν δικαίωμα μονιμοποίησης. Χρειαζόμαστε συμβασιούχους, αλλά ο αριθμός δεν μπορεί να ξεφύγει όπως έχει γίνει τώρα. Είναι ανέντιμο να δίνουμε την εντύπωση ότι μια σύμβαση ορισμένου χρόνου μπορεί να μονιμοποιήσει κάποιον, γιατί αυτό είναι παράνομο.

Μητσοτάκης για Μάτι: Επιμένω ότι η κυβέρνηση επέδειξε ανικανότητα και κυνισμό. Ο πρωθυπουργός δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη και δεν απάντησε γνώριζε ή όχι όταν έκανε το τηλεοπτικό σόου ότι υπήρχαν νεκροί. Αν γνώριζε είναι ψεύτης και υποκριτής, αν δεν γνώριζε είναι ανίκανος πρωθυπουργός.

Έχω μιλήσει για νέο πλαίσιο πολιτικής προστασίας και ανάγκη να αλλάξουμε τον τρόπο αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών. Φυσικές καταστροφές θα έχουμε αλλά δεν έχουμε κανένα άλλοθι να μην είμαστε προετοιμασμένοι.

Ο κ. Συνολάκης δέχθηκε χυδαίες επιθέσεις -με πρώτον από όλους τον γνωστό κ. Πολάκη- όχι για το πόρισμά του. Εβγαλε τη διεύθυνση του κ. Συνολάκη στο διαδίκτυο είναι φασιστικό. Αλλά η ουσία είναι απλή: Αν είχε δοθεί εντολή εκκένωσης θα είχαν σωθεί ζωές στο Μάτι. Πόσες δεν ξέρουμε, αλλά όλα τα επιστημονικά στοιχεία έδειξαν πλεον ότι θα σώζονταν ζωές.

Μητσοτάκης για κυβέρνηση: Ο πήχης θα μπει ψηλά. Εκτιμώ και τη νεότητα και την εμπειρία. Στα θέματα ηθικής τάξης δεν μπαίνει θέμα.

Μητσοτάκης για κυβέρνηση ΝΔ: Δεν υπάρχουν πρόσωπα πασπαρτού, αλλά πρόσωπα που είναι άξια να κάνουν συγκεκριμένες δουλειές. Θέλω να επιλέξω τους σωστούς ανθρώπους για τη σωστή θέση. Θα κοιτάξω και πέραν των στενών πλαισίων της ΝΔ. Η οργάνωση της κυβέρνησης θα είναι σφικτή. Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης θα παραμείνει.

Μητσοτάκης για ομόλογα: Γιατί η Ελλαδα αντιμετωπίζεται ως αναδυόμενη αγορά; Οφείλεται σε αυτήν την κυβέρνηση και την αναξιοπιστία της. Το «μαξιλάρι» δεν είναι για να το φάμε, αλλά για ασφάλεια. Πρέπει να βγουμε στις αγορές.

Δεν είμαι ικανοποιημένος για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα «κόκκινα δάνεια» οι τράπεζες. Αλλά κοιτάμε και από την άλλη πλευρά και γιαυτό μιλάμε για επιστροφή καταθέσεων. Η ρευστότητα στην οικονομία δεν έχει να κάνει μόνο με τις τράπεζες όμως.

Μητσοτάκης για μετεκλογικές συνεργασίες: Δεν υπάρχει περίπτωση για μεγάλο συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα επιδιώξω ευρύτερες πολιτικές συγκλίσεις. Η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη. Ούτε θα οδηγηθεί σε εκλογές με απλή αναλογική. Φανταστείτε να οδηγείται η χώρα σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική, την ώρα που θα ανεβαίνουν τα spreads. Κι όλοι θα ξέρουν ότι η χώρα οδηγείται σε ακυβερνησία. Δεν θα συμβεί αυτό.

Μητσοτάκης για Συνταγματική Αναθεώρηση (ερώτηση των ΝΕΩΝ): Δεν υφίσταται θέμα δημοψηφίσματος για Συνταγματική Αναθεώρηση είναι παντελώς αντισυνταγματικό. Εμείς έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας για Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά δεν λάβαμε καμία απάντηση από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση ξαναθυμήθηκε μόλις τώρα την Συνταγματική Αναθεώρηση. Η πρότασή μας παραμένει, αλλά χωρίς αναθεώρηση βασικών άρθρων, όπως το άρθρο 16 για ιδιωτικά πανεπιστήμια -δεν θα περιμένουμε έως το 2030 γιαυτό και άλλα παρόμοια άρθρα- δεν έχει νόημα. Τολμηρές προτάσεις για Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλιώς ας μιλήσει μόνος του ο κ. Τσίπρας.

Μητσοτάκης για ασφαλιστικό: Ακόμη έχει στρεβλώσεις το ασφαλιστικό μας σύστημα. Καλό είναι η κυβέρνηση να δει πώς τροποποίησαν το σύστημά τους προς κεφαλαιοποιητική λογική και άλλες χώρες. Με ήπιο τρόπο θα γίνει η μετάβαση για όλους τους ασφαλισμένους. Αυτή η κυβέρνηση δεν ψήφισε το νόμο Κατρούγκαλου; Που θίγει τους νέους ασφαλισμένους; Πόσες φορές έκοψε τις συντάξεις αυτή η κυβέρνηση; Είναι τελικά η λύση να πεθάνουν όλοι οι ασφαλισμένοι άνω των 70 ετών, όπως λέει η κυβέρνηση;

Μητσοτάκης για πρόγραμμα και θεσμούς: Εχω παρουσιάσει στο παρελθόν και πρόγραμμα εξοικονόμησης 2 δισ ευρώ τον χρόνο από τη Δημόσια Διοίκηση χωρίς να υποβαθμίσουμε την ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών. Το συμμάζεμα κρατικών δαπανών και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που μόνο εμείς μπορούμε να φέρουμε στη χώρα είναι η απάντηση. Αυστηρότατα κοστολογημένο ένα κομμάτι του προγράμματος μας και ένα άλλο τμήμα του στηρίζεται στο ότι θα καταφέρουμε να πείσουμε τους θεσμούς για μείωση των πλεονασμάτων. Θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την φοροδιαφυγή. Με μείωση των φορολογικών συντελεστών θα αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, εκτός που είναι αναπτυξιακό μέτρο.

Μητσοτάκης για ενότητα: Η εντύπωση ότι κάποιοι κυβερνούν για κάποιους που είναι δυνητικά πελάτες τους, δηλαδή ψηφοφόρους, διαλύει το κοινωνικό συμβόλαιο. Δεν μπορεί το «ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε» να είναι το πολιτικό πρόταγμα. Ο κ. Τσίπρας το κάνει γιατί είναι πίσω στις δημοσκοπήσεις και προσπαθεί να συσπειρώσει την εκλογική του βάση, αλλά κάνει κακό στη Δημοκρατία, στη χώρα και στην Οικονομία.

Μητσοτάκης για το πρόγραμμά του: Κεντρικός στόχος μας είναι να μην συμπιέζονται κοινωνικές ομάδες, όπως η μεσαία τάξη. Το τι είναι προοδευτικό θα πρέπει να το συζητήσουμε αναλυτικά. Η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας γιατί είναι συντηρητικό; Είναι πολύ συνολικότερο το πρόγραμμά μας και γιαυτό θα πείσουμε τους θεσμούς. Δεν πρόκειται για check list της τρόικας. Είναι κοινό το όραμα και γιαυτό ειπα ότι πρέπει να το προσπαθήσουμε όλοι μαζί. Εστειλα ένα μηνυμα ενότητας.

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα και το εάν έχει συζητηθεί με θεσμούς (ερώτηση του Βήματος:) Δυστυχώς οι θεσμοί συμφώνησαν στο μείγμα πολιτικής που στέρησε από την οικονομία ανάπτυξη και από τους πολίτες εισοδήματα. Τώρα πολλοί ομολογούν ότι το μείγμα αυτό ήταν λάθος. Γιαυτό πιστεύω ότι μπορούμε να πείσουμε. Η μείωση φόρων και εισφορών είναι αδιαπραγμάτευτο για την ΝΔ. Αλλιώς δεν μπορεί να ανακάμψει η οικονομία. Χρειαζόμαστε όμως να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη και των αγορών και αυτό θα γίνει εφόσον εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις. Οι θεσμοί όμως στρουθοκαμήλιζαν όταν ξηλώνονταν μεταρρυθμίσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Μητσοτάκης για δημοψήφισμα για το Μακεδονικό: Προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν. Μέσα από την ψήφο ο ελληνικός λαός θα στείλει μήνυμα και γιαυτό το θέμα.

Μητσοτάκης για Μακεδονικό: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία. Αν οι εκλογές διενεργηθούν νωρίτερα δεν θα την κυρώσει. Αλλά αν οι διαδικασίες στο ΝΑΤΟ έχουν ξεκινήσει, αυτό δεν μπορεί να αντιστραφεί. Μίλησα στο ΕΛΚ για μια Συμφωνία που βρίσκει αντίθετη την μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Και μίλησα για τα ζητήματα ταυτότητας και της γλώσσας. Ο,τι λέω μεσα στη χώρα, λέω και στο εξωτερικό.

Μητσοτάκης για Μακεδονικό: Δίπλα στη λέξη λαικιστής υπάρχει το όνομα του Τσίπρα. Οι πολίτες ξέρουν ποιος τους εξαπάτησε και έκανε τα αντίθετα από όσα υποσχέθηκε. Τσάμπα μάγκας είναι ο κ. Καμμένος. Λέει ότι δεν θα στηρίξει τη Συμφωνία, αλλά εξακολουθεί να παρέχει στήριξη και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που θα την φέρει στη Βουλή. Εμείς αξιοποιήσαμε όλα τα μέσα που είχαμε για να την μπλοκάρουμε. Είπαμε ότι παράγει αποτελέσματα αυτή η Συμφωνία από τη στιγμή της υπογραφής της. Και το βλέπουμε τωρα. Βλέπουμε τον Ζάεφ να αναφέρεται σε Μακεδονία.

Μητσοτάκης για συντάξεις: Το σχέδιό μου είναι φιλόδοξο. Θέλει να στείλει μήνυμα στη νέα γενιά που δεν έχουν κίνητρο να μπουν στο ασφαλιστικό γιατί δεν πιστεύει κανείς ότι θα πάρει σύνταξη. Γιαυτό προτείνουμε έναν «ατομικό κουμπαρά» που στο τέλος θα είναι ισοδύναμο με πολύ περισσότερα απο τις τωρινές επικουρικές συντάξεις.

Μητσοτάκης για συντάξεις και μείωση αφορολόγητου: Η μείωση των συντάξεων είναι ψηφισμένο μέτρο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αχρείαστο μέτρο γιαυτό και δεν το ψηφίσαμε. Καταθέσαμε τροπολογία για να καταργηθεί γιατί είναι σωστό, αλλά και για να εκθέσουμε τη διγλωσσία της κυβέρνησης. Δεν το ψηφίσαμε και μακάρι να μην εφαρμοστεί. Το ίδιο και το αφορολόγητο. Γιαυτό προτείνουμε την μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9%, για να απαλυνθεί ο πόνος της μείωσης του αφορολόγητου.

Μητσοτάκης για ΕΝΦΙΑ: Θέλουμε να ενισχύσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση. Εως το 2021 το ύψος του ΕΝΦΙΑ θα καθορίζεται από τους δήμους και ταυτόχρονα θα περικοπεί αντίστοιχα η χρηματοδότηση από το κράτος προς τους δήμους. Αν θέλει ο δήμος να αυξήσει τον φόρο αυτό, θα πρέπει να λογοδοτεί στους πολίτες.
ΙΑ: Οι πολίτες χρεοκόπησαν από τον υψηλό ΕΝΦΙΑ. Η δικαιοσύνη των μέτρων που εισηγούμαστε πρέπει να αφορά όλη την κοινωνία και όχι μόνο κάποιους.

Μητσοτάκης για μέτρα Τσίπρα: Θα περιμένουμε να δούμε τι μέτρα θα έρθουν. Από τη διαρροή Τσακαλώτου κατάλαβα ότι δεν έχουμε συμφωνήσει παρά μονο την κοστολόγηση των μέτρων Τσίπρα με τους δανειστές. Πολλές προτάσεις που αντιγράφει απο εμάς δεν έχουμε λόγο να μην ψηφίσουμε. Θα τα δούμε όμως.

Μητσοτάκης για σχέδιό του: Δεν είναι αποσπασματικά μέτρα που ακούγονται ευχάριστα από μερικές ομάδες. Είναι πολύ πιο φιλόδοξο. Με τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχει τώρα η Ελλάδα δεν πάμε πουθενά. θέλω να σπάσω τον φαύλο κύκλο και αυτό θα κάνει το σχέδιο που προτείνω.

Μητσοτάκης για μέτρα Τσίπρας: Δεν έχουμε το ίδιο σχέδιο με τον Τσίπρα. Εμείς θέλουμε να μεγαλώσουμε την πίτα για όλους, εκείνος θέλει να μοιράζει επιδόματα. Υπερφορολογεί την δημιουργική Ελλάδα και μεγαλώνει το κράτος. Εμείς θέλουμε να μειώσουμε το κράτος και να μειώσουμε φόρους. Δεν άκουσα ότι η Δημόσια Διοίκηση μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα με λιγότερα χρήματα.

Μητσοτάκης για έξοδο από Μνημόνια: Η Ελλάδα είναι εκτός αγορών, ενώ αυτός ήταν ο στόχος. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν τον νοιάζει για τα επόμενα χρόνια να βγει στις αγορές. Είναι λάθος αυτό. Οταν τελειώσει το μαξιλάρι του αποθέματος η χώρα θα είναι εκτεθειμένη. Εγώ θα αποκαταστήσω την εμπιστοσύνη των αγορών.

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"