• ΟΟΣΑ: Πρωταθλήτρια κόσμου στις αυξήσεις φόρων η Ελλάδα!

  ΟΟΣΑ: Πρωταθλήτρια κόσμου στις αυξήσεις φόρων η Ελλάδα!

 • Απόγονος του Ελγιν προκαλεί: «Δώρο του σουλτάνου» ήταν τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα

  Απόγονος του Ελγιν προκαλεί: «Δώρο του σουλτάνου» ήταν τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα

 • Παγκόσμια διάκριση σε Ελληνίδα μαθήτρια της Μελβούρνης

  Παγκόσμια διάκριση σε Ελληνίδα μαθήτρια της Μελβούρνης

 • Η πρώτη ελληνική κινητή δανειστική βιβλιοθήκη του Λονδίνου είναι γεγονός

  Η πρώτη ελληνική κινητή δανειστική βιβλιοθήκη του Λονδίνου είναι γεγονός

 • Ο Έλληνας καθηγητής της διασποράς Γιώργος Παξινός ανακάλυψε μια άγνωστη περιοχή του εγκεφάλου

  Ο Έλληνας καθηγητής της διασποράς Γιώργος Παξινός ανακάλυψε μια άγνωστη περιοχή του εγκεφάλου

 • Jimmy Jamar:

  Jimmy Jamar: "My last visit to Mati and Voutzas was one of the most moving moments of my life"

 • Ο Καναδάς ανοίγει τα σύνορα σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες «με καλή εκπαίδευση και προσόντα»

  Ο Καναδάς ανοίγει τα σύνορα σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες «με καλή εκπαίδευση και προσόντα»

 • Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου ψάχνει για ερευνητές -Ποιες θέσεις έχουν ανοίξει

  Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου ψάχνει για ερευνητές -Ποιες θέσεις έχουν ανοίξει

 • Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών: 90 χρόνια προσφοράς

  Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών: 90 χρόνια προσφοράς

 • Greek diaspora to get dedicated website to sell their property back home

  Greek diaspora to get dedicated website to sell their property back home

 • Εφυγαν και έριξαν μαύρη πέτρα - Η χαρτογράφηση του ελληνικού brain drain

  Εφυγαν και έριξαν μαύρη πέτρα - Η χαρτογράφηση του ελληνικού brain drain

 • New York Times: «Νεκροταφείο ονείρων» η Ελλάδα - Γιατί οι Έλληνες που μεταναστεύουν, δεν σχεδιάζουν επιστροφή

  New York Times: «Νεκροταφείο ονείρων» η Ελλάδα - Γιατί οι Έλληνες που μεταναστεύουν, δεν σχεδιάζουν επιστροφή

 • Αναλυτικός οδηγός / Εφορία: Τι ισχύει για κατοίκους εξωτερικού και ομογενείς

  Αναλυτικός οδηγός / Εφορία: Τι ισχύει για κατοίκους εξωτερικού και ομογενείς

 • Φορολογικοί Κάτοικοι Ελλάδος – Εξωτερικού (επικαιροποιημένο με τις τελευταίες αλλαγές)

  Φορολογικοί Κάτοικοι Ελλάδος – Εξωτερικού (επικαιροποιημένο με τις τελευταίες αλλαγές)

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14

Ελπιδοφόρα έρευνα Έλληνα επιστήμονα για τη “νόσο με τα χίλια πρόσωπα”

petratos steven250Για την παγκόσμια ιατρική κοινότητα, η αντιμετώπιση της πολλαπλής σκλήρυνσης μοιάζει με αγώνα δρόμου χωρίς τερματισμό. Η νευροεκφυλιστική νόσος εκτιμάται ότι προσβάλλει γύρω στα 2,5 εκατομμύρια άτομα σε παγκόσμια κλίμακα. Και παρά

την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της έρευνας, η οριστική λύση παραμένει άπιαστο όνειρο, με τους επιστήμονες να επιδίδονται στη βαθύτερη κατανόηση των αιτιών της νόσου προκειμένου να βελτιώσουν υπάρχοντα θεραπευτικά μέσα.

Ανάμεσά τους και ο Δρ. Στίβεν Πετράτος, από το τμήμα Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Monash, ο οποίος έχει έχει αφιερώσει περισσότερα από 20 χρόνια στη μελέτη της σκλήρυνσης κατά πλάκας (ΣκΠ ή, επίσης, γνωστής ως “πολλαπλή σκλήρυνση”) και την εξεύρεση αποτελεσματικότερων θεραπειών.

Τα τελευταία χρόνια, η εξέλιξη του ερευνητικού του έργου σχηματίζει μια όλο και πιο ελπιδοφόρα εικόνα για την καταπολέμηση της νόσου. Για την ακρίβεια, υπήρξε από τους πρώτους που κατάφεραν να “αποκωδικοποιήσουν” τους μηχανισμούς που οδηγούν στην καταστροφή των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό.

“Αυτό, ουσιαστικά, καθορίζει τους τρόπους με τους οποίους οι ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση εμφανίζουν επιδείνωση και έτσι εντοπίζοντας αυτούς τους μηχανισμούς μας επιτρέπει να τους τροποποιήσουμε” λέει ο Δρ. Πετράτος στον “Νέο Κόσμο”.

“Μέσα στα επόμενα ένα με δύο χρόνια, αναμένεται η ολοκλήρωση των θεραπευτικών μεθόδων στις οποίες δουλεύουμε, ενώ μια άλλη συναρπαστική εξέλιξη είναι ότι αναπτύσσουμε ένα νέο φάρμακο και αυτό μπορεί να βοηθήσει άτομα που ήδη πάσχουν από ΣκΠ και πιθανώς μεταβαίνουν σε επιδεινούμενη μορφή της ασθένειας”.

Η ΝΟΣΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Η σταδιακή έκπτωση λειτουργίας των νεύρων, αναφέρει ενδεικτικά, μπορεί να εκδηλωθεί ως αδυναμία, μειωμένη ή θολή όραση, κόπωση ή ακόμη και ως παράλυση ή αναπηρία.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ΣκΠ χαρακτηρίζεται συχνά ως “η νόσος με τα χίλια πρόσωπα”. Θα μπορούσε κανείς να την παρομοιάσει με δακτυλικό αποτύπωμα, δεδομένου ότι τα συμπτώματα και η βαρύτητα της κλινικής εικόνας διαφέρει από άτομο σε άτομο.

“Δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα υπάρξει ραγδαία επιδείνωση τις περισσότερες φορές. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι περίπου το 80% των περιπτώσεων ξεκινούν με τη μορφή της Υποτροπιάζουσας-Διαλείπουσας ΣΚΠ” λέει ο Δρ. Πετράτος.

Σε αυτή τη μορφή της νόσου, οι υποτροπές τείνουν να είναι εμφανώς προσδιορισμένες, όμως σε πολλές περιπτώσεις τα συμπτώματα και οι εξάρσεις μπορούν να επιδεινωθούν σταθερά.

“Ανεξάρτητα από όποια θεραπεία, ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των περιπτώσεων θα εμφανίσει επιδείνωση, μεταβαίνοντας στο στάδιο της Δευτεροπαθώς Προϊούσας ΣκΠ (SPMS). Αυτό μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε σε διάστημα μεταξύ 8 και 15 ετών, εξαρτάται από τον κάθε ασθενή[...]”.

Πρόκειται για στάδιο που βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας της ομάδας του Δρ. Πετράτου.

“Ο λόγος είναι ότι αφορά κατηγορία ασθενών για τους οποίους ουσιαστικά οι νευρολόγοι μπορούν να αντιμετωπίσουν κάποια από τα συμπτώματα, όμως δεν υπάρχει τίποτα που να στοχεύει τους μηχανισμούς με τους οποίους η ασθένεια εξελίσσεται. Έτσι επί του παρόντος δεν έχουν κανένα φάρμακο στη διάθεσή τους για την τροποποποίηση της πορείας της νόσου και για αυτό πρόκειται για την κατηγορία ασθενών που προσπαθεί να βοηθήσει το σύνολο της παγκόσμιας ερευνητικής κοινότητας.

“Η θεραπευτική προσέγγιση στην οποία εμείς επικεντρωνόμαστε”, συνεχίζει, “αποσκοπεί να αναπληρώσει τη λειτουργία που έχει χαθεί ή να περιορίσει περαιτέρω βλάβη στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό του ασθενούς”.ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Η έρευνα, που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Monash, έχει αποσπάσει επιχορηγήσεις από τους οργανισμούς MS Research Australia και Trish MS Research Foundation, αλλά και από τη βασισμένη στις ΗΠΑ National Multiple Sclerosis Society, ενώ μια φαρμακευτική εταιρεία έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη δοκιμή του φαρμάκου.

Όμως, όπως επισημαίνει ο Δρ. Πετράτος, έχουν ακόμη πολύ δουλειά μπροστά τους και η εξεύρεση περαιτέρω χρηματοδότησης είναι αναγκαία για τις επικείμενες κλινικές δοκιμές.

Εν τω μεταξύ, μια νεοσύστατη συνεργασία του Δρ. Πετράτου με τον καθηγητή Νευρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νικόλαο Γρηγοριάδη, αναμένεται να ωφελήσει όχι μόνο το ερευνητικό εγχείρημα αυτό καθεαυτό, αλλά και την πρόσβαση Ελλήνων ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες.

Οι δύο ερευνητές γνωρίστηκαν πριν δύο χρόνια σε ένα συνέδριο για τη ΣκΠ στη Θεσσαλονίκη και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας αλλά και τον αντίκτυπο του εγχειρήματος, δεδομένης και της ισχυρής παρουσίας του Δρ. Γρηγοριάδη στην ιατρική κοινότητα των Μεσογειακών χωρών που εξειδικεύεται στην αντιμετώπιση της ΣκΠ.

“Πρόκειται για έναν ιδανικό συγκερασμό δυνάμεων, συνδυάζοντας τα επιτεύγματά μας στον τομέα ανάπτυξης φαρμακευτικής αγωγής, κάτι που μας επιτρέπει να προσφέρουμε τεχνογνωσία και να βοηθήσουμε ασθενείς με ΣκΠ που θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στις κλινικές δοκιμές” σχολιάζει ο Δρ. Πετράτος και μας ενημερώνει για την άφιξη στην Αυστραλία ενός μεταδιδακτορικού ερευνητή του Κέντρου Πολλαπλής Σκλήρυνσης ΑΧΕΠΑ που διευθύνει ο Δρ. Γρηγοριάδης.

Ο ερευνητής Δρ. Πασχάλης Θεοτόκης, που θα συμβάλλει για τους επόμενους τρεις μήνες στην ερευνητική διαδικασία, ανοίγει τον δρόμο για αυτό που ελπίζει ο Δρ. Πετράτος ότι θα είναι μια συνεχιζόμενη συνεργασία με νέους επιστήμονες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συνεισφέρουν στην έρευνα και να επιστρέψουν στην Ελλάδα με γνώσεις και εμπειρία σε καινοτόμες θεραπευτικές επιλογές της νόσου.

“ΑΝΑΣΑ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ

Τα δύο αποτελέσματα, η επανόρθωση και η επιβράδυνση της έκπτωσης του νευρικού συστήματος, που ο Δρ. Πετράτος και η ομάδα του στοχεύουν μέσω της θεραπευτικής μεθόδου που αναπτύσσουν μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των πασχόντων, ειδικά αυτών που βρίσκονται στο στάδιο της Δευτεροπαθώς Προϊούσας ΣκΠ (SPMS).

Παρότι θεωρητικά κατατάσσεται ως αυτοάνοσο, οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν σήμερα πως η νευροκφυλιστική ασθένεια πυροδοτείται από ένα συνδυασμό περιβαλλοντικών, γενετικών και ιογενών παραγόντων. Η εμφάνισή της δε μπορεί να προκαλέσει μεγάλο φόβο στον ασθενή για την εξέλιξή της, μας λέει ο Δρ. Πετράτος, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε πως τείνει να προσβάλλει νεαρές ηλικίες και κατ’ εξοχήν γυναίκες.

“Δυστυχώς, όταν είσαι μια νεαρή υγιής γυναίκα [...] μπορείτε να φανταστείτε πόσο μπορεί να σε συγκλονίσει μια τέτοια διάγνωση, ενώ μάλιστα αναρωτιέσαι τι θα σου συμβεί τα επόμενα χρόνια, γιατί κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την πορεία εξέλιξης της νόσου για το κάθε άτομο”.

Γι’ αυτό, τονίζει, πέρα από την ιατρική βοήθεια είναι απαραίτητο να δίνεται έμφαση και στις καθαρά “ανθρώπινες πτυχές της ασθένειας”.

“Χρειάζεται να βλέπουμε τον κάθε ασθενή εξατομικευμένα, εάν δηλαδή λαμβάνει την κατάλληλη φροντίδα όχι μόνο από ιατρικής άποψης, αλλά και στο πλαίσιο των κοινωνικών και ψυχολογικών του αναγκών, την ανάγκη για δίκτυα στήριξης...”

Ο Δρ. Πετράτος γνωρίζει από προσωπική εμπειρία τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η νόσος τόσο στον ασθενή όσο και στο άμεσο περιβάλλον του.

Ο παππούς του έπασχε με σκλήρυνση κατά πλάκας σε μια εποχή που στην Ελλάδα οι επιλογές θεραπείας ήταν σχεδόν ανύπαρκτες.

“Όταν μπήκα στο πανεπιστήμιο, αυτός ήταν ο κύριος στόχος μου να μάθω για την ασθένεια και φυσικά να βοηθήσω τους ίδιους τους ανθρώπους που επηρεάζονται κατά κόρον από τη νόσο, τους ασθενείς και αυτούς που τους στηρίζουν”.

*Οποιοσδήποτε επιθυμεί να στηρίξει το ερευνητικό έργο του Δρ. Πετράτου και τη συνεργασία με τον Δρ. Γρηγοριάδη και νέους Έλληνες επιστήμονες, μπορεί να επικοινωνήσει με την αρμόδια Carie Keller στο πανεπιστήμιο Monash στέλνοντας email στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή καλώντας στο (03) 99034252.

 

neoskosmos.com - ΖΩΗ ΘΩΜΑΪΔΟΥ, 5 October 2018

(not the image)

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

 • All
 • PERSONALDATA
 • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
 • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • ΥΓΕΙΑ
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Το βραβείο στην κατηγορία του Καλύτερου Προορισμού Οικογενειακών Διακοπών «Star Family Holidays Destination» για το έτος
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Λιγότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν πλέον το Facebook για να διαβάσουν και να συζητήσουν ειδήσεις, καθώς κερδίζουν έδαφος
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Ένας νέος αμερικανικός υπερυπολογιστής με την ονομασία Summit (Κορυφή) κατακτά κυριολεκτικά την... κορυφή των υπερυπολογιστών, καθώς
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Οι άνθρωποι που επιταχύνουν τον ρυθμό με τον οποίο περπατάνε, αυξάνουν και τις πιθανότητές τους να
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Το μεγαλύτερο μέρος της βαριάς βιομηχανίας θα μεταφερθεί στο διάστημα, σε άλλους πλανήτες, σε αστεροειδείς και
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Athens is to host the Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum in October 2018, after the
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Ο νέος Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ αποτελεί τη μεγαλύτερη αλλαγή στην νομοθεσία περί προστασίας
  Read More
  • PERSONALDATA
 • Το 80% της βιομάζας της Γης αποτελούν τα φυτά, το 15% τα βακτήρια και το υπόλοιπο
  Read More
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 • Το εισοδηματικό επίπεδο ενός ανθρώπου και ο εγκέφαλός του δεν είναι άσχετα πράγματα - και αυτό δεν
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι θα στείλει στον Άρη ένα μικρό αυτόνομο ελικόπτερο, το
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Το Facebook αποκαλύπτει 25 σελίδες κατευθυντήριων οδηγιών για το πώς θα αφαιρεί ψευδείς ειδήσεις, αναρτήσεις με
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Καινούριο δήμαρχο έχει εδώ και λίγες μέρες η πόλη Σβέρτε στη Γερμανία, στην άκρη της Κοιλάδας
  Read More
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
 • Το ξενοδοχείο "Kyrimai" στον Γερολιμένα της Μάνης ψηφίστηκε στη Σαντορίνη ως το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο από
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Οι επιστήμονες τρέφουν τις πρώτες βάσιμες ελπίδες ότι θα είναι δυνατό να επιβραδύνουν ή και να
  Read More
  • ΥΓΕΙΑ
 • Ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ενός καθολικού τεστ αίματος που θα ανιχνεύει όλους τους καρκίνους,
  Read More
  • ΥΓΕΙΑ
 • Επιτυχείς ήταν οι πρώτες δοκιμές ενός «μίνι» πυρηνικού αντιδραστήρα, που δοκίμασε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA)
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

GREEKS ABROAD

  OM logo om black 220x50- Στον 17ο χρόνο το OMOGENEIA MAGAZINE!

open letter to prf 250- Lettre des associations grecques et philhellènes au Président de la République française, au sujet des menaces de la Turquie envers la Grèce.

visa dw250- Νέοι κανόνες για προξενική προστασία πολίτων κρατών-μελών ΕΕ στο εξωτερικό / Ισχύουν από 1η Μαΐου 2018

tsiknis250- H 2η απονομή των Βραβείων «Ευπρέπεια 2017

 

students exams250-Πανελλήνιες 2018: Ενημέρωση για τους Έλληνες του εξωτερικού

 

elephants250- Ελληνίδα γενετίστρια ρίχνει φως στο DNA των ελεφάντων

 

arg250- Δημήτρης Αργυρόπουλος: Δημιουργία Μουσείου της ελληνικής μετανάστευσης στο Βέλγιο

- Για 5η συνεχή φορά Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών ο Δ. Αργυρόπουλος!

forologikes250- Αναλυτικός οδηγός. Εφορία: Τι ισχύει για κατοίκους εξωτερικού και ομογενείςΑναλυτικός οδηγός.

ty 250- Η Ομογένεια στην προώθηση του Τουρισμού Υγείας

forologikes250- Φορολογικοί Κάτοικοι Ελλάδος – Εξωτερικού (επικαιροποιημένο με τις τελευταίες αλλαγές)

illiolopoulos chr250- Κληρονομιά εξωτερικού για κάτοικο Ελλάδος

 

ballot n250- Η «ψήφος εξωτερικού» και το μπρα ντε φερ δεκαετιών

tamis atg250- H εθνική αξιοπρέπεια των Ελλήνων αξίζει περισσότερο από δύο πινακίδες

theater pit brx250- Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Κοινός εορτασμός από τις 7 ελληνικές θεατρικές ομάδες των Βρυξελλών. Δείτε ποιες είναι....

apod ellin er ny 250- Παγκόσμια έρευνα για τον Απόδημο Ελληνισμό

metanastes brain drain200- Έλληνες νέοι: «Να μείνω ή να φύγω;»

 

gonidia250- Επτά Έλληνες επιστήμονες διαπρέπουν παγκοσμίως

arcades 9 af250- Tο 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημων Αρκάδων

 

 

 

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"