• Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

«Ευχαριστώ που με κάνατε Ελληνίδα...»

fotis 250bΤου Φώτη Χαραλαμπίδη -  Με την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας τίμησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τους τρεις ηρωικούς αλλοδαπούς ψαράδες που έσωσαν δεκάδες συμπολίτες μας στην καταστροφική πυρκαγιά

στο Μάτι. Ήταν, μάλιστα, πάρα πολύ συγκινητική η στιγμή, κατά την οποία ένα κοριτσάκι, κόρη ενός από τους τρεις ψαράδες, πλησίασε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του είπε: «Σας ευχαριστώ που με κάνατε Ελληνίδα»... Εκεί ήταν και ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, ο οποίος μετά το τέλος της τελετής είπε στον Πρόεδρο ότι σε όποιο μαγαζί πάνε να φάνε ή να πιουν καφέ οι τρεις ηρωικοί ψαράδες (οι δύο είναι Αιγύπτιοι και ο τρίτος Αλβανός) δεν τους αφήνουν να πληρώσουν.

Θεμέλιο της χώρας η ενότητά μας...

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, κατέληγε επισημαίνοντας: «Θεμέλιο της εθνικής μας δημιουργίας ήταν, είναι και θα είναι η αρραγής ενότητά μας. Τα μεγάλα και τα σημαντικά τα επιτύχαμε ενωμένοι, ενώ η διχόνοια και ο διχασμός μας στοίχισαν εθνικές τραγωδίες, ως και απώλεια τμημάτων του εθνικού μας κορμού. Τούτο σημαίνει ότι, όλοι μαζί και ενωμένοι, μπορούμε και πρέπει να υπηρετούμε τους εθνικούς στόχους».

Αυτοκεφαλία

Και με τη «βούλα» είναι πλέον αυτοκέφαλη η Εκκλησία της Ουκρανίας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε πανηγυρικό συλλείτουργο που πραγματοποιήθηκε στο Φανάρι, παρέδωσε τον λεγόμενο Τόμο της Αυτοκεφαλίας –και ως δώρο μια ποιμαντορική ράβδο, κατασκευασθείσα στην Πόλη– στον μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνειο. «Εισέρχεσθε σήμερον επισήμως και κανονικώς, ως η δεκάτη πέμπτη Εκκλησία, εις την ευλογημένην χορείαν των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Βαρθολομαίου προς τον Επιφάνειο. Στην ομιλία του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ουκρανίας εξέφρασε για μία ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη του προς την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, σημειώνοντας ότι παύουν να υφίστανται παλαιές αδικίες και η δικαιοσύνη αποκαθίσταται. Το επόμενο κεφάλαιο πάντως στην Εκκλησία της Ουκρανίας –μου λένε οι άνθρωποί μου στα εκκλησιαστικά– είναι η αναγνώρισή της από τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες. Ο Επιφάνειος θα στείλει επιστολές στους άλλους Προκαθήμενους και θα περιμένει την απάντησή τους. Και έχει ενδιαφέρον να φανεί ποιες Εκκλησίες θα πάρουν το μέρος της Μόσχας που επιμένει ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τη χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία, προχωράει σε σχίσμα στην Ορθοδοξία.

Για τα παιδιά που έχουν «άγρια όνειρα»...

«Κατά τη γνώμη μου, τα σχολεία υπάρχουν για να επιτρέπουν στους μαθητές να εκπληρώνουν τα πιο άγρια όνειρά τους». Το λέει μια τολμηρή ελληνοκύπρια δασκάλα, η Άντρια Ζαφειράκου, η οποία έχει κερδίσει τον τίτλο «Δασκάλα της Χρονιάς», έχοντας αναμετρηθεί με 33.000 υποψηφίους από 173 χώρες. Η Άντρια Ζαφειράκου διδάσκει Καλλιτεχνικά στο κοινοτικό σχολείο του Άλπερτον, στο βορειοδυτικό Λονδίνο και φέρνει νέο άνεμο στο σχολείο. Ήταν η απάντησή της στην ερώτηση των «Financial Times» για το τι είναι τελικά αυτό στο οποίο αποσκοπεί η εκπαίδευση.

Πήραν τα βουνά

Χρονιάρες μέρες οι τελευταίες του χρόνου και οι πρώτες του νεοεισελθόντος έτους. Προσφέρουν ευκαιρίες ανάπαυλας και σχόλης στους περισσότερους. Τις εκμεταλλεύτηκαν δεόντως και οι πολιτικοί μας αρχηγοί, οι οποίοι πήραν στην κυριολεξία τα βουνά. Ευνοήθηκαν είναι αλήθεια και από τον καιρό, από τα χρόνια που έπεσαν σχεδόν σε όλο τον ορεινό όγκο της χώρας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξέκλεψε λίγες μέρες και βρέθηκε πρωτοχρονιάτικα στα Τζουμέρκα, συγκεκριμένα στο Αθαμάνιο Άρτας, απ’ όπου έλκει την καταγωγή του. [Η «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» σε προηγούμενο φύλλο έγραψε κατ’ αποκλειστικότητα σχετικά με την επίσκεψη]. Κατά τα λεγόμενα των ντόπιων, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε αιφνιδιαστικά, χωρίς να ειδοποιήσει τις Αρχές και έτσι οι συγχωριανοί του τον είδαν έκπληκτοι να μπαίνει στο καφενείο τους. Κατά μία εκδοχή, ούτε η συντοπίτισσά του Όλγα Γεροβασίλη γνώριζε την επίσκεψή του στην πατρώα γη. Όταν έφτασε ο Πρωθυπουργός, εκείνη ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για την πρωτεύουσα και «διεσώθη» την τελευταία στιγμή.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του, βρέθηκε επίσης στην Ήπειρο, αλλά στο Νομό Ιωαννίνων αυτός. Κατέλυσε με την οικογένειά του, με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά του, σε διακεκριμένο ξενώνα της Αρίστης, στα Ζαγοροχώρια. Σύμφωνα με αδιάψευστες μαρτυρίες, απόλαυσε το αλπικό στοιχείο της περιοχής, κάνοντας σκι και συμμετέχοντας σε δύσκολες και κοπιαστικές οδοιπορίες. Διήλθε τη θαυμαστή χαράδρα του Βίκου. Δεν παρέλειψε επίσης να περπατήσει 8 χιλιόμετρα, σε υψόμετρο 1.900 μέτρων, στην κορυφή Γκιουζέλ Τεμπέ (Όμορφη Ράχη ελληνιστί), πάνω από το Ανήλιο, ένα χωριό δίπλα στο Μέτσοβο. Επιπλέον, επισκέφθηκε τη Μονή Στομίου στην Κόνιτσα. Η αλήθεια είναι ότι είχε περισσότερες μέρες στη διάθεσή του.

95.000 ευρώ τα έκαναν κομματάκια

Απίστευτο κι όμως απόλυτα αληθινό. Καθαρίστριες και υπάλληλοι δύο εστιατορίων βρήκαν στις τουαλέτες 95.000 ευρώ, από τα οποία τα 40.000 ευρώ ήταν σε χαρτονομίσματα μεγάλης αξίας και ήταν σκισμένα σε κομματάκια, ενώ τα υπόλοιπα ήταν χωμένα στη λεκάνη της τουαλέτας, η οποία είχε βουλώσει. Οι κάμερες ασφαλείας της τράπεζας UBS, που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο, έχουν καταγράψει τρεις γυναίκες και έναν άντρα να πηγαινοέρχονται από το θησαυροφυλάκιο στις τουαλέτες των εστιατορίων. Η Αστυνομία δεν κατάφερε να εξιχνιάσει το γεγονός.

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"