• 1

  Description slide 1

 • 2

  Description slide 2

 • 3

  Description slide 3

 • 4

  Description slide 4

Copyright 2017 - Custom text here

Λονδίνο: 30 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, έσβησε η φωτιά

london fire250Αυξάνεται δραματικά ο κατάλογος με τους νεκρούς από τη φωτιά στον Πύργο Γκρένφελ στο Λονδίνο, ενώ οι Αρχές προειδοποιούν ότι, ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος. Σύμφωνα λοιπόν,

με τον νεώτερο απολογισμό, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί ανέρχονται πλέον σε τριάντα, ανάμεσά τους ένας τραυματίας ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου Στούαρτ Κάντι δήλωσε ότι, η έρευνα που ξεκίνησε σήμερα για τα αίτια της πυρκαγιάς, θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες και πρόσθεσε, «δυστυχώς, δεν περιμένουμε να βρούμε επιζώντες».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί χρειάστηκε τόσος χρόνος στα σωστικά συνεργεία για να εντοπιστούν τα θύματα, ο Κάντι ανέφερε ότι, η κατάσταση στο εσωτερικό του κτιρίου είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Πρόσθεσε τέλος, ότι δεν είναι σε θέση να δώσει αριθμό αγνοουμένων. «Όσοι τραυματίες νοσηλεύονται, έχουν ήδη εντοπιστεί από τους οικείους τους», είπε χαρακτηριστικά.

Η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι η φωτιά, η οποία έκαιγε σε μεγάλος μέρος του κτηρίου από τα ξημερώματα της Τετάρτης, έσβησε οριστικά το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων θυμάτων και των αγνοουμένων από την πυρκαγιά φθάνει τους 76.

Εν τω μεταξύ, κατάλογο 65 αγνοούμενων δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Sun.

f t g m