• 2020: Year of Melina Mercouri

  2020: Year of Melina Mercouri

 • ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ-Ελληνοαιθιοπικά!

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ-Ελληνοαιθιοπικά!

 • Ρεκόρ εγγραφών σπουδαστών που θέλουν να μάθουν ελληνικά στην Αίγυπτο

  Ρεκόρ εγγραφών σπουδαστών που θέλουν να μάθουν ελληνικά στην Αίγυπτο

 • Στα χρόνια της κρίσης έχουν πάει στο εξωτερικό πάνω από 18.000 γιατροί

  Στα χρόνια της κρίσης έχουν πάει στο εξωτερικό πάνω από 18.000 γιατροί

 • Κινητοποιείται η Ομογένεια για τις Εκδηλώσεις του 2021

  Κινητοποιείται η Ομογένεια για τις Εκδηλώσεις του 2021

 • Οι ελληνικές καντίνες κάνουν θραύση στη Νέα Υόρκη

  Οι ελληνικές καντίνες κάνουν θραύση στη Νέα Υόρκη

 • ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑ 2020 - Εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας για τους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

  ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑ 2020 - Εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας για τους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 • Το 2020 οι μπουλντόζες στο Ελληνικό

  Το 2020 οι μπουλντόζες στο Ελληνικό

 • Tom Hanks granted honorary Greek citizenship

  Tom Hanks granted honorary Greek citizenship

 • Τέλος στο βραχνά της στρατιωτικής θητείας των αποδήμων

  Τέλος στο βραχνά της στρατιωτικής θητείας των αποδήμων

 • Hellenic Cadastre issues an infogram with easy steps to register Greek property

  Hellenic Cadastre issues an infogram with easy steps to register Greek property

 • Work and Holiday Visa agreement between Greece and Australia swings into effect

  Work and Holiday Visa agreement between Greece and Australia swings into effect

 • Ποιες είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις των κατοίκων του εξωτερικού

  Ποιες είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις των κατοίκων του εξωτερικού

 • Greek diaspora to get dedicated website to sell their property back home

  Greek diaspora to get dedicated website to sell their property back home

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14

ΓΙΑΤΙ, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΝΑ (ΜΗΝ) ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ;

ballot n250To θέμα ψήφου των ομογενών επανήλθε πρόσφατα στο προσκήνιο έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία», όπου η κυβέρνηση φέρεται να προωθεί νομοσχέδιο που δίνει δικαίωμα ψήφου σε αλλοδαπούς που θα έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια

με διαδικασίες-εξπρές, ενόψει των προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων.

ballot fga syloΜάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, αναφέρει πως «δεν είναι τουλάχιστον κομψό τέτοιες αλλαγές να εξαγγέλλονται και να εφαρμόζονται ενώ επίκεινται εκλογές. Η διαδικασία απόδοσης ιθαγένειας αποτελεί κορυφαία πράξη και δεν πρέπει επ’ ουδενί να εντάσσεται σε κομματικούς σχεδιασμούς ή να εκλαμβάνεται ως μέρος τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση έχει εγγράψει ήδη στους εκλογικούς καταλόγους της Α’ Αθηνών 43.000 αλλοδαπούς ψηφοφόρους, ενώ αρνείται πεισματικά το αίτημα της ψήφου των αποδήμων Ελλήνων».

Ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» με τίτλο «Γιατί να ψηφίζουν οι ομογενείς;» προσπάθησε να επιχειρηματολογήσει κατά της παροχής δυνατότητας στους Έλληνες απόδημους.
Το άρθρο με την σχετική επιχειρηματολογία μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:
http://www.avgi.gr/article/10811/8907094/giati-na-psephizoun-oi-omogeneis-

Το συγκεκριμένο άρθρο, επέφερε την απάντηση αναγνώστη μας, με τίτλο «Θαύμα ή υποκρισία;», το οποίο και δημοσιεύουμε:

"Στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ», δημοσιεύτηκε ένα άρθρο του Δρ. Πολιτικού Επιστήμονα κ. Δημήτρη Παπανικολόπουλου, στο οποίο επιχειρηματολογεί κατά της παροχής δυνατότητας ψήφου στο εξωτερικό, στους απόδημους Έλληνες.
Θαύμα!!!

Υπερασπίζεται επιχειρηματολογώντας ο αρθρογράφος, την «καθαρότητα» της αντιπροσωπευτικής αστικής... δημοκρατίας, αρνούμενος την... «νόθευσή» της από την ψήφο των Ελλήνων Ομογενών.

Ας ξεκινήσω λοιπόν, από τον τίτλο του άρθρου του, με μια σαφή και ολοκληρωμένη επεξήγηση των όρων «Ομογενής» και «Απόδημος».
• Ομογενείς είναι το σύνολο των ανθρώπων με Ελληνικές ή... π.χ. Καρδιτσιώτικες καταβολές.
Οι Ομογενείς στην π.χ. στην Αμερική δεν έχουν όλοι ελληνική ιθαγένεια και κατά συνέπεια, δεν έχουν όλοι δικαίωμα ψήφου, στις ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για... όσους Ομογενείς Καρδιτσιώτες ζουν π.χ. στην Αθήνα και δεν είναι όλοι εγεγραμμένοι στους εκλογικούς δημοτικούς καταλόγους της Καρδίτσας, για να ψηφίσουν στις ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
• Αντιθέτως, οι Από-δημοι Έλληνες π.χ. της Αμερικής, είναι αυτοί που έχουν ελληνική ιθαγένεια, άρα και δυνητικά, δικαίωμα ψήφου.
Ομοίως, δικαίωμα ψήφου έχουν και οι Καρδιτσιώτες Από-δημοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δ. Καρδίτσας.
Η πλήρης και όχι επιλεκτική αποσαφήνιση των όρων αξίζει να μνημονεύεται, διότι, σε θέματα «αστικής δημοκρατίας» η Αριστερά του «ηθικού πλεονεκτήματος» έχει πάντα το... ελάττωμα, να κρίνει «a la carte».
Είναι γνωστό ότι οι αστικοί θεσμοί για την Αριστερά, δεν είναι παρά μόνο τα μέσα-εργαλεία «για τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα» (ο οποίος θα έχει... «άλλη γεύση» από του 20ου), όπως δήλωσε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την μελέτη των επιχειρημάτων του αρθρογράφου της «ΑΥΓΗΣ», θα... «υποστηρίξω» την επιχειρηματολογία του συμπληρώνοντάς την, επί όλων των κατηγοριών της εκλογικής διαδικασίας.

Βάσει της επιχειρηματολογίας του εξυπακούεται ότι:
Και οι Καρδιτσιώτες απόδημοι, σχεδόν ισάριθμοι με τους ντόπιους, δεν πρέπει με την ψήφο τους να καθορίσουν τη ζωή των διαμενόντων «εν Καρδίτσα» για μια σειρά από λόγους.
Και οι... απόδημοι Καρδιτσιώτες ζουν σε άλλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.λπ.). Είναι δυνατόν να ψηφίζουν για τη δική μας τη ζωή (των ντόπιων Καρδιτσιωτών) και μάλιστα λόγω του εκλογικού τους βάρους να καθορίζουν κάθε εκλογικό αποτέλεσμα; Αν ψηφίσουν οι απόδημοι... Καρδιτσιώτες, η κρίση των... δημοκρατικών θεσμών του Δήμου Καρδίτσας είναι πιθανό να βαθύνει, δεδομένου ότι η ψήφος των ντόπιων Καρδιτσιωτών, θα ακυρώνεται από Καρδιτσιώτες πολίτες που ζουν στις Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα κ.λπ..
Και οι Καρδιτσιώτες-Αθηναίοι απόδημοι είναι κατά μέσο όρο πολύ ευπορότεροι από τους κατοίκους της Καρδίτσας και γι’ αυτό δεν είναι αντιπροσωπευτικοί. Είναι σαν να καθορίζουν το εκλογικό αποτέλεσμα οι πλούσιες γειτονιές της Καρδίτσας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι... η ταξική σύνθεση του εκλογικού σώματος θα αλλάξει «μονόπαντα».
Και οι απόδημοι Καρδιτσιώτες έχουν μια περιορισμένη σχέση με την Καρδίτσα, που εξαντλείται στην αγάπη, την υπερηφάνεια και -σε κάποιες περιπτώσεις- τη νοσταλγία τους για τον τόπο τους. Όχι για τον πραγματικό τόπο τους, αλλά για ένα φανταστικό τόπο του όμορφου παρελθόντος, της νεότητας αυτών των ίδιων ή των γονέων τους, του αφηγήματος που τους βοηθά να έχουν (και να πουλάνε) την Καρδιτσιώτικη συλλογική ταυτότητα και, φυσικά, της Καρδίτσας της εποχής των διακοπών τους. Αυτοί, λοιπόν, θα ψηφίζουν για μια φανταστική Καρδίτσα και την εκλογική τους ετυμηγορία θα την υφιστάμεθα εμείς, που ζούμε στην πραγματική Καρδίτσα.
Οι δημοτικοί συνδυασμοί θα προσπαθούν να μιλήσουν τη γλώσσα τους (κλίνοντας την Καρδίτσα σε όλες τις πτώσεις) και η Καρδιτσιώτικη ντοπιοκαπηλία θα γίνει η μόνη νικηφόρα εκλογική στρατηγική.
Και δεν θα έχει κανένα νόημα η προεκλογική εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, αφού τα αποτελέσματα θα καθορίζονται από εν πολλοίς ανενημέρωτους για τις πραγματικές συνθήκες, τα επίδικα και τα πολιτικά προγράμματα Καρδιτσιώτες απόδημους που απουσιάζουν από την Καρδίτσα.
Και δεν έχουμε δώσει ψήφο στους... μετανάστες που ζουν και εργάζονται πολλά χρόνια στην Καρδίτσα και η μοίρα τους κρίνεται από τις πολιτικές του Δήμου Καρδίτσας. Θα δώσουμε ψήφο σε ανθρώπους που έρχονται εδώ μόνο για διακοπές; Θα καθορίζουν δηλαδή τις δημοτικές πολιτικές οι καταναλωτές τουριστικών υπηρεσιών και όχι οι ντόπιοι εργαζόμενοι σε αυτές; Αυτό μοιάζει περισσότερο με αποικιοκρατικό όνειρο παρά με δημοκρατικό. Σε μια τέτοια περίπτωση οι δημοτικοί συνδυασμοί θα μεταβληθούν σε τουριστικούς πράκτορες, κάνοντας τα πάντα για να προσελκύσουν τους πελάτες-τουρίστες από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη κ.λπ..
Και τι θα εμποδίσει συν τω χρόνω τη δημιουργία ενός δημοτικού συνδυασμού των αποδήμων Καρδιτσιωτών από πλούσιους και φιλόδοξους μεσσίες που ζουν στην Αθήνα ή αλλού; Μόνο οι ψήφοι των αποδήμων και όσων πιστεύουν στους μεσσίες εντός των τειχών θα φτάνουν για να εξασφαλίσουν την πρωτιά στις εκλογές. Θα πρόκειται για ένα μείγμα αποικιοκρατίας και μπερλουσκονισμού».
• Στο διά ταύτα: Ο... «Δημοκρατικός Δημοτικός Συνδυασμός Καρδίτσας» βλέπει ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει την πολιτική ηγεμονία σε αυτό το Δήμο. Και, όπως θα έλεγε και ο Μπρεχτ, υπάρχει πάντα η δυνατότητα, αντί να αλλάξει ο συνδυασμός, να αλλάξουν οι Δημότες. Με λίγη παρωχημένη τοπολατρεία και κλασική ντοπιοκαπηλία, με ελιτίστικη αντιμετώπιση του υπαρκτού λαού του Δήμου και την υπαγωγή του στο φαντασιακό τόπο της Καρδίτσας και του Καρδιτσιώτη, θα προσπαθήσει να στριμώξει την... «Αριστερή Αγωνιστική Δημοτική Συσπείρωση» και να υπηρετήσει το μικροκομματικό της συμφέρον. Το ζήτημα είναι, η «Αγωνιστική Δημοτική Συσπείρωση» τι θα κάνει: Θα δώσει ιδεολογικό αγώνα ενάντια στα... αντιδημοκρατικά όνειρα του «Δημοκρατικού Δημοτικού Συνδυασμού Καρδίτσας» ή θα μιλήσει για «δίκαιο αίτημα των ομογενών (είπαμε... των Αποδήμων) που έχουν προσφέρει τόσα και τόσα στη μητέρα Καρδίτσα»;

Τι υποκρισία!!!!!

• Τι υποκρισία να γράφονται αριστεροί λίβελλοι κατά της δυνατότητας ψήφου των Ελλήνων αποδήμων, ενώ -με «γραμμή» του κόμματος- «μπριγάδες» των «κόκκινων» φοιτητών και λοιπών αριστερών της Αθήνας ή άλλης μεγαλούπολης να πηγαίνουν στα χωριά τους για να «βγάλουν κόκκινο δήμαρχο», χωρίς να ενοχλούνται από την πληθυσμιακή αλλά και ταξική ταξική αλλοίωση του αποτελέσματος.

• Τι υποκρισία να θεωρεί η Αριστερά ότι η Βουλή, δηλαδή, η Κυβέρνηση δίνουν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ψήφου στους απόδημους Έλληνες, όταν γνωρίζουν πολύ καλά, ότι αυτό το δικαίωμα το έχουν ήδη όλοι οι απόδημοι πατριώτες μας (π.χ. εάν ταξιδέψουν και έρθουν να ψηφίσουν στην Ελλάδα). Αυτό που δεν έχουν, είναι η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να ψηφίζουν στο εξωτερικό. Και αυτό απαιτούν.

• Τι υποκρισία να μιλά η Αριστερά για «επιρροή του αποτελέσματος από τη ψήφο των αποδήμων Ελλήνων λόγω διαφοράς... εισοδημάτων», όταν γνωρίζει καλά ότι τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ-ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ που απολαμβάνουν οι Έλληνες πολίτες δεν περιορίζονται λόγω τόπου διαμονής, εισοδήματος, μόρφωσης, φύλου, θρησκεύματος ή του βαθμού ενημέρωσης της ελληνικής επικαιρότητας.

• Τι υποκρισία να υποστηρίζεται από την Αριστερά ότι υπάρχει απόφαση του Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που αναφέρει ότι η Ελλάδα «δεν είναι υποχρεωμένη να παρέχει δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού», ενώ γνωρίζει ότι είναι θέμα εθνικού δικαίου και η Ελλάδα ήδη έχει αποφασίσει εδώ και 43 χρόνια στο Σύνταγμα (από το 1975, άρθρο 51, παρ. 4), για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος στο εξωτερικό.

• Τι υποκρισία να αρνείται η Αριστερά την δυνατότητα ψήφου των Ελλήνων αποδήμων λόγω... ελλειπούς ενημέρωσης, στη σημερινή εποχή, ενώ γνωρίζει και γι’ αυτό φοβάται, ότι με την έγκριση ασκήσεως του δικαιώματος της ψήφου στους απόδημους, τα πολιτικά κόμματα υποχρεωτικά θα «μεταφέρουν» τον πολιτικό διάλογο στις απανταχού οικουμενικές εστίες του Ελληνισμού, αυξάνοντας των πλουραλισμό απόψεων και διευρύνοντας τους ορίζοντες της όποιας εκλογικής απόφασης των ψηφοφόρων.

• Τι υποκρισία της Αριστεράς, να συγκρίνει το δικαίωμα που ήδη έχουν οι Έλληνες απόδημοι και δεν υλοποιείται λόγω ανεπάρκειας της Ελληνικής Πολιτείας, με την ψήφο όσων μεταναστών δεν έχουν ήδη τέτοιο δικαίωμα.

• Τι υποκρισία να υποστηρίζεται από την Αριστερά, ότι οι απόδημοι Έλληνες είναι κάτι διαφορετικό από τους Ελλαδίτες, ενώ γνωρίζουν ότι οι εκλογές δεν γίνονται για να αντιπροσωπεύουν μόνο το Κράτος, αλλά ΟΛΟ το έθνος και γι' αυτό το λόγο ψηφίστηκε και το σχετικό άρθρο στο Σύνταγμα. Φυσικά η Αριστερά στη λέξη «έθνος» βγάζει... φλύκταινες και την έχει αντικαταστήσει με τη λέξη «τάξη».

• Τι υποκρισία της Αριστεράς, να αρνείται να εγκρίνει τη ψήφο των αποδήμων για ταξικούς (λόγω εισοδηματικής διαφοράς) λόγους, αλλά να δέχεται τα εμβάσματα που στέλνουν πίσω στην πατρίδα, να τους παρακαλά να κάνουν επενδύσεις και να εκλιπαρεί για υποστήριξη στα Ομογενειακά επιχειρηματικά λόμπι να πουν «ένα καλό λόγο στους “μεγάλους”» για τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση του «λαού».

• Τι υποκρισία να υποστηρίζεται από την Αριστερά, η άρνηση της δυνατότητας της ψήφου των Ελλήνων αποδήμων για λόγους εισοδηματικούς, εντοπιότητας, πληροφόρησης κ.λπ., ενώ στην πραγματικότητα, ο αληθής λόγος της άρνησης είναι ότι «δραπέτευσαν πηδώντας το τείχος» του Ελληνικού κρατισμού, που το μόνο όνειρο που παρέχει, είναι μια θέση στο δημόσιο. Όλοι αυτοί οι Έλληνες που έφυγαν είναι «δραπέτες» και δεν θα πρέπει -κατά την αριστερή αντίληψη- ποτέ να τους δοθεί η δυνατότητα να ψηφίσουν. Οι εμπειρίες τους στους τρόπους που πρόκοψαν, αρίστευσαν και «έλαμψαν» με την Ελληνική ιδιοσυγκρασία τους στις ελεύθερες κοινωνίες της Δύσης, δεν πρέπει να εκφραστούν εκλογικά, γιατί η Αριστερά πάντα φοβάται τις συγκρίσεις και πάντα αρνείται στους ανθρώπους να έχουν επιλογές και με τη δική τους ευθύνη, ελεύθεροι να αποφασίζουν.

Τελικά, πρέπει να ομολογήσω ότι ο Δρ. Παπανικολόπουλος παραλίγο να έκανε το «ΘΑΥΜΑ» του και να με... «έπειθε».

Αυτὰ για τὴν αλὴθεια και ο νοὼν νοεὶτω...

Γ. Μ. Κ."

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

 • All
 • PERSONALDATA
 • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
 • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • ΥΓΕΙΑ
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Το βραβείο στην κατηγορία του Καλύτερου Προορισμού Οικογενειακών Διακοπών «Star Family Holidays Destination» για το έτος
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Λιγότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν πλέον το Facebook για να διαβάσουν και να συζητήσουν ειδήσεις, καθώς κερδίζουν έδαφος
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Ένας νέος αμερικανικός υπερυπολογιστής με την ονομασία Summit (Κορυφή) κατακτά κυριολεκτικά την... κορυφή των υπερυπολογιστών, καθώς
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Οι άνθρωποι που επιταχύνουν τον ρυθμό με τον οποίο περπατάνε, αυξάνουν και τις πιθανότητές τους να
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Το μεγαλύτερο μέρος της βαριάς βιομηχανίας θα μεταφερθεί στο διάστημα, σε άλλους πλανήτες, σε αστεροειδείς και
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Athens is to host the Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum in October 2018, after the
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Ο νέος Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ αποτελεί τη μεγαλύτερη αλλαγή στην νομοθεσία περί προστασίας
  Read More
  • PERSONALDATA
 • Το 80% της βιομάζας της Γης αποτελούν τα φυτά, το 15% τα βακτήρια και το υπόλοιπο
  Read More
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 • Το εισοδηματικό επίπεδο ενός ανθρώπου και ο εγκέφαλός του δεν είναι άσχετα πράγματα - και αυτό δεν
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι θα στείλει στον Άρη ένα μικρό αυτόνομο ελικόπτερο, το
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Το Facebook αποκαλύπτει 25 σελίδες κατευθυντήριων οδηγιών για το πώς θα αφαιρεί ψευδείς ειδήσεις, αναρτήσεις με
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Καινούριο δήμαρχο έχει εδώ και λίγες μέρες η πόλη Σβέρτε στη Γερμανία, στην άκρη της Κοιλάδας
  Read More
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
 • Το ξενοδοχείο "Kyrimai" στον Γερολιμένα της Μάνης ψηφίστηκε στη Σαντορίνη ως το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο από
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Οι επιστήμονες τρέφουν τις πρώτες βάσιμες ελπίδες ότι θα είναι δυνατό να επιβραδύνουν ή και να
  Read More
  • ΥΓΕΙΑ
 • Ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ενός καθολικού τεστ αίματος που θα ανιχνεύει όλους τους καρκίνους,
  Read More
  • ΥΓΕΙΑ
 • Επιτυχείς ήταν οι πρώτες δοκιμές ενός «μίνι» πυρηνικού αντιδραστήρα, που δοκίμασε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA)
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"