• Η ψήφος των Ελλήνων της διασποράς και η αύξηση των βουλευτών επικρατείας από 12 σε 15

  Η ψήφος των Ελλήνων της διασποράς και η αύξηση των βουλευτών επικρατείας από 12 σε 15

 • Από το Brain Drain στο Brain Regain : Πρωτοβουλία για να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι Έλληνες επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό λόγω της κρίσης

  Από το Brain Drain στο Brain Regain : Πρωτοβουλία για να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι Έλληνες επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό λόγω της κρίσης

 • Γιούνκερ: Πλήγμα για την Ευρώπη η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων

  Γιούνκερ: Πλήγμα για την Ευρώπη η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων

 • Χιλιάδες Ελληνοαμερικανοί παρέλασαν στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη

  Χιλιάδες Ελληνοαμερικανοί παρέλασαν στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη

 • A

  A"WITHOUT COMPASS? XΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ; 30+... Steps for Europe * Βήματα για την Ευρώπη"

 • Δ. Ψάλτης, Έλληνας επιστήμονας της διασποράς: Ο αστροφυσικός με κομβικό ρόλο στην ανακάλυψη της μαύρης τρύπας

  Δ. Ψάλτης, Έλληνας επιστήμονας της διασποράς: Ο αστροφυσικός με κομβικό ρόλο στην ανακάλυψη της μαύρης τρύπας

 • Η φυγή των μορφωμένων πολιτών στο εξωτερικό προβληματίζει σοβαρά τους Ελληνες

  Η φυγή των μορφωμένων πολιτών στο εξωτερικό προβληματίζει σοβαρά τους Ελληνες

 • Επιτέλους! Έδρα Ελληνικής Γλώσσας «Κλεάνθης Όλβιος» στο Πανεπιστήμιο Μελβούρνης xάρη σε δωρεά ομογενή

  Επιτέλους! Έδρα Ελληνικής Γλώσσας «Κλεάνθης Όλβιος» στο Πανεπιστήμιο Μελβούρνης xάρη σε δωρεά ομογενή

 • ΕΚΤ: Σχεδόν έξι στους δέκα Έλληνες επιστήμονες εξωτερικού θα ήθελαν να γυρίσουν

  ΕΚΤ: Σχεδόν έξι στους δέκα Έλληνες επιστήμονες εξωτερικού θα ήθελαν να γυρίσουν

 • ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΝΤΥΣΕΛΝΤΟΡΦ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ

  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΝΤΥΣΕΛΝΤΟΡΦ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ

 • Η ατελείωτη Οδύσσεια της ψήφου των αποδήμων

  Η ατελείωτη Οδύσσεια της ψήφου των αποδήμων

 • ΓΙΩΡΓΟΣ-ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΡΕΜΛΗΣ: ENAΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

  ΓΙΩΡΓΟΣ-ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΡΕΜΛΗΣ: ENAΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 • Ποιες είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις των κατοίκων του εξωτερικού

  Ποιες είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις των κατοίκων του εξωτερικού

 • Greek diaspora to get dedicated website to sell their property back home

  Greek diaspora to get dedicated website to sell their property back home

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14

Θέλουμε Ανάπτυξη; Αγοράζουμε Ελληνικά!

agorazoume ellinika250Του Λεωνιδα Κουμάκη - Αν οι μισοί μόνο Έλληνες είχαμε πιο προσεκτική καταναλωτική συνείδηση επιλέγοντας για τις καθημερινές, καταναλωτικές μας ανάγκες μόνο προϊόντα που έχουν στην συσκευασία τους την ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ»,

η -ακόμα καλύτερα το σήμα «ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΑΣ» που εγγυάται την αυθεντικότητα ενός Ελληνικού προϊόντος σε πολλά επίπεδα – θα είχαμε αποφύγει την αφόρητη οικονομική πίεση της καταστροφικής οικονομικής κρίσης.

Είναι απλή λογική: Η Ελλάδα μέσα στα τελευταία 10 χρόνια (2009-2018) έχει πραγματοποιήσει συνολικές εισαγωγές 492,3 δις Ευρώ και εξαγωγές μόλις 259,2 δις Ευρώ. Χρεωθήκαμε δηλαδή, από απαιτητικούς δανειστές μέσα στα δέκα χρόνια της οικονομικής κρίσης, προκειμένου να αγοράσουμε και να καταναλώσουμε εισαγόμενα προϊόντα 233 δις Ευρώ.

Όπως προκύπτει από τον παρακάτω πίνακα εισαγωγών και εξαγωγών της Ελλάδος την δεκαετία 2009-2018, το εμπορικό μας ισοζύγιο είναι μόνιμα ελλειμματικό από 35,1 δις Ευρώ (μέγιστο) μέχρι 17,7 δις Ευρώ (ελάχιστο) κάθε χρόνο! Τα τεράστια αυτά ποσά δεν προέρχονται από υποχρεωτικές εισαγωγές προϊόντων που δεν παράγονται στην Ελλάδα, αλλά κυρίως από εισαγωγές προϊόντων που προσφέρονται από την Ελληνική παραγωγή και μάλιστα συνήθως πολύ φθηνότερα! Πληρώνουμε δηλαδή με δανεικά χρήματα σε αδίστακτους πιστωτές εισαγόμενα προϊόντα γιατί δεν ξέρουμε πως να επιλέγουμε προϊόντα Ελληνικής παραγωγής!

Η ευημερία λοιπόν με δανεικά ανήκει μεν στο παρελθόν, αλλά εμείς συνεχίζουμε να αγοράζουμε όχι απόλυτα αναγκαία εισαγόμενα καταναλωτικά προϊόντα, χρεώνοντας συνεχώς τη χώρα μας (και την τσέπη μας) με ασυγχώρητη επιπολαιότητα.

Υπάρχουν χιλιάδες προϊόντα Ελληνικής παραγωγής που μπορούμε να αγοράσουμε υποκαθιστώντας εισαγόμενα προϊόντα. Ο κατάλογος είναι πραγματικά πολύ μεγάλος – όσο και αν αυτό φαίνεται απίστευτο.

Παραδείγματος χάριν, κοιτάξτε τα χιλιάδες εισαγόμενα καταναλωτικά προϊόντα των δέκα μεγαλύτερων πολυεθνικών (Nestlé, PepsiCo, Coca-Cola, Unilever, Danone, General Mills, Kellogg’s, Mars, Associated British Foods, Mondelez) που βρίσκονται σε όλα σχεδόν τα ελληνικά σπίτια.

Πάρα πολλά από τα προϊόντα των πολυεθνικών αυτών μοσχοπουλιούνται με διαρκή τηλεοπτική πλύση εγκεφάλου την οποία πληρώνουμε εμείς οι ίδιοι από το λιγοστό υστέρημα μας, μέσα στην τιμή του προϊόντος, παρ΄ όλο που υπάρχουν στα ράφια φθηνότερα υποκατάστατα Ελληνικής παραγωγής!

Η πρόσοψη των κεντρικών ραφιών των διαφόρων αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ στο ύψος του καταναλωτή, είναι συνήθως «νοικιασμένη» από μεγάλες πολυεθνικές -φυσικά από την δική μας τσέπη, αφού το «ενοίκιο» συμπεριλαμβάνεται στην τελική τιμή που έχει το προϊόν στο ράφι. Κάποιες από τις πολυεθνικές αυτές έχουν, είτε μέσω εξαγορών, είτε μέσω ειδικής παροχής αδείας, προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα. Στην περίπτωση αυτή, συνήθως φροντίζουν να βάζουν επάνω στην συσκευασία των προϊόντων αυτών την ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ». Αν όμως το προϊόν είναι εισαγόμενο, όπως η μεγάλη τους πλειοψηφία, η συσκευασία γράφει «Διανέμεται από την (όνομα πολυεθνικής) και διεύθυνση (που βρίσκεται στην Ελλάδα)». Ο μη ευαισθητοποιημένος καταναλωτής βλέποντας διεύθυνση στην Ελλάδα, πιθανόν και αριθμό EAN που αρχίζει από 520 (που δεν εγγυάται απολύτως τίποτα), δεν μπορεί να καταλάβει πως το προϊόν που αγοράζει είναι κατά πάσα πιθανότητα εισαγόμενο!

Δεν είναι καθόλου συμπτωματικό πως όλες οι πολυεθνικές που μας μοσχοπουλούν τα προϊόντα τους, είχαν «εκκρεμότητες» με διάφορες Επιτροπές Ανταγωνισμού για διάφορες αιτίες: Από κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, καρτέλ χειραγώγησης τιμών ανταγωνισμού, μέχρι διαφήμιση με παραπλανητικό ισχυρισμό. Ούτε είναι συμπτωματικό πως κάθε μία από αυτές, μετράει κάθε χρόνο κέρδη σε δισεκατομμύρια δολάρια, με την ακούσια «χορηγία» και του καταχρεωμένου Έλληνα καταναλωτή!

Γιατί λοιπόν να πληρώνουμε με δανεικά χρήματα πασίγνωστα, εισαγόμενα απορρυπαντικά όταν υπάρχουν αντίστοιχα ελληνικά σήματα ή ιδιωτικές ετικέτες πολύ φθηνότερα που έχουν και την ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» επάνω στην συσκευασία τους; Και μην μου πείτε πως υπερέχουν σε ποιότητα, γιατί εδώ να φάμε δεν έχουμε, ρεπανάκια για την όρεξη!

Γιατί να αγοράζουμε Pampers όταν υπάρχουν τα ελληνικότατα Babylino, Gillette όταν τα Ελληνικά ΒΙC εξάγονται σε 150 χώρες του κόσμου, Lipton όταν η Ελλάδα μοσχοβολάει από τσάι του βουνού και τόσα άλλα πολύτιμα βότανα, Lux ή Dove όταν έχουμε τόσα σαπούνια Ελληνικής παραγωγής σε ολόκληρη τη χώρα, Bud, Mikkeler και ένα σωρό άλλες εισαγόμενες μπύρες όταν έχουμε τριακόσιες (και πλέον) ετικέτες μπύρας εξαιρετικής ελληνικής παραγωγής, Perrier ή San Pelegrino όταν η Ελλάδα διαθέτει πολύτιμα φυσικά μεταλλικά νερά σε μια εξαιρετική ποικιλία και ... στις μισές τιμές, εισαγόμενα κρασιά όταν η Ελλάδα διαθέτει 700 και πλέον οινοποιεία και κάπου 3.000 ετικέτες καταπληκτικών κρασιών, εισαγόμενα τσιγάρα όταν η Ελλάδα διαθέτει κραταιά Ελληνική καπνο-βιομηχανία με δεκάδες σήματα -ή μήπως νομίζουμε πως ο εισαγόμενος καρκίνος είναι καλύτερος από τον ελληνικό; Πρόκειται απλά για πολύ κάκιστες συνήθειες που είναι ανάγκη να αλλάξουμε, αν θέλουμε να μην παραμένουμε γονατιστοί στο έλεος του κάθε δανειστή!

O κατάλογος των εισαγόμενων προϊόντων που μπορούμε να αντικαταστήσουμε στις καθημερινές καταναλωτικές μας συνήθειες, είναι πραγματικά ατέλειωτος. Από τα τρόφιμα και τα ποτά, τα ρούχα, την ένδυση, τα εκπληκτικά αποστάγματα και τα αλκοολούχα ποτά που η Ελλάδα προσφέρει απλόχερα σε κάθε γωνιά, τα έπιπλα – έλεος πλέον, πληρώνουμε και αγοράζουμε με δανεικά χρήματα έπιπλα Τουρκικής κατασκευής και δεν προτιμάμε τις εκπληκτικές δημιουργίες δεκάδων Ελλήνων κατασκευαστών επίπλων- και τόσα άλλα!

Εκείνο που απαιτείται είναι μεγαλύτερη προσοχή όταν αγοράζουμε διάφορα προϊόντα ώστε να βεβαιωθούμε πως στην συσκευασία τους αναγράφεται η ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» (πολύ καλύτερα, αν υπάρχει η ένδειξη «ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΑΣ»).

Οι επαγγελματίες πρέπει να δείξουν ευαισθησία και υπευθυνότητα απέναντι στην Ελληνική παραγωγή – οι ξένοι έρχονται στη χώρα μας όχι μόνο για τον μοναδικό ήλιο και τις παραμυθένιες παραλίες μας, αλλά και για να δοκιμάσουν τα Ελληνικά προϊόντα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα προς αποφυγή, ο επαγγελματίας της Χερσονήσου Κρήτης που μοσχοπουλούσε «Κρητικό πρωινό» με .... Lipton, Lurpak, Γερμανική μαρμελάδα και Κινέζικο μέλι!

Είμαστε περήφανοι για την καταπληκτική ποιότητα των ελληνικών τροφίμων, ποτών και αποσταγμάτων. Δεν χρειάζεται να τα πουλάμε φθηνά στους ξένους, αρκεί να είμαστε τίμιοι και σωστοί απέναντι τους: Αυθεντικό «Κρητικό πρωινό» με 12 Ευρώ την μερίδα και «Διεθνές πρωινό» (με Lipton, Lurpak, Γερμανική μαρμελάδα, Κινέζικο μέλι και ότι πιο φτηνό βρίσκουμε στην αγορά) με 4,95 Ευρώ! Έτσι, και βοηθάμε την Ελληνική παραγωγή και της ανεβάζουμε επίπεδο (image) προσθέτοντας υπεραξία στα εξαιρετικά μας προϊόντα. Δεν χρειάζεται ούτε να κλέβουμε, ούτε να κοροϊδεύουμε τους ξένους!

Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α : Ας συνειδητοποιήσουμε πως η πολυπόθητη ανάπτυξη και η έξοδος από την οικονομική κρίση είναι και δική μας, προσωπική υπόθεση του καθ΄ ένα και της κάθε μίας από εμάς ξεχωριστά.

Ας κοιτάξουμε με μεγάλο ενδιαφέρον και συμπάθεια, την προσπάθεια νέων φοιτητών από ολόκληρη την Ελλάδα να δημιουργήσουν για μας νέα, καινοτόμα και ολοκληρωμένα προϊόντα διατροφής τα οποία αξιοποιούνται εμπορικά από την Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων, στα πλαίσια του ετήσιου διαγωνισμού ECOTROPHELIA.

Αγοράζοντας Ελληνικά προϊόντα, προσέχοντας με μεγάλο ενδιαφέρον αξιέπαινες πρωτοβουλίες (ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΑΣ, ECOTROPHELIA, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ κ.α.π) υποστηρίζουμε πρακτικά την μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης, συνεισφέρουμε στην μείωση του ελλείματος του εμπορικού μας ισοζυγίου που κάθε χρόνο προσθέτει βάρος πολλών δισεκατομμυρίων στην ήδη χρεωμένη Ελληνική οικονομία, ανακουφίζουμε με νέες εισφορές τα ασφαλιστικά μας ταμεία διευκολύνοντας την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων, ενισχύουμε την φοροδοτική ικανότητα των ελληνικών επιχειρήσεων βοηθώντας στην καταβολή των εργατικών και φορολογικών τους υποχρεώσεων. Και βέβαια υποστηρίζουμε την τσέπη μας αφού τα περισσότερα από τα εισαγόμενα είδη των καθημερινών καταναλωτικών μας αναγκών είναι ακριβότερα από τα Ελληνικά! Επί πλέον τα περισσότερα Ελληνικά προϊόντα βρίσκονται σε εξαιρετικά επίπεδα ποιοτικής ανταγωνιστικότητας με τα αντίστοιχα εισαγόμενα, καθιστώντας εντελώς αδικαιολόγητη την έλλειψη ευαισθητοποίησης που επιδεικνύουμε μπροστά στα ράφια των αλυσίδων λιανικής, κατά τις αγορές των καθημερινών, καταναλωτικών αναγκών μας!

Εμπρός λοιπόν: Θέλουμε ανάπτυξη; Θέλουμε δουλειά; Θέλουμε επενδύσεις από ελληνικές επιχειρήσεις;

Ε, τότε Αγοράζουμε Ελληνικά! Τόσο απλά!τα ποσά σε δισεκατομμύρια Ευρώ

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

 • All
 • PERSONALDATA
 • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
 • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • ΥΓΕΙΑ
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Το βραβείο στην κατηγορία του Καλύτερου Προορισμού Οικογενειακών Διακοπών «Star Family Holidays Destination» για το έτος
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Λιγότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν πλέον το Facebook για να διαβάσουν και να συζητήσουν ειδήσεις, καθώς κερδίζουν έδαφος
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Ένας νέος αμερικανικός υπερυπολογιστής με την ονομασία Summit (Κορυφή) κατακτά κυριολεκτικά την... κορυφή των υπερυπολογιστών, καθώς
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Οι άνθρωποι που επιταχύνουν τον ρυθμό με τον οποίο περπατάνε, αυξάνουν και τις πιθανότητές τους να
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Το μεγαλύτερο μέρος της βαριάς βιομηχανίας θα μεταφερθεί στο διάστημα, σε άλλους πλανήτες, σε αστεροειδείς και
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Athens is to host the Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum in October 2018, after the
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Ο νέος Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ αποτελεί τη μεγαλύτερη αλλαγή στην νομοθεσία περί προστασίας
  Read More
  • PERSONALDATA
 • Το 80% της βιομάζας της Γης αποτελούν τα φυτά, το 15% τα βακτήρια και το υπόλοιπο
  Read More
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 • Το εισοδηματικό επίπεδο ενός ανθρώπου και ο εγκέφαλός του δεν είναι άσχετα πράγματα - και αυτό δεν
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι θα στείλει στον Άρη ένα μικρό αυτόνομο ελικόπτερο, το
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Το Facebook αποκαλύπτει 25 σελίδες κατευθυντήριων οδηγιών για το πώς θα αφαιρεί ψευδείς ειδήσεις, αναρτήσεις με
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Καινούριο δήμαρχο έχει εδώ και λίγες μέρες η πόλη Σβέρτε στη Γερμανία, στην άκρη της Κοιλάδας
  Read More
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
 • Το ξενοδοχείο "Kyrimai" στον Γερολιμένα της Μάνης ψηφίστηκε στη Σαντορίνη ως το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο από
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Οι επιστήμονες τρέφουν τις πρώτες βάσιμες ελπίδες ότι θα είναι δυνατό να επιβραδύνουν ή και να
  Read More
  • ΥΓΕΙΑ
 • Ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ενός καθολικού τεστ αίματος που θα ανιχνεύει όλους τους καρκίνους,
  Read More
  • ΥΓΕΙΑ
 • Επιτυχείς ήταν οι πρώτες δοκιμές ενός «μίνι» πυρηνικού αντιδραστήρα, που δοκίμασε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA)
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

GREEKS ABROAD

  OM logo om black 220x50- Στον 17ο χρόνο το OMOGENEIA MAGAZINE!

open letter to prf 250- Lettre des associations grecques et philhellènes au Président de la République française, au sujet des menaces de la Turquie envers la Grèce.

visa dw250- Νέοι κανόνες για προξενική προστασία πολίτων κρατών-μελών ΕΕ στο εξωτερικό / Ισχύουν από 1η Μαΐου 2018

tsiknis250- H 2η απονομή των Βραβείων «Ευπρέπεια 2017

 

students exams250-Πανελλήνιες 2018: Ενημέρωση για τους Έλληνες του εξωτερικού

 

elephants250- Ελληνίδα γενετίστρια ρίχνει φως στο DNA των ελεφάντων

 

arg250- Δημήτρης Αργυρόπουλος: Δημιουργία Μουσείου της ελληνικής μετανάστευσης στο Βέλγιο

- Για 5η συνεχή φορά Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών ο Δ. Αργυρόπουλος!

forologikes250- Αναλυτικός οδηγός. Εφορία: Τι ισχύει για κατοίκους εξωτερικού και ομογενείςΑναλυτικός οδηγός.

ty 250- Η Ομογένεια στην προώθηση του Τουρισμού Υγείας

forologikes250- Φορολογικοί Κάτοικοι Ελλάδος – Εξωτερικού (επικαιροποιημένο με τις τελευταίες αλλαγές)

illiolopoulos chr250- Κληρονομιά εξωτερικού για κάτοικο Ελλάδος

 

ballot n250- Η «ψήφος εξωτερικού» και το μπρα ντε φερ δεκαετιών

tamis atg250- H εθνική αξιοπρέπεια των Ελλήνων αξίζει περισσότερο από δύο πινακίδες

theater pit brx250- Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Κοινός εορτασμός από τις 7 ελληνικές θεατρικές ομάδες των Βρυξελλών. Δείτε ποιες είναι....

apod ellin er ny 250- Παγκόσμια έρευνα για τον Απόδημο Ελληνισμό

metanastes brain drain200- Έλληνες νέοι: «Να μείνω ή να φύγω;»

 

gonidia250- Επτά Έλληνες επιστήμονες διαπρέπουν παγκοσμίως

arcades 9 af250- Tο 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημων Αρκάδων

 

 

 

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"