• Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Έλληνες ψηφοφόροι του εξωτερικού έρχονται να ψηφίσουν στην Ελλάδα

malaspina c250ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ - Η κρισιμότητα των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου έχει σημάνει συναγερμό στις τάξεις των Ελλήνων ψηφοφόρων του Εξωτερικού –ιδιαίτερα των κατοικούνταν σε κοντινές ευρωπαϊκές χώρες- οι οποίοι ετοιμάζονται να

ταξιδέψουν στην Ελλάδα προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. «Ελπίζουμε να έρθουμε με τη γυναίκα μου να ψηφίσουμε» γράφει στην Panhellenic Post αναγνώστης από την Κύπρο.

Παρά το ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχαν επανειλημμένα διαβεβαιώσει ότι προωθούν το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων Ψηφοφόρων από το εξωτερικό, εντούτοις, υπό το πρόσχημα της σύστασης «ειδικής Επιτροπής» για την διερεύνηση του θέματος, φθάνουμε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου χωρίς πάλι την υλοποίηση της συνταγματικής επιταγής.

Έτσι, πολλοί ομογενείς, οι οποίοι μας στέλνουν e mails, όπως ο συγκεκριμένος αναγνώστης της Panhellenic Post, (που δεν δημοσιεύουμε το όνομά του για την προστασία του απορρήτου της ψήφου», ζυγίζοντας τα πράγματα αποφασίζουν να ταξιδέψουν στην γενέτειρα προκειμένου να ασκήσουν το συνταγματικό τους δικαίωμα: «για μένα είναι σημαντικό να υπάρξει πολιτική αλλαγή. Έτσι αποφασίσαμε να έρθουμε στην πατρίδα και να ψηφίσουμε...), μας λέει.

Για να δώσει, μάλιστα, το στίγμα της σπουδαιότητας που αποδίδει στην ενέργειά του αυτή, ο αναγνώστης μας επισημαίνει πως «είναι μόλις η δεύτερη φορά στη ζωή μου που επιχειρώ ένα τέτοιο εγχείρημα...».

Έτσι, μπορεί η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να άφησε στα χαρτιά την διακήρυξη του πρωθυπουργού -από το βήμα της Βουλής- ότι θα επέλυε το ζήτημα αυτό, οι ίδιοι οι ομογενείς, όμως, παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Υπενθυμίζεται ότι «προσκλητήριο» στους Έλληνες ψηφοφόρους του εξωτερικού έχει απευθύνει πρόσφατα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας προς τους απόδημους, με ευκαιρία τις ευρωεκλογές του Μαϊου: «Όσοι δεν έχετε τη βεβαιότητα ότι θα έρθετε να ψηφίσετε, να εγγραφείτε στους εκλογικούς καταλόγους εδώ, δεν είναι μόνο οι ευρωεκλογές, στις περιφερειακές έχουμε δώσει πολιτικό χρώμα. Μακάρι να έρθουν οι εθνικές εκλογές να έρθουν ακόμη και σε ένα μήνα, να κάνετε τον κόπο και να έρθετε, γιατί είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστεί να έρθετε στην Ελλάδα για να ψηφίσετε στις εθνικές εκλογές και να στείλετε μια απάντηση στον εμπαιγμό της κυβέρνησης, που στα λόγια μιλά για ψήφο Ελλήνων εξωτερικού, αλλά στην πράξη δεν κάνει τίποτε».

Υπενθυμίζεται ότι πρόταση για ψήφο Αποδήμων έχει καταθέσει η Ν.Δ. δύο φορές στη Βουλή, ήδη από το 2016, και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης δεν το έφερε στην Ολομέλεια. Σχέδιο Νόμου δε, για την ψήφο των Αποδήμων, είχε κατατεθεί στη Βουλή πάλι από τη ΝΔ το 2007 και δεν ψηφίστηκε από την τότε αντιπολίτευση.

Να σημειωθεί ότι το Πόρισμα-εισήγηση που συνέταξε η Επιτροπή «εμπειρογνωμόνων» επιδόθηκε πρόσφατα στα χέρια του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση και επιτελικών στελεχών των υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή προτείνει το δικαίωμα του εκλέγειν να το έχουν όλοι όσοι έχουν την ελληνική ιθαγένεια και είναι εγγεγραμμένοι στου εκλογικούς καταλόγους, ανεξαιρέτως του πόσα χρόνια απουσιάζουν από την Ελλάδα. Το εκλογικό δικαίωμα προτείνεται να το ασκούν με φυσική παρουσία στα προξενεία ή στα ειδικά εκλογικά τμήματα που θα συσταθούν γι’ αυτόν τον σκοπό, ενώ η επιτροπή εισηγείται οι απόδημοι να ψηφίζουν με βάση τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων.

Και ενώ ο κ. Χαρίτσης επρόκειτο –όπως είχε ανακοινώσει- να καλέσει τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για να τους παρουσιάσει την εισήγηση, η πρόωρη προκήρυξη των εκλογών από τον Πρωθυπουργό, μετά την τριπλή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, Περιφερειακές και Δημοτικές, έστειλε πάλι το θέμα στις ελληνικές καλένδες.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι τόσο στη Γερμανία (αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες), στις ευωροεκλογές η ΝΔ ήλθε πρώτο κόμμα με ποσοστό 30,25% ο δε ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα με 13,24%. Δεύτερο κόμμα εξελέγη το ΚΚΕ.

 

panhellenicpost.com

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"