• Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Ψάχνουν για εργαζόμενους στην Ελλάδα για να εργαστούν στην Αυστραλία

melb250Το ITHEA της Μελβούρνης , οργανώνει δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια, στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη -κι εφόσον υπάρχει η απαιτούμενη συμμετοχή σε Χανιά, Καλαμάτα και Ιωάννινα- προκειμένου να

παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στους ενδιαφερόμενους για να πάνε στην Αυστραλία


Τις τελευταίες μέρες όλα τα ελλαδικά μέσα ενημέρωσης μ εντυπωσιακο΄θς τίτλους όπως  “Έλληνες εργαζόμενους ψάχνουν στην Αυστραλία” γράφουν ότι “Έλληνες και ελληνόφωνους εργαζομένους αναζητούν οι ομογενείς στην Αυστραλίακ και απευθύνουν κάλεσμα σε όσους ενδιαφέρονται”.

Αφορμή για τα δημοσιεύματα αυτά έδωσε μια συνέντευξη του Παναγιώτης Ιασωνίδης ο οποίος είπε ότι είναι
μεγάλες  οι ανάγκες για δίγλωσσους φροντιστές για Έλληνες ηλικιωμένους στη Μελβούρνη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» . ο Παναγιώτης Ιασωνίδης είναι διευθύνων σύμβουλος του εκπαιδευτικούTHEA.

«Οι περισσότεροι Έλληνες ήρθαν στην Αυστραλία τις δεκαετίες του ΄50, του ΄60 και του ΄70. Ως εκ τούτου η πρώτη γενιά έχει φτάσει σε συντάξιμη ηλικία και πολλοί είναι αυτοί που χρειάζονται βοήθεια», σημείωσε ο κ. Ιασωνίδης, επισημαίνοντας πως στην Αυστραλία και ειδικότερα στην περιοχή της Βικτώριας υπάρχουν γηροκομεία, που ανήκουν σε ομογενειακούς οργανισμούς, μη κερδοσκοπικά, όπου καταγράφονται τέτοιου είδους ανάγκες.

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Ο ηλικιωμένος, ιδιαίτερα αυτός που πάσχει από Alzheimer, φτάνει πολλές φορές στο σημείο να ξεχάσει τα αγγλικά που έμαθε εδώ κι επιστρέφει στη μητρική του γλώσσα, την ελληνική, ενώ έχουμε και πολλές περιπτώσεις που ο ασθενής “γυρνάει” στην ντοπιολαλιά του», εξήγησε ο διεύθυνων σύμβουλος του ITHEA.

Σε ό,τι αφορά τα προσόντα των υποψηφίων, ο κ. Ιασωνίδης επισήμανε πως θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση «και να έχουν ένα κάποιο ενδιαφέρον για την τρίτη ηλικία». Από εκεί και πέρα, όπως ανέφερε, γίνονται τα απαιτούμενα μαθήματα προκειμένου να πάρουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά για να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη φροντίδα ηλικιωμένων.

Σημείωσε, δε, ότι για τον σκοπό αυτό, ο εκπαιδευτικός όμιλος ITHEA στη Μελβούρνη, , οργανώνει δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια, στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη -κι εφόσον υπάρχει η απαιτούμενη συμμετοχή σε Χανιά, Καλαμάτα και Ιωάννινα- προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στους ενδιαφερόμενους.

Στελέχη της ITHEA θα έρθουν στην Ελλάδα (σ.σ. οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα) μαζί με αναγνωρισμένους (από το αυστραλιανό κράτος) συμβούλους μετανάστευσης και εκπαίδευσης και -σύμφωνα με τον όμιλο- θα απαντήσουν σε όλα τα ζητήματα που άπτονται της μεταναστευτικής πολιτικής, των δυνατοτήτων φοίτησης και των προοπτικών εργασίας στην Αυστραλία.

«Είμαστε περίπου 250.000-300.000 Έλληνες στη Βικτώρια και σε όλη την Αυστραλία περίπου 800.000. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για δίγλωσσους φροντιστές ηλικιωμένων», τόνισε ο κ. Ιασωνίδης, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως όσοι αποφασίσουν να κάνουν το μεγάλο βήμα για την εγκατάστασή τους στην Αυστραλία θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους μια σειρά από παράγοντες που σχετίζονται με τον διαφορετικό τρόπο ζωής -και όχι μόνο- στη χώρα.

«Πάρα πολλοί νέοι έρχονται στην Αυστραλία χωρίς να έχουν μελετήσει, χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς γίνεται. Έρχονται “τυφλά” και πολλές φορές βρίσκονται σε απόγνωση καθώς δεν έχουν ένα δίκτυο ανθρώπων να τους συμβουλέψει και δεν γνωρίζουν και το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο», εξήγησε ο κ. Ιασωνίδης.

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"