• Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Hephaestus Radio (HR), το διαδικτυακό Ραδιόφωνο της Διασποράς

hiphaestusΤο Hephaestus Radio (HR), το διαδικτυακό Ραδιόφωνο της Διασποράς, εξελίσσεται, εδραιώνοντας συνεργασίες με Δημοτικά Ραδιόφωνα στην Αυστρία, ανανεώνοντας συνεχώς τις εκπομπές του και αυξάνοντας διαρκώς την ακροαματικότητά του.

Ένας Αυστριακός, ελληνικής καταγωγής, o Georg Gstrein, γνωρίζοντας καλά τη δύναμη του διαδικτύου κι έχοντας ήδη στο ενεργητικό του την επιτυχημένη ιστοσελίδα www.hephaestuswien.com, στην οποία παρουσιάζει θέματα της Ελληνικής και παγκόσμιας επικαιρότητας σε διαφορετικές γλώσσες, Ελληνικά, Γερμανικά, Αγγλικά και Γαλλικά και φυσικά θέματα που αφορούν άμεσα την ελληνική διασπορά, είχε το όραμα να δημιουργήσει ένα Ομογενειακό ραδιόφωνο.

hiphaestus skΤο όραμα έγινε πραγματικότητα κι εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο το Hephaestus Radio εκπέμπει παγκόσμια (σε τουλάχιστον 120 χώρες) και διαδικτυακά, αυξάνοντας συνεχώς την απήχησή του όχι μόνο στο Ελληνόφωνο κοινό αλλά και σε κοινό διαφορετικών γλωσσών, ελληνόφωνους 3ης και 4ης γενιάς κτλ.

Το Hephaestus Radio δεν είναι ένα ραδιόφωνο που θα ακούσει κανείς μόνο μουσική αλλά εδώ και καιρό, ο Georg Gstrein εξασφάλισε συνεργασίες με ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικούς τομείς κι έχουν ήδη κάποια πορεία σε αυτούς.

Έτσι οι εκπομπές του Hephaestus Radio γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, ενώ σημαντικές προσωπικότητες - Ομογενείς ή μη - έχουν παρελάσει από αυτές μέσα από συνεντεύξεις, έτσι ώστε οι Έλληνες της Διασποράς να διατηρούν επαφή με τη χώρα καταγωγής τους, να μαθαίνουν ακόμη περισσότερα πράγματα για την κουλτούρα τους και να ενημερώνονται για διάφορα ομογενειακά θέματα από συνεργάτες που η καρδιά τους χτυπά πάλι Ελληνικά και παγκόσμια.

Μερικές από τις σημαντικές προσωπικότητες αυτές είναι: ο Γιάννης Μελαχρινούδης, Έφορος Εκπαίδευσης Απόδημων Ελλήνων Προσκόπων, ο Γιώργος Φλωρεντής, πρώην Γεν. Γραμματέας του ΥΨΗΠΤΕ, ο Στέφανος Ταμβάκης, τ. Πρόεδρος του ΣΑΕ (Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού), ο Κώστας Προκάκης , Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βόρεια Μακεδονία, Μωυσής Ελισάφ, εκλεγμένος ανεξάρτητος Δήμαρχος Ιωαννίνων, η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου, οι συνθέτες Ευανθία Ρεμπούτσικα & Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθηνός, ο συλλέκτης Γιώργος Βογιατζόγλου και πολλοί άλλοι.
To HR έχει την ευλογία του Θεού: κάθε εβδομάδα την ανάλυση του Ευαγγελίου, από τον Επίσκοπο Απαμείας Παΐσιο Λαρεντζάκη.

Το HR έχει από το Μάιο του 2019, μια τακτική εκπομπή «“Το πολυταξιδεμένο φλαμίνγκο” για τα ελληνόπουλα της διασποράς όπου ακούγοντας παραμύθια και μουσική, μαθαίνουν τον πολιτισμό τους. Στη σύνταξη και στο μικρόφωνο, η συνεργάτης του HR Ξανθή Τοκμακίδου-Τριφούνοβιτς.

Ανάμεσα στους συνεργάτες του σταθμού είναι: ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Λευτέρης Γιαννάκος, συνθέτης του σήματος του HR, ο γνωστός κοινωνιολόγος Νίκος Τζαφέρης, η Σάγια Τσαουσίδου, διεθνής αντιπρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, η ηθοποιός Έρη Μπακάλη με καλλιτεχνική πορεία στο θέατρο στην Κεντρική Ευρώπη, ο δημιουργός ηλεκτρονικής μουσικής Τάσος Πέτσας, βραβευμένος με GLOBAL MUSIC AWARDS, η φιλέλληνας δημιουργός της Griechische Welle Wien, Reinhilde Digruber και ο Δημήτρης Λαζάρου, εκπαιδευτικός και διοργανωτής επιτυχημένων εικαστικών εκθέσεων στην Αθήνα.

Όλα τα παραπάνω και φυσικά η πίστη του Georg Gstrein στην εξέλιξη του σταθμού οδηγούν φέτος στη συνεργασία του με ένα από τα Δημοτικά Ραδιόφωνα της Βιέννης.

Το Hephaestus Radio σας και μας περιμένει, ανανεωμένο από το Σεπτέμβριο, εκπέμποντας από την καρδιά της Κεντρικής Ευρώπης, τη Βιέννη και μεταφέροντας την Ελληνική Ομογενειακή του καρδιά μέσα από τα παρακάτω links:

https://www.hephaestuswien.com/hephaestus-radio-2/
http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=3110

ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ!!!

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"