• 2020: Year of Melina Mercouri

  2020: Year of Melina Mercouri

 • ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ-Ελληνοαιθιοπικά!

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ-Ελληνοαιθιοπικά!

 • Ρεκόρ εγγραφών σπουδαστών που θέλουν να μάθουν ελληνικά στην Αίγυπτο

  Ρεκόρ εγγραφών σπουδαστών που θέλουν να μάθουν ελληνικά στην Αίγυπτο

 • Στα χρόνια της κρίσης έχουν πάει στο εξωτερικό πάνω από 18.000 γιατροί

  Στα χρόνια της κρίσης έχουν πάει στο εξωτερικό πάνω από 18.000 γιατροί

 • Κινητοποιείται η Ομογένεια για τις Εκδηλώσεις του 2021

  Κινητοποιείται η Ομογένεια για τις Εκδηλώσεις του 2021

 • Οι ελληνικές καντίνες κάνουν θραύση στη Νέα Υόρκη

  Οι ελληνικές καντίνες κάνουν θραύση στη Νέα Υόρκη

 • ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑ 2020 - Εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας για τους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

  ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑ 2020 - Εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας για τους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 • Το 2020 οι μπουλντόζες στο Ελληνικό

  Το 2020 οι μπουλντόζες στο Ελληνικό

 • Tom Hanks granted honorary Greek citizenship

  Tom Hanks granted honorary Greek citizenship

 • Τέλος στο βραχνά της στρατιωτικής θητείας των αποδήμων

  Τέλος στο βραχνά της στρατιωτικής θητείας των αποδήμων

 • Hellenic Cadastre issues an infogram with easy steps to register Greek property

  Hellenic Cadastre issues an infogram with easy steps to register Greek property

 • Work and Holiday Visa agreement between Greece and Australia swings into effect

  Work and Holiday Visa agreement between Greece and Australia swings into effect

 • Ποιες είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις των κατοίκων του εξωτερικού

  Ποιες είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις των κατοίκων του εξωτερικού

 • Greek diaspora to get dedicated website to sell their property back home

  Greek diaspora to get dedicated website to sell their property back home

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14

Τουρκία: Αποκαλυπτικές συγκρίσεις…

koumakis250Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης - Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται εξήντα τέσσερα χρόνια από την νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου που έζησε ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης, τον Σεπτέμβριο του 1955. Το φονικό

πογκρόμ οργανώθηκε από την Τουρκική κυβέρνηση και το πανίσχυρο Βαθύ Κράτος της Τουρκίας σε αρμονική συνεργασία. Σαν πολύτιμο «όπλο» χρησιμοποιήθηκε ο Οκτάι Εγκίν, ένας Έλληνας πολίτης, μουσουλμάνος το θρήσκευμα από την Κομοτηνή, ο οποίος σπούδαζε στην νομική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με υποτροφία της Τουρκίας.

Ο 21 ετών φοιτητής Οκτάι Εγκίν, σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του Τουρκικού προξενείου Θεσσαλονίκης Χασάν Ουτσάρ, πέταξε μια βόμβα στο σπίτι που υποτίθεται πως γεννήθηκε ο Μουστάφα Κεμάλ (για τους Τούρκους «Ατατούρκ», δηλαδή πατέρας των Τούρκων) στην Θεσσαλονίκη.

Η βόμβα αποτελούσε την αφετηρία ενός ψυχρά μελετημένου, αναλυτικού και καλά ολοκληρωμένου σχεδίου καταστροφής του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.

ellinismos conple syonΑυτό βέβαια που πέταξε ο Οκτάι Εγκίν δεν ήταν μια κανονική βόμβα, αλλά μια απλή βόμβα κρότου που όπως ήταν φυσικό δεν προκάλεσε καμιά αξιόλογη ζημιά. Στόχος της βόμβας ήταν να δοθεί η αφορμή για την έναρξη του άριστα οργανωμένου πογκρόμ εναντίον του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, με τους τεράστιους, προετοιμασμένους τίτλους παραπληροφόρησης της έκτακτης έκδοσης της εφημερίδας Ισταμπούλ Εξπρές («Καταστράφηκε το σπίτι του πατέρα μας Ατατούρκ») που αναπαρήγαγε σύσσωμος ο τουρκικός τύπος.

Οι Ελληνικές αρχές, βάσει πλήθους μαρτυριών και άλλων αποδείξεων, συνέλαβαν αμέσως τον Έλληνα πολίτη και φοιτητή, μουσουλμάνο το θρήσκευμα, Οκτάι Εγκίν ο οποίος μετά την ανάκριση αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την δίκη του. Ο Οκτάι Εγκίν όμως φυγαδεύτηκε αμέσως στην Τουρκία και όταν έγινε η δίκη του καταδικάστηκε ερήμην σε 3,5 χρόνια φυλακή.

Η Ελληνική κυβέρνηση ζήτησε επίμονα την έκδοση του από την Τουρκία προκειμένου να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε, η οποία όχι μόνο δεν τον έστειλε πίσω στην Ελλάδα, αλλά άρχισε να του παρέχει πλουσιοπάροχα προκλητική «ανταμοιβή» επειδή ακριβώς έριξε την βόμβα κρότου στο Τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης!

Ο 21χρονος φοιτητής, γράφτηκε αμέσως στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, μπήκε στον μισθολόγιο του Δήμου της Κωνσταντινούπολης, εξασφάλισε πτυχίο τοπικού κυβερνήτη, διορίστηκε νομάρχης Cankaya και κατέληξε Γενικός κυβερνήτης (Vali) του Nevsehir, χωρίς καμιά απολύτως εμπειρία για να βρεθεί σε μια θέση Κυβερνήτη!

Τον Ιούλιο του 2016, οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί κατέφυγαν στην Ελλάδα με την Τουρκία να τους χαρακτηρίζει «τρομοκράτες» που αναμείχτηκαν στην αμφιλεγόμενη «απόπειρα πραξικοπήματος» εναντίον της «Φαμίλιας Ερντογάν». Η Τουρκία χάλασε τον κόσμο με πρωτοφανείς δηλώσεις τραμπουκισμού «απαιτώντας» από την Ελλάδα να ξεγράψει τους Ευρωπαϊκούς νόμους που εφαρμόζει γι΄ αυτούς που ζητούν πολιτικό άσυλο και να τους παραδώσει αμέσως στο έλεος του ψευτο-σουλτάνου της Τουρκίας!

Την παραμονή μάλιστα της επίσκεψης του τότε Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, στις 5 Φεβρουαρίου 2019, το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε την υπαγωγή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στη λίστα των καταζητούμενων «τρομοκρατών», επικηρύσσοντάς τους με το ποσό των 4 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών (670.000 ευρώ)!

Αλήθεια πόσο θα έπρεπε να αποτιμήσει η Ελλάδα την τεράστια καταστροφή που προκάλεσε ο Έλληνας πολίτης, μουσουλμάνος το θρήσκευμα Οκτάι Εγκίν που διέφυγε στην Τουρκία και βρήκε προκλητική «ανταμοιβή» τόσο από το επίσημο, όσο και από το Βαθύ Κράτος της Τουρκίας;

Γιατί ένας Έλληνας πολίτης, μουσουλμάνος το θρήσκευμα, που αποδεδειγμένα προκάλεσε ανυπολόγιστη ζημιά στην χώρα του και στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης, της Σμύρνης και άλλων περιοχών της Τουρκίας, να αμείβεται τόσο προκλητικά από το Τουρκικό κράτος το οποίο, κατά τα άλλα, παριστάνει τον προαγωγό που απαιτεί να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του, όταν πρόκειται για Τούρκους πολίτες που καταφεύγουν στην Ελλάδα για να διασωθούν από την απροκάλυπτη δικτατορία του Ερντογανισμού;

Παραμονές Δεκαπενταύγουστου του 2019, ένας ακόμα αξιωματικός της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας κατέφυγε στην Κάλυμνο, ζητώντας πολιτικό άσυλο από το μένος του Τουρκικού καθεστώτος. Για να μην υπολογίσουμε τους χιλιάδες Τούρκους πολίτες, με σημαντική οικονομική επιφάνεια, που καταφεύγουν στην Ελλάδα για να γλυτώσουν από τον «παράδεισο» του Ρ. Τ. Ερντογάν και του ακραίου φασίστα Ντεβλέτ Μπαχτσελί που συγκυβερνούν την Τουρκία.

Ένα άλλο παράδειγμα της αποκαλυπτικής νοοτροπίας της διαχρονικής Τουρκικής εξουσίας, με αποκορύφωμα την τρέχουσα «συγκυβέρνηση» ενός εκρηκτικού μίγματος φασισμού και φανατικού ισλαμισμού, είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται στην τεράστια Κουρδική μειονότητα της Τουρκίας των δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι Κούρδοι της Τουρκίας χαρακτηρίζονται κατά το δοκούν «τρομοκράτες», οι αρχηγοί του φιλοκουρδικού «Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών – HDP» σαπίζουν στις τουρκικές φυλακές χωρίς καμιά σοβαρή αιτιολογία, δεκάδες εκλεγμένοι δήμαρχοι των κουρδοκρατούμενων περιοχών της Τουρκίας καταργούνται με προεδρικά διατάγματα από την επομένη των εκλογών και διορίζονται πιστά όργανα του εκάστοτε τουρκικού καθεστώτος, κουρδικές πόλεις ισοπεδώνονται με στρατιωτικές επιχειρήσεις και χιλιάδες θύματα αμάχων. Όλα αυτά μέσα στην σημερινή Τουρκία.

Έξω από Τουρκία όμως η Τουρκική ΜΙΤ δημιουργεί πολιτικά κόμματα μερικών χιλιάδων «πιστών» σε διάφορες χώρες με παραπλανητικούς τίτλους – συνήθως χρησιμοποιούνται ωραίες λέξεις όπως «ισότητα», «ειρήνη», «φιλία», όπως ακριβώς έκαναν οι Νεότουρκοι για να παραπλανήσουν ανυποψίαστους και καλοπροαίρετους πολίτες, πριν αρχίσουν τις γενοκτονίες και τις σφαγές των αμάχων. Στην Ελλάδα π.χ. η Τουρκία δημιούργησε το «Κόμμα ισότητας, ειρήνης και φιλίας-ΚΙΕΦ» επιστρατεύοντας όλους τους καλοπληρωμένους πράκτορες της ΜΙΤ που αλωνίζουν στην «Ευρωπαϊκή» Ελλάδα.

Έτσι λοιπόν η Ελληνίδα πολίτης, μουσουλμάνα το θρήσκευμα και αρχηγός του πολιτικού μορφώματος που δημιούργησε η Τουρκία μέσα στην Ελλάδα (ανάλογα μορφώματα με την μορφή κομμάτων υπάρχουν σε πολλές ακόμα χώρες όπως Βουλγαρία, Κύπρος, Συρία κ.ο.κ.ε.), τον Μάιο του 2019 μας δήλωσε περιχαρής πως «Το ΚΙΕΦ είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι ένα επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους που έχει ιδρυθεί από Τούρκους», προσθέτοντας πως και η ίδια νιώθει Τουρκάλα.

Στην Τουρκία ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Τζεμάλ Γκιουρσέλ «ξέγραψε» δεκάδες εκατομμυρίων Κούρδων που ζουν μέσα στην σημερινή Τουρκία, καλώντας τον κόσμο «να φτύνει στο πρόσωπο αυτόν που σας λέει Κούρδο»!

Όποιος δηλαδή μέσα στην Τουρκία «αισθάνεται Κούρδος» και έχει την δύναμη να το φωνάξει, διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο όχι μόνο στην εποχή του Τζεμάλ Γκιουρσέλ (δεκαετία 1960) αλλά και σήμερα!

Στην Ευρωπαϊκή όμως Ελλάδα η κάθε καλοπληρωμένη υπάλληλος της Τουρκίας μπορεί ελεύθερα να «αισθάνεται Τουρκάλα», να ηγείται ενός «τουρκικού κόμματος» μιας χούφτας παραπλανημένων και καλοπροαίρετων Ελλήνων πολιτών, μουσουλμάνων το θρήσκευμα και να κυκλοφορεί ελεύθερη και ωραία, χωρίς καμιά συνέπεια για το μοχθηρό «έργο» υπονόμευσης της ασφάλειας και της ειρήνης που επιτελεί!

Αλήθεια, αφού αισθάνεται τόσο Τουρκάλα, γιατί δεν πάει να ζήσει στην χώρα της οποίας αισθάνεται πολίτης; Τί θέλει στην Ελλάδα; Και μην μας πει ότι γεννήθηκε εδώ και θέλει να μείνει εδώ, γιατί και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες γεννήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, την Σμύρνη, στην Ίμβρο και στην Τένεδο, έκαναν τεράστιες περιουσίες και ήθελαν να μείνουν στους τόπους των προγόνων τους, αλλά εκδιώχτηκαν βάρβαρα με φονικά πογκρόμ, μαζικές απελάσεις και άλλα «πρακτικά» μέτρα της Τουρκίας την οποία τόσο «θαυμάζει» η κυρία αυτή!

Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α: Τα λόγια του διαχρονικού δασκάλου Κυρίου Κλεόπα* «.... Για τους Έλληνες δεν θα υπάρχει στο μέλλον καλύτερο όπλο εναντίον των Τούρκων απ΄ την πλήρη γνώση της ιστορίας τους. Γιατί, αλίμονο, οι Τούρκοι δεν σταματούν ποτέ...», παραμένουν πολύτιμα, διδακτικά και δικαιώνονται συνεχώς στο πέρασμα του χρόνου.

Η Τουρκία συστηματικά απαιτεί από ολόκληρο τον κόσμο αυτά ακριβώς που η ίδια περιφρονεί όταν πρόκειται να τα εφαρμόσει μέσα στην Τουρκία. Ο διαρκής αυτός παραλογισμός στην διεθνή πολιτική σκηνή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, στην διεθνή απομόνωση της Τουρκίας η οποία έχει ήδη πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Η Τουρκία δεν ζει μόνη της στον πλανήτη της γης. Ζει μαζί με διακόσιες ακόμα χώρες που έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα με αυτήν, αλλά ονειρεύεται την ανασύσταση μιας αυτοκρατορίας που δημιουργήθηκε με αιματηρές επιδρομές σε ξένα εδάφη και κατέρρευσε παταγωδώς δημιουργώντας την σημερινή Τουρκία πάνω σε κατεκτημένα εδάφη άλλων λαών.

Θεωρεί ότι «δίκαιο είναι ό,τι εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Παντουρκισμού**», της ιδεολογίας δηλαδή του τουρκικού επεκτατισμού, περιφρονώντας πλήρως όλους τους διεθνείς κανόνες και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει σαν χώρα.

Με τα δεδομένα αυτά, η μακροημέρευση της «Τουρκικής Δημοκρατίας» δεν είναι βέβαιο πως θα είναι ούτε ασφαλής, ούτε και διαρκής...

___________________________________________________________

*«Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία», έκδοση 2008, σελίδα 112.

** Παντουρκισμός, η ιδεολογία του Τουρκικού επεκτατισμού. Βλ. «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία», έκδοση 2008, σελίδα 167 και επόμενες. Διαβάστε εντελώς δωρεάν, στην online βιβλιοθήκη του ΙΗΑ, ολόκληρη την Αγγλική έκδοση του βιβλίου).

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

 • All
 • PERSONALDATA
 • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
 • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • ΥΓΕΙΑ
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Το βραβείο στην κατηγορία του Καλύτερου Προορισμού Οικογενειακών Διακοπών «Star Family Holidays Destination» για το έτος
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Λιγότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν πλέον το Facebook για να διαβάσουν και να συζητήσουν ειδήσεις, καθώς κερδίζουν έδαφος
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Ένας νέος αμερικανικός υπερυπολογιστής με την ονομασία Summit (Κορυφή) κατακτά κυριολεκτικά την... κορυφή των υπερυπολογιστών, καθώς
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Οι άνθρωποι που επιταχύνουν τον ρυθμό με τον οποίο περπατάνε, αυξάνουν και τις πιθανότητές τους να
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Το μεγαλύτερο μέρος της βαριάς βιομηχανίας θα μεταφερθεί στο διάστημα, σε άλλους πλανήτες, σε αστεροειδείς και
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Athens is to host the Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum in October 2018, after the
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Ο νέος Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ αποτελεί τη μεγαλύτερη αλλαγή στην νομοθεσία περί προστασίας
  Read More
  • PERSONALDATA
 • Το 80% της βιομάζας της Γης αποτελούν τα φυτά, το 15% τα βακτήρια και το υπόλοιπο
  Read More
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 • Το εισοδηματικό επίπεδο ενός ανθρώπου και ο εγκέφαλός του δεν είναι άσχετα πράγματα - και αυτό δεν
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι θα στείλει στον Άρη ένα μικρό αυτόνομο ελικόπτερο, το
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Το Facebook αποκαλύπτει 25 σελίδες κατευθυντήριων οδηγιών για το πώς θα αφαιρεί ψευδείς ειδήσεις, αναρτήσεις με
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Καινούριο δήμαρχο έχει εδώ και λίγες μέρες η πόλη Σβέρτε στη Γερμανία, στην άκρη της Κοιλάδας
  Read More
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
 • Το ξενοδοχείο "Kyrimai" στον Γερολιμένα της Μάνης ψηφίστηκε στη Σαντορίνη ως το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο από
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Οι επιστήμονες τρέφουν τις πρώτες βάσιμες ελπίδες ότι θα είναι δυνατό να επιβραδύνουν ή και να
  Read More
  • ΥΓΕΙΑ
 • Ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ενός καθολικού τεστ αίματος που θα ανιχνεύει όλους τους καρκίνους,
  Read More
  • ΥΓΕΙΑ
 • Επιτυχείς ήταν οι πρώτες δοκιμές ενός «μίνι» πυρηνικού αντιδραστήρα, που δοκίμασε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA)
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"