• Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Πώς επηρεάζει η πανδημία τους Έλληνες της Αυστραλίας

papastergiadis familyΕίναι μια πολύ μεγάλη αλλαγή στον τρόπο εργασίας, αλλά έχουμε μάθει και νέους τρόπους να δουλεύουμε. H πανδημία με τον κορονοϊό έχει πλήξει την Αυστραλία και τη Μελβούρνη, όπου λειτουργεί η Κοινότητά μας και ζουν περίπου 300.000 Έλληνες. Η ζωή μας,

φυσικά, έχει αλλάξει με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν εφαρμόσει οι αρμόδιες κυβερνητικές αρχές.

Αν και απαγορεύεται γενικά η κυκλοφορία χωρίς συγκεκριμένο σκοπό, μπορεί κάποιος να κάνει πολλά. Εγώ προσωπικά πάω κάθε μέρα στη δουλειά στο δικηγορικό γραφείο μου. Το 85% του προσωπικού του γραφείου μου, δηλαδή 160 άτομα, δουλεύει τώρα από το σπίτι. Και μόνο 20 από εμάς πηγαίνουμε στο γραφείο.

Είναι μια πολύ μεγάλη αλλαγή στον τρόπο εργασίας, αλλά έχουμε μάθει και νέους τρόπους να δουλεύουμε. Χρησιμοποιούμε τώρα νέες μεθόδους επικοινωνίας, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα Zoom, όχι μόνο για να είμαστε σε επαφή μεταξύ μας, αλλά και με τους πελάτες μας. Για παράδειγμα πριν λίγες ημέρες διοργάνωσα ένα συνέδριο με επιχειρήσεις και άλλα δικηγορικά γραφεία μέσω του Zoom, με πολλά άτομα να το παρακολουθούν και να κάνουν ερωτήσεις στο τέλος. Το θέμα της ομιλίας μου ήταν για τον κορονοϊό και για το πώς μπορούμε να λειτουργούμε τα γραφεία μας και να συνεχίζουμε τις σχέσεις με τους πελάτες μας. Παράλληλα, βλέπω τώρα του συνεργάτες μου να επικοινωνούν κοινωνικά κάθε Παρασκευή βράδυ μέσω του Zoom, να συνομιλούν και να περνούν ευχάριστα.

Με τα μέτρα που ισχύουν εδώ, μπορεί να πάει κάποιος στην αγορά, στο γιατρό, στο φαρμακείο και σε καταστήματα εστίασης για να αγοράσει φαγητό ή να ζητήσει να του το μεταφέρουν στο σπίτι. Επίσης μπορεί να βγεί έξω για εξάσκηση αρκεί να πληρεί του όρους της απόστασης και να αποφεύγει τις συναθροίσεις άνω των δύο ατόμων. Εγώ, πηγαίνω καθημερινά για ποδήλατο με τα δύο παιδιά μου, την Ελένη και τον Λέανδρο, 16 και 14 ετών αντίστοιχα, για περίπου μιάμιση ώρα. Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να έχουμε περισσότερη επαφή μεταξύ μας. Τώρα τα παιδιά μου παρακολουθούν τα μαθήματά τους στο σχολείο τους εξ’ αποστάσεως από το σπίτι και μέσω του υπολογιστή τους. Δυστυχώς και τα δύο παιδιά μου έχουν σταματήσει τον αθλητισμό. Έπαιζαν ποδόσφαιρο και προπονούνταν καθημερινά. Ευχόμαστε μέσα στους επόμενους τρεις μήνες να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση και να μπορούν πάλι να συνεχίσουν.

Οι αρμόδιες αρχές της Αυστραλίας άρχισαν από την πρώτη στιγμή να δραστηριοποιούνται και να θέτουν σε εφαρμογή σειρά περιοριστικών μέτρων, που είχαν ως στόχο να εντοπιστούν τα νέα κρούσματα του κορωναϊού και να αποφευχθεί η μετάδοσή του σε άλλα άτομα.

Στα μέτρα αυτά περιλάμβανονταν και τα ακόλουθα:

Τέθηκαν σε εφαρμογή ταξιδιωτικοί περιορισμοί
Εξετάζονται όλοι όσοι έρχονται στην Αυστραλία και τίθενται σε υποχρεωτική απομόνωση δύο εβδομάδων σε ξενοδοχεία
Εφαρμόζεται αυστηρή επιτήρηση των συνόρων της χώρας.
Έχει απαγορευτεί η συνάθροιση άνω των δύο ατόμων με τον όρο να είναι σε απόσταση 1,5 μέτρων.
Έχει απαγορευτεί η λειτουργία των εστιατορίων, καφέ και ταχυφαγείων και επιτρέπεται μόνο η παράδοση στο σπίτι ή στον αγοραστή στο κάταστημα.
Επιτρέπεται η έξοδος από το σπίτι μόνο για την αγορά των απαραίτητων. Δηλαδή
Για επίσκεψη στο γιατρό ή στο φαρμακείο
Για άσκηση, υπό τον όρο ότι τηρούνται οι περιορισμοί για τις συγκεντρώσεις, δηλαδή, όχι περισσότερα από δύο άτομα σε μια ομάδα και να τηρούνται οι αποστάσεις
Για μετάβαση στην εργασία ή στο χώρο εκπαίδευσης.
Επίσης τα υπαίθρια γυμναστήρια και οι παιδικές χαρές είναι κλειστά, ενώ τα εμπορικά κέντρα, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και οι επιχειρήσεις που θεωρούνται απαραίτητες συνεχίζουν να λειουργούν, εφόσον φυσικά πληρούν τους περιορισμούς που έχουν τεθεί.
Τα σχολεία λειτουργούν με μαθήματα εξ’ αποστάσεως, ενώ μαθητές μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο κανονικά αν το επιθυμούν.
Οι εκκλησίες έχουν κλείσει και επιτρέπονται μόνο οι κηδείες και οι γάμοι με περιορισμένο αριθμό συγγενών, 10 και πέντε άτομα αντίστοιχα.

papastergiadis family

 

 O κ. Παπαστεργιάδης με τα παιδιά του στην έρημη Μελβούρνη

 Tα μέτρα, σύμφωνα με τις αρχές τηρούνται από τους πολίτες, αλλά και από τους Ελληνες της Βικτώριας. Οι αστυνομικές αρχές, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και ο στρατός, που εποπτεύουν τα περιοριστικά μέτρα έχουν προβεί στην επιβολή πολύ λίγων προστίμων σε άτομα που δεν τα εφάρμοσαν.

Τα μέτρα που ελήφθησαν αποδείχθηκαν αποτελεσματικά, καθώς οι καθημερινές επίσημες στατιστικές δείχνουν ότι μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων. Αυτό συνέβαλε στο να εντείνεται η συζήτηση για άρση των μέτρων γρηγορότερα από ότι αρχικά προβλέπονταν. Αυτό βέβαια θα κριθεί από την εξέλιξη όσον αφορά στην μετάδοση του ιού. Για παράδειγμα, στην πολιτεία της Βικτώριας, είχαμε 1.239 κρούσματα ως τις 20 Απριλίου – είχε παρουσιαστεί μόνο ένα νέο κρούσμα από την προηγούμενη ημέρα. Το νέο κρούσμα αφορούσε άτομο που επέστρεψε από το εξωτερικό και είχε τεθεί σε απομόνωση σε ξενοδοχείο.

Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που έχουν ανακοινώσει οι αρμόδιες κυβερνητικές και υγειονομικές αρχές της Αυστραλίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητά μας πήρε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα μέτρα:

Ανέστειλε τη λειτουργία των εκκλησιών της Κοινότητάς μας και επιτρέπονται μόνο οι κηδείες και οι γάμοι με τους περιορισμούς που έχουν θέσει οι αρχές όσον αφορά στον αριθμό των ατόμων
Ακύρωσε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για τους επόμενους 4 μήνες
Ανέστειλε τη λειτουργία των Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού
Αποφάσισε να λειτουργήσουν τα σχολεία της Κοινότητάς μας με μαθήματα μέσω του διαδικτύου.
Από την 1 Απριλίου, ανέστειλε τη λειτουργία των κεντρικών γραφείων της Κοινότητας για την ασφάλεια του προσωπικού και του κοινού.
Ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο Ελληνικό Κέντρο κατά τους επόμενους 4 μήνες.
Τέλος, η Κοινότητά μας δημιούργησε ειδική γραμμή βοήθειας (Helpline) για τους συμπατριώτες μας και ιδιαίτερα για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Αυστραλία με προσωρινή άδεια παραμονής και αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του κορονοϊού, στους οποίους προσφέρει πληροφορίες για το πού και πώς μπορούν να ζητήσουν βοήθεια.

Γενικά, η ψυχολογία του κοινού, αλλά και των Ελλήνων στη Βικτώρια είναι καλή. Ο κόσμος υπακούει στα μέτρα και στις συστάσεις των αρμόδιων αρχών, και όλοι μαζί συμβάλουν με τις ενέργειές τους στον περιορισμό των νέων κρουσμάτων. Φυσικά όλοι ανησυχούν για τις επιπτώσεις και για το πώς μπορεί να εξελιχθεί η πανδημία. Πολλοί είδαν τη ζωή τους να γίνεται άνω-κάτω, τις επιχειρήσεις τους να αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και πολλοί εργαζόμενοι να χάνουν τις δουλειές τους.

Προσωπικά μάς πονά που δεν μπορούμε να βλέπουμε του φίλους, τους συγγενείς και τους γονείς μας όπως πριν. Η ζωή μας έχει νόημα μέσω των προσωπικών σχέσεων που έχουμε και τις συζητήσεις μας. Αλλο είναι να μιλάς τηλεφωνικά και άλλο είναι να μπορείς να ανταλλάζεις μια άποψη με φίλους μέσω ενός φραπέ και να βλέπεις την αντίδραση και έκφρασή τους. Αυτά μας λείπουν πάρα πολύ. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν είναι πραγματικά δύσκολες στιγμές για όλους και ιδιαίτερα για τους γονείς μας. Προπαντός για την μητέρα μου, την κα Ελένη. Στεναχωριέται πάρα πολύ που δεν μπορεί να δεί τα εγγόνια της όπως πριν. Είναι τυχερή που έχει τον κήπο της και περνά την ημέρα της φροντίζοντας τα λουλούδια και τα λαχανικά της. Αλλά τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις προσωπικές επαφές.

Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η πολιτειακή κυβέρνηση έχουν ανακοινώσει σειρά ανακουφιστικών μέτρων αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες με σκοπό να τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν την κρίση αυτή.
Όλοι ελπίζουμε ότι αυτή η περιπέτεια θα τελειώσει σύντομα και η ζωή μας θα μπορέσει να ξαναβρεί τον κανονικό ρυθμό της.

Και η Ελλάδα φαίνεται ότι αντιμετωπίζει το πρόβλημα αποτελεσματικά. Θα πρέπει να αναφέρω εδώ ότι η πατρίδα μας έχει παρουσιάσει την καλύτερη εικόνα στην Αυστραλία για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τα μέτρα που έχει πάρει.

Βέβαια ανησυχούμε για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τις επενδύσεις και ιδιαίτερα για τον τουρισμό καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Πολλοί συμπατριώτες μας εδώ υποχρεώθηκαν να ακυρώσουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα ή περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η κρίση.

Εγώ κάθε χρόνο ταξιδεύω στην Ελλάδα με τα παιδιά μου. Δεν είναι μόνο ένα ταξίδι διακοπών, αλλά μια ευκαιρία να εμπλουτίσεις τον εαυτό σου με τη γλώσσα και τον πολιτισμό μας. Για μένα και τα παιδιά μου είναι ένας τρόπος που μας δένει σαν οικογένεια. Τα ταξίδια αυτά έχουν δημιουργήσει μια αγάπη για την πατρίδα για τα παιδιά μου, που θα συνεχίσει για όλη τη ζωή τους παρόλο που δεν γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Είναι εξέχαστες οι στιγμές που περάσαμε σε μουσικά φεστιβάλ, π.χ. με τον Χατζηγιάννη ή σε μουσεία σαν τον Κυκλαδικό Μουσείο Τέχνης ή παίζοντας στις παραλίες της Βουλιαγμένης. Ευχόμαστε ότι όλα αυτά θα τα έχουμε πάλι σύντομα.

Πάντως, η Κοινότητά μας θέλοντας να βοηθήσει την πατρίδα μας, πρότεινε εκ νέου στον ΕΟΤ να λειτουργήσει γραφείο του στο Ελληνικό Κέντρο, στο νέο κτήριο της Κοινότητάς μας στο κέντρο της Μελβούρνης, χωρίς κόστος στην ελληνική κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, προσπαθούμε ακόμα να προχωρήσυμε με τη διοργάνωση του συνεδρίου για τις επενδύσεις στην Ελλάδα που προγραμματίζονταν για το Μάρτιο, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας. Επρόκειτο να στείλουμε μια ομάδα 100 επενδυτών στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Το συνέδριο αυτό το διοργανώνει η Κοινότητά μας σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Βικτώριας. Μέσα στο Μάιο πρόκειται να έχουμε νέα συνάντηση για να συζητήσουμε με την κυβέρνηση πώς και πότε θα μπορέσουμε να το πραγματοποιήσουμε. Δεν σταματάμε και προχωράμε.

Προσωπικά, είμαι αισιόδοξος για το μέλλον και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση και να ξαναβρούν όλα πάλι τον κανονικό τους ρυθμό. Βέβαια, ο κόσμος μας θα είναι διαφορετικός. Οι πληγές της πανδημίας θα είναι αισθητές για πολύ καιρό μετά, καθώς θα έχει επηρεαστεί αρνητικά η οικονομία, η κοινωνία μας, και γενικά η ζωή μας. Πιστεύω όμως, ότι θα βγούμε πιο δυνατοί από αυτή την κρίση, με περισσότερες εμπειρίες και λύσεις για την αντιμετώπιση παρόμοιων κινδύνων στο μέλλον.

Βασιλης Παπαστεργιάδης 21.04.2020

ethnos.gr

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"