• Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Με το βλέμμα στραμμένο στον Κορωνοϊό

christofidis t600x400Γράφει ο Τίτος Χριστοφίδης* - Οφθαλμός  (όψ + θάλαμος) το πρόσθιο μέρος του συνολικού συστήματος όρασης. Το μάτι δεν βλέπει. Συνηθισμένη παραπλάνηση της φύσης. Προσλαμβάνει τις εικόνες και τις μεταβιβάζει στα εξειδικευμένα πεδία

και κέντρα του εγκεφάλου. Έτσι επιτυγχάνεται η σχετική οπτική επικοινωνία. Ευτυχώς επειδή με γυμνό μάτι δεν μπορούμε να δούμε τι γίνεται στο διπλανό δωμάτιο ούτε και πίσω από το απέναντι σπίτι, πολύ περισσότερο έμβια όντα (βακτηρίδια, ιούς) άβια αντικείμενα μικροσκοπικού μεγέθους.

Ο κορωνοϊός στην επιθετική του περιπλάνηση ψάχνει πύλες εισόδου. Οι σφραγιστές ή και αφράγιστες πύλες καθόριζαν πάντα την ανθρώπινη αλλά και προσωπικές ιστορίες. Άρατε πύλας αναφώνησε ο ιός. Προσφέρεται το πρόσωπο με τον βλεννογόνο της μύτης και ρινοφάρυγγα και το περίβλημα του βολβού (επιπεφυκότας). Αναπνευστικά τα συμπτώματα (πυρετός, καταρροή, βήχας, δύσπνοια και πνευμονία). Εκτείνεται και σε πολυοργανική συμπτωματολογία (νεφρική, καρδιακή, μυϊκή, νευρολογική ). Τα όργανα παρεξηγούνται στους αποκλεισμούς. Δεν παρατηρείται πάθηση του Οφθαλμού ως όργανου όρασης. Φλεγμένει ο επιπεφυκότας, κόκκινο μάτι. Έτσι τα σταγονίδια, το σάλιο αλλά και τα δάκρυα μεταδίδουν τον ιό. Οι λογικές προφυλάξεις μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης. Το συχνό και πολύ καλό, τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, πλύσιμο των χεριών η τήρηση της απόστασης δύο μέτρων με την μάσκα.

Συζητείται τώρα σε ακαδημαϊκούς κύκλους το έλλειμμα, λογικής ή προφυλάξεων. Ο Homo Sapiens, Νοήμων Άνθρωπος, πάντα με δική του αυτάρεσκη αξιολόγηση παρά την λεγόμενη υπεροχή έχει ανάγκη για επιβίωση την ειρηνική συμβίωση με βακτηρίδια και ιούς. Οι κοιλότητες και εντερική μικροχλωρίδα φιλοξενούν σαπρόφυτους μικροοργανισμούς σε ένα πολύπλοκο οικοσύστημα, που υπολογίζεται περίπου 10 στην δεκάτη τετάρτη (δεκατέσσερα μηδενικά) μικροβιακά γονίδια.

Η έννοια της κοινότητας επιλογή της φύσης. Ο νοήμων άνθρωπος την καταστρέφει .....για ανάπτυξη. Η συνεργασία με το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα οδηγεί στην ισορροπία, ομοιόσταση του οργανισμού. Οι παθογόνες επιθέσεις μικροοργανισμών οφείλονται στην ανάγκη κατάκτησης ζωτικού χώρου για επιβίωση. Οι πρωτόγονοι οργανισμοί δεν έχουν κεντρικό νευρικό σύστημα και νόηση. Καθοδηγούνται από χημειοτακτικές αντιδράσεις. Επιτίθενται «συνολικοί ιοί » χωρίς φυλετικούς, εθνοτικούς, θρησκευτικούς ή άλλους διαχωρισμούς.

Η πανδημία προέκυψε γιατί ο ιός συνάντησε ευάλωτη την ανθρώπινη κοινωνία με ανύπαρκτα αντισώματα και μηδενική ανοσία. Όχι μόνο στο επίπεδο υγείας, ας μην ξεγελιόμαστε, αλλά και στην αλληλεγγύη, ισότητα, τεχνητών διαχωρισμών και αντιπαλοτήτων, ψευδούς πληροφόρησης, απουσίας συνειδητοποίησης της κοινής μοίρας.

Τον ιό και την πανδημία θα εξαλείψει, το γρηγορότερο δυνατό, εξειδικευμένο αντιϊκό φάρμακο είτε αποτελεσματικό εμβόλιο. Μοναδική ευχή να εμβολιάσει για ενθύμιο της τραγικής του παρουσίας το κυτταρικό μας γονιδίωμα, νοήμονος ανθρώπου, έστω με μέρος του δικού του μη παθογονικού. Να εμπλουτίσει με έννοιες του «συνολικού ανθρώπου και της κοινής μοίρας», αυτοσυντήρησης στον περιορισμένο χώρο του πλανήτη γη... Οι τελευταίες ειδήσεις αναφέρουν ότι, οι νικηφόρες εχθροπραξίες στο μέτωπο έχουν επαναρχίσει. Στο μέτωπο έχουν ήδη μεταβεί ο επίλεχτος λόχος ιατρών, δασκάλων για τον αγιασμό των όπλων των ιερών.

 

*Ο Τίτος Χριστοφίδης είναι εκλεκτός Κύπριος οφθαλμιάτρος, πρ. Υφυπουργός παρά τω Προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας (2008 – 2013) και τ. Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, μέλος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και για σειρά πολλών χρόνων τακτικός εβδομαδιαίος συνεργάτης καθημερινής εφημερίδας της Κύπρου διατηρώντας προσωπική στήλη με κείμενα γενικότερου πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"