• Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Ευρωπαϊκή «συμμαχία» για τις εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών για τον κορωνοϊό

ixnilatisi korΜία ευρωπαϊκή «συμμαχία» φαίνεται να σχηματίζεται σχετικά με τη χρήση τεχνολογίας smartphone για την ιχνηλάτηση επαφών- κρουσμάτων, με σκοπό να μπορέσουν να ανοίξουν τα σύνορα χωρίς να εκδηλωθεί ένα δεύτερο κύμα εξάπλωσης

της πανδημίας.

Όπως αναφέρει το Reuters, καθώς πολλές χώρες σπεύδουν να αναπτύξουν εφαρμογές που θα χρησιμοποιούν τεχνολογία Bluetooth για να εντοπίζουν αυτούς που έχουν έρθει σε επαφή με άτομα που έχουν νοσήσει, έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση σχετικά με το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται.

Η Βρετανία και η Γαλλία υποστηρίζουν πως οι πολίτες θα έπρεπε να εμπιστεύονται τις υγειονομικές αρχές και να τους επιτρέψουν να διατηρούν τις πληροφορίες αυτές σε έναν κεντρικό server. Ωστόσο, μια χαλαρή «συμμαχία» άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων η Ελβετία, η Γερμανία και η Ιταλία, θεωρούν πως τα δεδομένα θα έπρεπε να διατηρούνται μόνο στις συσκευές, έτσι ώστε να είναι αδύνατον οι κυβερνήσεις να μπορούν να παρακολουθούν τους πολίτες τους. Η προσέγγιση αυτή είναι αντίστοιχη αυτής που προτείνουν η Apple και η Google, τα κινητά των οποίων (με iOS και Android) αποτελούν το 99% του συνόλου στον κόσμο.

Για λόγους προστασίας ιδιωτικότητας η Apple έχει δημιουργήσει εμπόδια σε εφαρμογές συγκεντρωτικού χαρακτήρα, εμποδίζοντας τη λειτουργία Bluetooth Low Energy στα iPhones να παρακολουθεί άλλες συσκευές ενώ τρέχει στο φόντο. Αυτό σημαίνει πως, για να λειτουργήσουν τέτοιες εφαρμογές, θα πρέπει να είναι ανοιχτές ενώ το τηλέφωνο είναι ξεκλείδωτο- κάτι που αδειάζει τη μπαταρία και επηρεάζει και τον χρήστη. Απόπειρες παράκαμψης δεν έχουν αποδειχθεί αξιόπιστες.

Οι υποστηρικτές της προσέγγισης αυτής (με τη φύλαξη των δεδομένων στο τηλέφωνο) από την Αυστρία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ελβετία αυτή την εβδομάδα υποστήριξαν έναν «οδικό χάρτη» για να μπορούν οι εθνικές τους εφαρμογές να «μιλούν» μεταξύ τους και να είναι δυνατή η διαχείριση του θέματος των μολύνσεων όταν ο κόσμος ταξιδεύει στο εξωτερικό. «Τα πάντα γύρω από αυτά τα projects είχαν να κάνουν εξαρχής με το πώς θα το κάνουμε να λειτουργεί σε διεθνές επίπεδο» είπε ο Μαρσέλ Σαλάθε, του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας στη Λωζάννη.

Η αντιπαράθεση σχετικά με τις δύο προσεγγίσεις έχει συγκριθεί με «θρησκευτικό πόλεμο» από τον Γερμανό υπουργό Υγείας, Γενς Σπαν. Επίσης, έχει σημαντικές επιπτώσεις για την Ευρώπη, όπου τα lockdowns έχουν «παγώσει» τα ταξίδια μεταξύ δεκάδων χωρών.

Αντίστοιχες αντιπαραθέσεις είναι σε εξέλιξη και σε άλλα μέρη του κόσμου: Η Κολομβία έχει αφαιρέσει τη λειτουργία contact-tracing από την επίσημη εφαρμογή της για την πληροφόρηση των πολιτών για τον κορονοϊό μετά από την εμφάνιση προβλημάτων, μα σκοπεύει να δοκιμάσει ξανά, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Apple-Google.

Στην Ευρώπη ο Σαλάθε είναι μια από τις ηγετικές φωνές μιας πρωτοβουλίας ονόματι DP-3T που έχει φέρει κοντά Ελβετούς και άλλους Ευρωπαίους ερευνητές για την ανάπτυξη μιας αποκεντρωμένης εφαρμογής, βασικός πυλώνας της οποίας είναι πως θα έπρεπε το κοινό να την εμπιστεύεται και να μην περιορίζεται σε «μία» γεωγραφία.

«Η διαλειτουργικότητα των εφαρμογών ιχνηλάτησης εγγύτητας σε διασυνοριακό επίπεδο είναι κρίσιμη» είπε ο Κας Κρέμερς του ινστιτούτου κυβερνοασφαλείας CISPA, που αποτελεί σύμβουλο της γερμανικής κυβέρνησης στο θέμα των εφαρμογών, αφού το Βερολίνο πέρασε πρόσφατα στο «στρατόπεδο» της αποκεντρωμένης προσέγγισης.

Στην ευρωπαϊκή αυτή «συμμαχία» μόνο η Αυστρία έχει ως τώρα διαθέσει μια εφαρμογή, το Stopp Corona, που έχει κατεβαστεί 570.000 φορές και τροποποιείται για να λειτουργεί με αποκεντρωμένη αρχιτεκτονική. Στην Ελβετία έχουν γίνει δοκιμές ενός πρωτοτύπου για να διαπιστωθεί κατά πόσον μπορεί να εντοπίζει στενές επαφές που διαρκούν πάνω από πέντε λεπτά.

 

naftemporiki.gr

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"