• Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Εύσημα ακόμη και από Κρούγκμαν για την Ελλάδα: Είτε το πιστεύετε είτε όχι, συνέτριψε την καμπύλη

krugman giatrosnosokΘετικά σχόλια για την Ελλάδα σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση του κορωνοϊού κάνει μέσω του άρθρου του στους New York Times o νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός

απέναντι στη χώρα μας με αφορμή την οικονομική κρίση υποστηρίζοντας ακόμη και ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να βγει από την Ευρωζώνη.

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση Τραμπ ο Κρούγκμαν αναφέρεται και σε χώρες που κατάφεραν να συντρίψει την καμπύλη γράφοντας χαρακτηριστικά «πως η συντριβή της καμπύλης δεν είναι εύκολη αλλά είναι πολύ πιθανή. Στην ουσία πολλές άλλες χώρες, από τη Νότια Κορέα μέχρι τη Νέα Ζηλανδία και μέχρι και, είτε το πιστεύετε είτε όχι, την Ελλάδα, το έχουν ήδη καταφέρει».

Το άρθρο φέρει τον τίτλο «πώς να δημιουργήσεις μια ύφεση εξαιτίας μιας πανδημίας» και μεταξύ άλλων ο Κρούγκμαν κάνει αναφορά στα τελευταία ποσοστά ανεργίας στις ΗΠΑ σημειώνοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος και οι συνεργάτες του κάνουν ό,τι μπορούν για να καταστήσουν ακόμα μια πιθανή μια ύφεση πλήρους κλίμακας. Ο αρθρογράφος δεν παραλείπει πάντως να κάνει αναφορά και στην Ελλάδα σε

«Ένα ποσοστό ανεργίας 14,7% είναι πολύ φρικτό, αλλά το γραφείο ερασιακών στατιστικών των ΗΠΑ συμπεριέλαβε σημείωμα που υποδεικνύει ότι οι τεχνικές δυσκολίες είχαν σαν αποτέλεσμα να υποτιμηθεί η πραγματική ανεργία κατά σχεδόν πέντε ποσοστιαίες μονάδες. Εάν αυτό είναι αλήθεια, έχουμε σήμερα ποσοστό ανεργίας περίπου 20%, το οποίο θα ήταν το υψηλότερο από όλα αν εξαιρέσει κανείς τα δύο χειρότερα χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης. Το ερώτημα τώρα είναι πόσο γρήγορα μπορούμε να ανακάμψουμε», σημειώνει ο αρθρογράφος.

Συνεχίζει λέγοντας πως «εάν μπορούσαμε να ελέγξουμε τον κορωνοϊό, η ανάκαμψη θα μπορούσε πράγματι να είναι πολύ γρήγορη. Είναι αλήθεια ότι η ανάκαμψη από την οικονομική κρίση του 2008 χρειάστηκε πολύ χρόνο, αλλά αυτό είχε να κάνει με προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της "φούσκας" ακινήτων, ιδίως με ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο χρέους των νοικοκυριών. Δεν φαίνεται να υπάρχουν συγκρίσιμα προβλήματα τώρα. Όμως, ο έλεγχος του ιού δεν σημαίνει "ισοπέδωση της καμπύλης", το οποίο, παρεμπιπτόντως, κάναμε - καταφέραμε να επιβραδύνουμε την εξάπλωση του COVID-19 αρκετά ώστε τα νοσοκομεία μας να μην κατακλύζονται. Σημαίνει να σπάσουμε την καμπύλη: να μειώσουμε τον αριθμό των μολυσμένων Αμερικανών και, στη συνέχεια, να διατηρήσουμε ένα υψηλό επίπεδο τεστ για να εντοπίσουμε γρήγορα νέες περιπτώσεις, σε συνδυασμό με την ανίχνευση επαφών, ώστε να θέσουμε σε καραντίνα όσους μπορεί να έχουν εκτεθεί».

Αναφερόμενος στην περίπτωση της Ελλάδας γράφει πως «η συντριβή της καμπύλης δεν είναι εύκολη αλλά είναι πολύ πιθανή. Στην ουσία πολλές άλλες χώρες, από τη Νότια Κορέα μέχρι τη Νέα Ζηλανδία και μέχρι και, είτε το πιστεύετε είτε όχι, την Ελλάδα, το έχουν ήδη καταφέρει.

Συμπληρώνει δε πως «η μείωση του ποσοστού μόλυνσης ήταν πολύ πιο εύκολη για τις χώρες που ενήργησαν γρήγορα για να περιορίσουν τον κορωνοϊό, ενώ το ποσοστό ήταν ακόμα χαμηλό, αντί να περάσουν πολλές εβδομάδες στην άρνηση. Αλλά ακόμη και μέρη με σοβαρές εστίες μπορούν να μειώσουν τον αριθμό τους εάν παραμείνουν προσηλωμένα στον στόχο τους. Σκεφτείτε τη Νέα Υόρκη, το αρχικό επίκεντρο της πανδημίας των ΗΠΑ, όπου ο αριθμός των νέων καθημερινών περιστατικών και θανάτων αποτελεί μόνο ένα μικρό κλάσμα από αυτό που ήταν πριν από μερικές εβδομάδες. Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει κανείς να μείνει προσηλωμένος στον στόχο και αυτό δεν είναι κάτι που θέλει να κάνει ο Τραμπ και η παρέα του».

Οπως εξηγεί «για κάποιο διάστημα φαινόταν ότι η κυβέρνηση Τραμπ ήταν επιτέλους πρόθυμη να πάρει στα σοβαρά το COVID-19. Στα μέσα Μαρτίου η κυβέρνηση εισήγαγε οδηγίες κοινωνικής αποστασιοποίησης, αν και χωρίς να επιβάλει ουσιαστικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς.

Αλλά τον τελευταίο καιρό το μόνο που ακούμε από τον Λευκό Οίκο είναι ότι πρέπει να ανοίξουμε ξανά την οικονομία, παρόλο που δεν είμαστε πουθενά κοντά στο σημείο που πρέπει να το κάνουμε χωρίς να διακινδυνεύσουμε ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων».

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"