• Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

H οικογένεια Σταυράκη, ομογενείς βιομήχανοι τις ADCOR Industries στην Βαλτιμόρη ανέπτυξαν έναν πρωτότυπο αναπνευστήρα για την μάχη του Κορονοϊού

adcor stΗ εταιρία ADCOR που βρίσκεται στην καρδιά του Greektown στην Βαλτιμόρη, του Δημήτρη και της Αντωνίας Σταυράκη έχει εφεύρει ένα ελαφρή, φορητό μηχάνημα για να προσφαίρει ως εναλλακτική λύση στον πλανήτη που πολεμάει αυτήν στιγμή

τον αόρατο εχθρό, Covid-19, μια «ANASA» όπως και έχει πάρει την ονομασία του από την ελληνική λέξη.

Η ADCOR είναι βιομηχανία που προσφαιρει εξαρτήματα και όπλα για το στρατό και στην αεροδιαστημική, ηλεκτρονική και τηλεπικοινωνιακή αγορά αλλά έχουν και στο παρελθόν κατασκευάσει και αλλά συστατικά για την φαρμοκοβιομηχανία και την υγειονομική βιομηχανία. Και μέσα στην πανδημία, ο Δημήτρης Σταυρακης δημιούργησε ένα πρωτότυπο σε 9 ημέρες για να βοηθήσει να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση και έλλειψη αναπνευστικών βοηθημάτων.

Όπως ανάφερε και ο ίδιος, «Υπάρχουν ελλείψεις αναπνευστήρων αυτή την ώρα και αυτή η φρικτή πανδημία κυριολεκτικά κλέβει κάθε ανάσα από αμέτρητους ανθρώπους, προκαλώντας τον θάνατο τους. Για αυτό αυτοματοποίησαμε την πράξη της άντλησης αέρος στον ασθενή, όπου η βάση του μηχανήματος είναι ο αναπνευστήρα χειρός που χρησιμοποιούν οι τραυματιοφορείς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για να διοχετεύσουν αέρα μέσο μάσκας στο στόμα του ασθενούς και προσθέσαμε τον μηχανισμό που θα φουσκώνει τους πνεύμονες αλλά και θα εισάγει οξυγόνο μέσο της μάσκας εάν χρειάζεται, το οποίο επίσης μπορεί να ρυθμιστεί με την αναλογία που χρειάζεται ο κάθε ασθενής.»

Ένας κανονικός αναπνευστήρες κοστίζει μέχρι και $75,000 και εννοείται μπορεί να προσφέρει πολλές άλλες λειτουργίες, αλλά δεν είναι απαραίτητα η συμφέρουσα λύση κυρίως σε αυτή την ανεξέλεγκτη κρίση. Η πατέντα της ADCOR θα κοστίσει λίγες χιλιάδες δολάρια και μπορεί να ξεκινήσει άμεσα στην μέγιστη παραγωγή της να βγάζει εκατοντάδες την ημέρα.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης και ιατρικοί εμπειρογνώμονες επισκέφτηκαν μέσα στην εβδομάδα τις εγκαταστάσεις της εταιρίας για να δουν και να δοκιμάσουν το πρωτότυπο ώστε να δώσουν τις γνώμες τους και να κάνουν τις απαραίτητες συστάσεις. Ένας από αυτούς, γιατρός και καθηγητής από το Πανεπιστιμιακο Νοσοκομείο του Μέριλαντ είπε πως ο ανθεκτικός σχεδιασμός και η αεροδυναμική ποιότητα έχει αρκετά ενδιαφέρουσα χαρακτηριστικά όπως την δυνατότητα διαχείρισης αναλώσιμων μιας χρήσης για κάθε ασθενή, που άνετα κάλυπτει τις ανάγκες ενός «έκτακτης ανάγκης φορητού αναπνευστήρα» μέσα σε αυτή την κρίση μεγάλου κύματος της πανδημίας αλλά και την εύκολη χρήση του τόσο από νοσηλευτές όσο και από έμπειρους θεραπευτές του αναπνευστικού. Ιατρική επιστήμονες του Τζονς Χόπκινς έχουν προσφέρει και αυτοί τις συστάσεις και την κριτική τους ώστε να παρουσιαστεί ένα τελικό αρμονικό και συμβατό με τις απαραίτητες προδιαγραφές μηχάνημα.
Thanks for reading Hellenic News of America
Subscribe to HNA

Η πατέντα χρειάζεται να περάσει έγκριση ακόμα από το FDA αφού είναι υγειονομική συσκευή και πιθανών να γίνει άμεσα αυτό ώστε να μπορεί να ξεκινήσει η παραγωγή του την αμέσως επόμενη ημέρα.

“Η σπουδαιότερη αμοιβή για εμάς θα είναι τα χαμόγελα των οικογενειών των οποίων βοηθήσαμε να σώσουμε κάποιο οικείο τους. Έτσι θα αισθανθούμε περίφημα που μπορέσαμε να δώσουμε σε κάποιους την ευκαιρία να ζήσουν,» είπε η πρόεδρος της ADCOR, Αντωνία Σταυράκη.

Έχοντας επισκεφτεί το εργοστάσιο αυτές τις μέρες, καλύπτοντας τις καθημερινές εξελίξεις του ρεπορτάζ, η πιο συγκινητική αίσθηση που έχω εισπράξει είναι μιας οικογένειας που προσπαθεί να βοηθήσει άλλες οικογένειες να μην χρειαστεί να χάσουν ποτέ κάποιον δικό τους άνθρωπο από την πανδημία αυτή. Βλέποντας μια οικογένεια σύσσωμη από τους γονείς, τον Δημήτρη και την Αντωνία μέχρι τις κόρες τους Μαρία και Κατερίνα που καθημερινά αλληλογραφούν, κάνουν τηλεφωνικές συσκέψεις και συμπληρώνουν τα απαραίτητα έγγραφα για τις διάφορες εγκρίσεις και τον γιο τους Κώστα, ο οποίος σπουδάζει και αυτος μηχανικός και είναι ανάμεσα στον πατέρα του και τον αντιπρόεδρο Michael Hyatt στις έπαλξης αλλαγών και αναβαθμίσεων ανάλογα τις συστάσεις των ειδικών. Δεν είναι βέβαια τυχαίο που όλοι η οικογένεια έχει ενωθεί ενάντια σε αυτή την μάχη, καθώς η τρίτη τους κόρη Γεωργία είναι μια από τους αφανής ήρωες, μιας και εργάζεται στο νοσοκομείο Τζονς Χόπκινς. Δύνοντας έτσι βαθύτερο νόημα στην επίλυση και την ανάγκη να κάνουμε όλοι αυτό που πρέπει ώστε να μείνουνε υγειής και ασφαλής αυτές τις κρίσιμες ώρες. Συγχαρητήρια σε όλους τους για την εύστροφη εξέλιξη ώστε να βρεθεί άμεση λύση για να καλύψει την βασική ανάγκη μιας ανάσας και να δώσει μια νέα πνοή στον αγώνα κατά αυτής της ισχυρής πανδημίας που μας έχει κοστίσει τόσες αθώες ψυχές παγκοσμίως.

 

πηγη hellenicnews.com - Joanne Trikoulis

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"