• Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Ξένοι ψάχνουν στην Ελλάδα για «καταφύγιο» από τον ιό

akinita grΈτοιμη εμφανίζεται η Ελλάδα να κεφαλαιοποιήσει τα οφέλη που έχει εισπράξει σε διεθνές επίπεδο από την έγκαιρη και επιτυχημένη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει αβίαστα και σε ό,τι αφορά την

πορεία της ζήτησης από το εξωτερικό για την αγορά ακινήτων, καθώς όχι μόνο δεν έχει υποχωρήσει, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά αντιθέτως κινείται και έντονα ανοδικά σε σχέση με το 2019.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι εισέρρευσαν στη χώρα 1,45 δισ. ευρώ για την απόκτηση ακινήτων από ξένους επενδυτές, μια αύξηση της τάξεως του 29,4% σε σχέση με το 2018, και το 1,128 δισ. ευρώ, ποσό που επίσης ήταν ρεκόρ.

Σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκε το δίκτυο ηλεκτρονικών αγγελιών ακινήτων Spitogatos (www.spitogatos.gr), για λογαριασμό της «Κ», προκύπτει ότι κατά τον μήνα Απρίλιο, οι αναζητήσεις ακινήτων από ξένους υποψήφιους αγοραστές όχι μόνο δεν υποχώρησαν σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, αλλά αντιθέτως εμφανίζονται και αυξημένες κατά 19,3%.

Μάλιστα, προς το τέλος του μήνα, η άνοδος αυτή είχε αρχίσει να προσεγγίζει ακόμα και το 30%, δηλαδή έβαινε αυξανόμενη, τάση η οποία διατηρείται και κατά τις πρώτες ημέρες του Μαΐου. Οπως προκύπτει δηλαδή, το αγοραστικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα εξακολουθεί να κινείται ανοδικά, σε μια πρωτόγνωρη συγκυρία όχι μόνο για την ελληνική αλλά και για την παγκόσμια οικονομία.

Τον Φεβρουάριο, προτού δηλαδή αρχίσουν να γίνονται ορατά τα σημάδια της πανδημίας διεθνώς, οι αναζητήσεις ακινήτων στην Ελλάδα κινούνταν με ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 20% σε σχέση με το 2019. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Spitogatos.gr, τον Μάρτιο καταγράφηκε πτώση κατά 20,5%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, η οποία όπως φαίνεται, διαγράφηκε τον αμέσως επόμενο μήνα. Στο πλαίσιο αυτό, η θετική δημοσιότητα που εισέπραξε διεθνώς η Ελλάδα για την επιτυχή αντιμετώπιση του πρώτου αυτού κύματος του κορονοϊού, φαίνεται πως διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο και στη θετική διάθεση των ξένων αγοραστών ακινήτων απέναντι στην ελληνική αγορά.

Όσον αφορά την προέλευση της ζήτησης από το εξωτερικό, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Spitogatos, η Γερμανία αποτελεί τη χώρα με τη μεγαλύτερη κινητικότητα, ενώ ακολουθούν, κατά σειράν, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Κύπρος και η Αυστραλία. Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι χώρες που εμφανίζονται στην κορυφή είναι κυρίως εκείνες που διαθέτουν ισχυρή ελληνική ομογένεια, ή είναι εύκολα προσβάσιμες (π.χ. ακόμα και οδικώς).

Εντύπωση προκαλεί και η απουσία της Κίνας όχι μόνο από τις πρώτες θέσεις των χωρών απ’ όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη ζήτηση, αλλά και από την πρώτη 20άδα, ενώ πέρυσι βρισκόταν εντός των πρώτων 10 χωρών. Παρότι τα προηγούμενα χρόνια το πρόγραμμα Golden Visa είχε προσελκύσει μεγάλο αριθμό αγοραστών, φαίνεται πως η πανδημία θα βάλει «φρένο» στη σχετική κινητικότητα, τουλάχιστον για το 2020, λόγω και της δυσκολίας των μετακινήσεων.

ΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Η γερμανική «πρωτιά» αντανακλά την κατακόρυφη βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας, αλλά και το γεγονός ότι ανέκαθεν η Γερμανία ήταν από τους βασικούς «αιμοδότες» του ελληνικού τουρισμού και συνεπώς και της αγοράς εξοχικών κατοικιών. Παράλληλα, την τελευταία διετία, έχει ενισχυθεί και η προβολή των ελληνικών ακινήτων στη Γερμανία, μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας προώθησης www.ferimmo.de. Στελέχη της τελευταίας αναφέρουν ότι από τη γερμανική αγορά μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αγορά ακινήτων καταγράφουν τόσο οι παραδοσιακά αγαπημένοι προορισμοί των Γερμανών, όπως η Κρήτη, η Πελοπόννησος, το Πήλιο, τα Επτάνησα (Κέρκυρα), όσο και νέες περιοχές όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, οι Κυκλάδες (Πάρος, Μύκονος, Τήνος) και τα Δωδεκάνησα (Ρόδος).

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο οκτάμηνο η επισκεψιμότητα στην εν λόγω πλατφόρμα αυξήθηκε κατά 100%. Στη Ferimmo φιλοξενούνται πλέον πάνω από 23.000 αγγελίες ακινήτων στην Ελλάδα, ενώ τον τελευταίο χρόνο προστέθηκαν 12.000 νέες αγγελίες. Η εταιρεία συνεργάζεται με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και με τον Σύλλογο Μεσιτών Αθηνών/Αττικής.

Ασφαλώς, οι δυσκολίες που θα υπάρξουν φέτος στις μετακινήσεις τουριστών ή επενδυτών από χώρα σε χώρα, θα λειτουργήσουν ως τροχοπέδη στην ολοκλήρωση πολλών συναλλαγών, ιδίως από τη στιγμή που δεν είναι εφικτή η ηλεκτρονική αγοραπωλησία ακινήτων. Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, σε πολλές περιπτώσεις θα γίνουν ενδεχομένως κάποια προσύμφωνα, τα οποία θα επισημοποιηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ήδη, άλλωστε, εκκρεμεί η ολοκλήρωση αρκετών συναλλαγών που είχαν δρομολογηθεί, μέσω προσυμφώνων τους μήνες που προηγήθηκαν του ξεσπάσματος της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ένας ακόμα λόγος που έχει ωθήσει τους ξένους επενδυτές προς την Ελλάδα, ιδίως φέτος, είναι η δυσμενής θέση στην οποία βρίσκονται πλέον παραδοσιακές αγορές εξοχικής κατοικίας στη Μεσόγειο και στον ευρωπαϊκό Νότο γενικότερα, όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία.

 

 πηγη neoskosmos.com ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ, 14 May 2020

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"