• Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

    Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

    Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

  • Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

    Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπ/δος της  Ε.Ε.  κ. Μαρ.  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής  / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

    27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Από 1η Ιουλίου ανοίγουν αεροδρόμια και λιμάνια - Το σχέδιο για την προστασία των νησιών

airport gr fΤο σχέδιο για την ενίσχυση των Υγειονομικών Δομών στη νησιωτική χώρα, το οποίο εκπονήθηκε κατά τη διάρκεια κυβερνητικών συσκέψεων, στις οποίες μετείχαν και οι επιστημονικά αρμόδιοι, παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στη Γενική

Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Κικίλιας: Στόχος η Ελλάδα να παραμείνει υγειονομικά ασφαλής

Το σχέδιο πρωτοκόλλων και ενιαίας υγειονομικής κάλυψης των νησιών της χώρας παρουσίασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ενόψει του ανοίγματος των αεροπορικών πτήσεων από το εξωτερικό (από τις 15 Ιουνίου) και της έναρξης της τουριστικής σεζόν.

Στόχος όπως είπε είναι η Ελλάδα να παραμείνει υγειονομικά ασφαλής χώρα ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Το πρόγραμμα στηρίζεται στους εξής άξονες: την ενδυνάμωση των δομών υγείας, την ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό, την επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας, τη διασύνδεση µε νοσοκομεία COVID-19 (π.χ. Αττικόν), την πρόσβαση σε έλεγχο ανίχνευσης του ιού (testing) και την ενίσχυση συστήματος διακομιδών.

Ήδη είναι δεσμευμένες 446 απλές κλίνες νοσηλείας COVID-19 στα νησιά που δύνανται να αυξηθούν σε 694 άμεσα αν χρειαστεί. Επίσης δεσμεύτηκαν 18 κλίνες ΜΕΘ για νοσηλεία COVID-19 στα νησιά που δύνανται να αυξηθούν σε 79 άμεσα αν χρειαστεί. Οι κλίνες ΜΕΘ COVID-19 θα χρησιμοποιούνται μέχρι την εξασφάλιση της διακομιδής των ασθενών στα κέντρα αναφοράς.

Τι θα ισχύσει για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό

Το σχέδιο περιλαμβάνει:

-Λεπτομερή αποτύπωση υφιστάμενης κατάστασης σε όλες τις δοµές

- Ενίσχυση των δομών µε επικουρικό προσωπικό

- Ενίσχυση µε ιατρούς από υγειονοµικές περιφέρειες

- Συµβάσεις ξενοδοχειακών μονάδων µε γιατρούς , εκπαιδεύσεις και ασκήσεις ετοιμότητας

-Θα υπάρχουν συµβεβληµένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ για κατ’οικόν επισκέψεις

- Ενεργοποίηση συµβάσεων µε µπλοκάκι (600 γιατροί µε 2.000 ευρώ αφορολόγητα)

-Ενεργοποίηση Περιφερειών για παροχή καταλυμάτων / σίτισης

-Στελέχωση για 24ωρη λειτουργία όλων των δοµών στη νησιωτική χώρα

Προβλέπονται επίσης μετακινήσεις προσωπικού από τις οικείες Υγειονοµικές Περιφέρειες για την κάλυψη αναγκών κατά την τουριστική περίοδο.

Οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας θα είναι σε 24ωρη ετοιμότητα.

Για την πρωτοβάθμια φροντίδα:

Υπάρχει ενίσχυση της επιδηµιολογικής επιτήρησης σε όλη την ελληνική επικράτεια και ενίσχυση της διάγνωσης υπόπτων/πιθανών κρουσµάτων COVID 19.

Η στρατηγική βασίζεται σε 3 πυλώνες:

• Διεξαγωγή διαγνωστικών µοριακών τεστ µε σταδιακή προσθήκη τεστ αντισωµάτων – κυρίως σε ευπαθείς οµάδες πληθυσµού και κλειστές δοµές (π.χ. γηροκοµεία & φυλακές)

• Συλλογή στοιχείων για διενέργεια επιδηµιολογικών µελετών

• Ενίσχυση ιχνηλάτησης

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης η συγκρότηση 106 Κινητών Ομάδων Υγείας (Κ.Οµ.Υ). σε: Σαλαµίνα, Αίγινα, Αγκίστρι, Κύθηρα, Πόρος, Σπέτσες, Ύδρα, Τροιζηνία, Σκιάθο, Λέσβο, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Ιθάκη, Σάµη, Λευκάδα, Μυτιλήνη, Ικαρία, Λήµνο, Σάµου, Χίο, Σύρο, Άνδρο, Σαντορίνη, Κάλυµνο, Κάρπαθο, Κέα, Κω, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Ρόδο, Τήνο και Κρήτη.

Μοριακοί αναλυτές µε µεγάλες δυνατότητες θα µεταφερθούν σε Σύρο και Ρόδο . Προβλέπεται επιπλέον η προσθήκη µικρών αναλυτών (PoC) σε συγκεκριµένα νησιά για τις έκτακτες καταστάσεις .

Σχεδιάζεται η εγκατάσταση µικρών αναλυτών στα παρακάτω νησιά: Μύκονο, Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Κύθηρα, Λήµνο, Σκιάθο, Κεφαλλονιά, Κάρπαθο, Μήλο, Ικαρία, Σαντορίνη, Κως. Νησιά µε µικρό αριθµό αναµενόµενων τουριστών θα εξυπηρετούνται από τα πλησιέστερα νησιά µε την κατάλληλη υποδοµή.
Το σχέδιο Θεοχάρη για το άνοιγμα του τουρισμού

Το σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού και τα βήματα τα οποία θα ακολουθηθούν τις επόμενες εβδομάδες ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης

Όπως είπε ο υπουργός, η Ελλάδα ανακοίνωσε έγκαιρα πώς θα ανοίξει από τις 15 Ιουνίου, υπό την αίρεση ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς στον τομέα της Υγείας, προσέθεσε δε πως η χώρα ακολουθεί πλήρως τις οδηγίες της ΕΕ και μάλιστα τις "συνδιαμορφώνουμε γιατί επηρεάζουμε τις αποφάσεις", είπε, διαβεβαιώνοντας ότι "ακολουθούμε τις ευρωπαϊκές οδηγίες".

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, αναφορικά με το Ελ. Βενιζέλος: "Από 15/6 αίρονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία", ενώ παράλληλα από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα επιτρέπεται μόνο essential traveling. Τόνισε δε ότι συνεχίζεται η απαγόρευση αεροπορικών ταξιδιών από Μ. Βρετανία και Τουρκία ανεξαρτήτως της λίστας της EASA και θα επανεξεταστεί 1/7. Για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης επιτρέπονται όλες οι πτήσεις από 15/6, υπάρχει διατήρηση απαγόρευσης για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Μεγ. Βρετανία, Τουρκία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία. "Από 1/7 έχουμε αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, ουσιαστικά εγκαινιάζοντας τον τουρισμό και στα νησιά", είπε.

Όσο αφορά τις θαλάσσιες αφίξεις ο υπουργός Τουρισμού είπε ότι για τώρα εξακολουθεί να απαγορεύεται ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό. Επιτρέπεται για σκάφη αναψυχής μόνο με το πλήρωμα, ενώ τόνισε ότι από 1/7 επιτρέπεται πλήρως ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια.

Αναφορικά με τα χερσαία σύνορα, ο κ. Θεοχάρης είπε πως αναφορικά με τις 15 Ιουνίου, παραμένουν κλειστά τα σύνορα από Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, πλην των απαραίτητων αναγκαίων επαγγελματικών μετακινήσεων, ενώ ανοίγουν τα σύνορα με τη Βουλγαρία. "Από 1/7 ενεργοποιούνται 7 σημεία εισόδου από τα χερσαία σύνορα", είπε.
Τα μέτρα προληπτικού ελέγχου

Σχολιάζοντας την παρουσίαση του προγράμματος για τις δομές Υγείας στα νησιά, που παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι "το σχέδιό μας είναι ολοκληρωμένο και έχουμε κάνει επιχειρησιακές ασκήσεις ετοιμότητας".

Στη συνέχεια παρουσίασε τα μέτρα προληπτικού ελέγχου, λέγοντας ότι θα υπάρχουν δειγματοληπτικά τεστ στα αεροδρόμια, για αφίξεις μεταξύ 15 και 30 Ιουνίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αναφορικά με όσους εισέρχονται εκτός λίστας EASA. Εκτός αυτού θα υπάρχει περιορισμός σε ξενοδοχείο μέχρι να πάρει τα αποτελέσματα ο ταξιδιώτης, αλλά και 14 μέρες καραντίνας αν βρεθεί θετικός ο ταξιδιώτης.

"Από 1/7 για όλες, τις χώρες προέλευσης, οι ταξιδιώτες θα συμπληρώνουν ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger load factor) με στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα", είπε ο κ. Θεοχάρης και συμπλήρωσε πως "Θα υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας, κυρίως σε πρωτεύουσες νομών αλλά και σε όλα τα νησιά μας". Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα ξενοδοχεία που θα παίξουν αυτόν τον ρόλο.

Αναλυτικά τα μέτρα προληπτικού ελέγχου στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης από 15-06 έως 1-07:

Από αεροδρόμια εκτός λίστας EASA:
-Δειγματοληπτικά τεστ
-Σύσταση για αυτοπεριορισμό στο ξενοδοχείο διαμονής του ταξιδιώτη μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος του τεστ
-14 ημέρες καραντίνα σε περίπτωση θετικού τεστ/ ξενοδοχείο καραντίνας

Από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία και αεροδρόμια εντός λίστας EASA
-Τεστ σε όλους
-1 μέρα αυτοπεριορισμός σε ξενοδοχείο επιλογής του ταξιδιώτη (Αθήνα ή Θεσσαλονίκη) μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος του τεστ
-14 μέρες καραντίνα σε περίπτωση θετικού τεστ/ξενοδοχείο καραντίνας (ισχύει και για Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία)

Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα από την 1η Ιουλίου θα συμπληρώνουν με την άφιξη (ή πριν επιβιβαστούν) συγκεκριμένη ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger load factor) με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα.

Στα αεροδρόμια θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ και όσοι έχουν θετικό αποτέλεσμα στο τεστ θα μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

 

Της Βίκυς Κουρλιμπίνη CAPITAL.GR (NOT THE IMAGE)

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

  • 1
  • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


  • faviicom100 
    Eλένη Παρασκευοπούλου

    "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
    από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                      

  • faviicom100
    Νίκος Σταματίου
     
     "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

  • faviicom100
    'Ιωάννα Καραδήμου

      " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"