• Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Πρόσκληση της Ελλάδας στον Ελληνισμό της Αυστραλίας

greek australians nΗ Αθήνα καλεί τους Έλληνες της Αυστραλίας να επιλέξουν «το σπίτι τους» για τις διακοπές τους δίνοντας μια ανάσα στην οικονομία της χώρας που, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται να γνωρίσει μεγάλη ύφεση για μια ακόμα

φορά.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να ανοίξει ξανά τα αεροδρόμιά της στις διεθνείς πτήσεις, με χαλαρούς υγειονομικούς κανονισμούς για εκείνους τους ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας.

Μια πρόσκληση που παραμένει χωρίς δυνατότητα ανταπόκρισης όσο η αυστραλιανή κυβέρνηση δεν επιτρέπει την έξοδο των Αυστραλών από τη χώρα χωρίς σοβαρό λόγο.

Όπως γνωρίζουμε όλοι, το ένα πέμπτο της ελληνικής οικονομίας βασίζεται στην τουριστική βιομηχανία και αν δεν συμβεί κάποια δραματική εξέλιξη στα διεθνή ταξίδια, η Ελλάδα πιθανά να συρρίκνωση του ΑΕΠ μεταξύ 5 και 10 τοις εκατό.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο μηδέν, δεν υπάρχει παγκόσμιος τουρισμός» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας Χάρης Θεοχάρης, στο ABC.

«Ο τουρισμός είναι μια πολύ επισφαλής επιχείρηση... είναι μια βιομηχανία που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και ... τώρα αυτή η εμπιστοσύνη δοκιμάζεται επειδή όλοι έχουν τον φόβο του ιού».

ΤΟ SUCCESS STORY ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Ελλάδα βγήκε νικήτρια από την αναμέτρηση με τον κορονοϊό, παρ΄ότι, όπως παραδέχτηκε στο ABC ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, η χώρα «σίγουρα δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των ισχυρών οικονομικών δυνάμεων της Ευρώπης».

Με την έγκαιρη λήψη μέτρων και το lockdown στις αρχές του Μάρτη και ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών, η Ελλάδα κατάφερε να κρατήσει τον αριθμό των θανάτων από τον ιό κάτω από 200, όταν ο συνολικός πληθυσμός είναι 11 εκατομμύρια, την ίδια στιγμή που χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία υπέστησαν τρομερές απώλειες και βάζοντας κυριολεκτικά τα γυαλιά στη Μεγάλη Βρετανία που δέχτηκε έντονη κριτική για την αναποφασιστικότητα της πολιτικής ηγεσίας της.

Επιπλέον, και παρά τα προβλήματα της οικονομίας, η Ελλάδα διπλασίασε τα κρεβάτια των μονάδων εντατικής θεραπείας, προσέλαβε χιλιάδες επιπλέον προσωπικό υγείας και ξεκίνησε ένα εθνικό πρόγραμμα παρακολούθησης επαφών.

Όχι, όμως, χωρίς τίμημα.

ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα αντιμετώπισε την κρίση υγείας, τώρα, όμως ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσει τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα της επόμενης μέρας.

Το δημόσιο χρέος της χώρας ανέρχεται στο 180 τοις εκατό του ΑΕΠ, ενώ στην Αυστραλία, η αντίστοιχη αναλογία είναι περίπου 42 τοις εκατό.

Η Αθήνα ελπίζει στην έγκριση από την Κομισιόν ενός πακέτου διάσωσης για την αντιμετώπιση της τρομερής οικονομικής ύφεσης και κοινωνικής κρίσης στις χώρες- μέλη της ΕΕ λόγω του κορωνοϊού. Το συνολικό πακέτο, υπό τον τίτλο «Next Generation EU», προβλέπει τη διάθεση 750 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 500 θα είναι επιχορηγήσεις και τα 250 δάνεια.

Παράλληλα, η Ελλάδα προσπαθεί να προσελκύσει διεθνείς επισκέπτες, ξεκινώντας ένα πολυφασικό άνοιγμα αεροδρομίων και τουριστικών εγκαταστάσεων.

Πέρυσι, περισσότεροι από 30 εκατομμύρια τουρίστες έφεραν περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ελλάδα ενώ πάνω από το 20% όλων των θέσεων εργασίας στην Ελλάδα βασίζονται στον τουρισμό.

Από τις 15 Ιουνίου, οι ταξιδιώτες από 29 χώρες θα είναι ελεύθεροι να ταξιδέψουν στην Ελλάδα χωρίς να χρειάζεται να υποβληθούν σε υποχρεωτική καραντίνα, αν και θα γίνονται τυχαία τεστ COVID-19 στους επιβάτες.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τυχόν αφίξεις από το εξωτερικό, σε ξενοδοχεία και εστιατόρια ολόκληρης της χώρας εφαρμόζεται μια σειρά μέτρων ασφάλειας και υγιεινής.

Κι ενώ η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχτεί ξένους τουρίστες, ωστόσο, πολλά είναι τα ερωτηματικά γύρω από την πρόθεση του κόσμου να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Για παράδειγμα, το 70% των Αμερικανών που συμμετείχαν σε πρόσφατη σχετική δημοσκόπηση, δήλωσαν απρόθυμοι να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση, ως γνωστόν, απαγορεύει επίσης σε οποιονδήποτε πολίτη ή μόνιμο κάτοικο να εγκαταλείψει τη χώρα με εξαίρεση λόγους συμπόνιας ή για ουσιαστική εργασία. Ο διεθνής τουρισμός δεν επιτρέπεται ακόμη.

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας κ. Θεοχάρης, εξέφρασε μέσω του ABC την επιθυμία του να δει τους επόμενους μήνες τους Έλληνες της διασποράς της Αυστραλίας να επιστρέφουν για διακοπές στην Ελλάδα βοηθώντας την πατρίδα τους να ανακάμψει.

«Αισθανόμαστε πολύ συνδεδεμένοι με την ελληνική διασπορά μας στην Αυστραλία και ελπίζουμε ότι συμβάλουμε θετικά στην αυστραλιανή κοινωνία» είπε.

«Περιμένουμε από όλους να γυρίσουν στην πατρίδα ... και να συντελέσουν στην πραγματοποίηση ενός μικρού θαύματος φέτος»

 

neoskosmos.com (not the image).

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"