• Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Ελβετικός Τύπος Η Ελλάδα κεφαλαιοποιεί την επιτυχή διαχείριση της κρίσης

plage nΗ επιτυχής διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα και ο αντίκτυπος στη διεθνή εικόνα της χώρας, αλλά και οι εξελίξεις στο μέτωπο της προσφυγικής κρίσης στο μικροσκόπιο των αναλυτών. Στην επιτυχή διαχείριση της πανδημίας

του κορονοϊού στην Ελλάδα και τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να αξιοποιήσει το θετικό μομέντουμ αναφέρεται εκτενές άρθρο της Neue Zürcher Zeitung.

Όπως σημειώνει η ελβετική εφημερίδα "[...] πράγματι, η Ελλάδα ξεχωρίζει σε σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων μετρά μέχρι στιγμής 3.148 κρούσματα και 185 θανάτους. Βάσει πληθυσμού στην Ελβετία πέθαναν 13 φορές περισσότεροι άνθρωποι από την ασθένεια Covid-19, στη δε Ισπανία 34 φορές περισσότεροι. Και αυτό παρότι το ελληνικό σύστημα υγείας βρίσκεται μετά από αρκετά χρόνια λιτότητας σε κάθε άλλο παρά καλή κατάσταση.

Η κυβέρνηση επένδυσε εγκαίρως στις συμβουλές ειδικών λαμβάνοντας αποφασιστικά μέτρα. Ο επιδημιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο εντεταλμένος της κυβέρνησης για την πανδημία έγινε γρήγορα το δημοφιλέστερο πρόσωπο της κρίσης. Και οι πολίτες ακολούθησαν μέχρι και την τελευταία στιγμή τις συστάσεις της κυβέρνησης.

Όλα αυτά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη φήμη της επιπολαιότητας που έχει συχνά η χώρα. Ειδικά στην Ευρώπη η Ελλάδα εξακολουθεί να συνδέεται συχνά με τα λογιστικά μαγειρέματα και την αξιοθρήνητη φορολογική πειθαρχία που οδήγησαν στην κρίση χρέους.

''Δεν θα μιλούσα όμως για νέα νοοτροπία όπως γράφουν κάποιοι'' λέει στην εφημερίδα ο Νίκος Μαλκούτζης που διαχειρίζεται ειδησεογραφική ηλεκτρονική πλατφόρμα στην Αθήνα. Ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι ήταν τόσο προσεκτικοί, όπως λέει, ήταν επειδή γνώριζαν για τις αδυναμίες του συστήματος υγείας και φοβόντουσαν πολύ ένα πιθανό ιταλικό σενάριο και στην Ελλάδα. ''Ωστόσο η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ενισχύθηκε. Έκανε βέβαια και πράγματι καλή δουλειά. Και αυτό επιχειρεί να κεφαλαιοποιήσει τώρα''.
"Τα κακώς κείμενα παραμένουν"

Αυτό ισχύει για τον τουρισμό που συνεισφέρει το 20% του ΑΕΠ και το 25% των θέσεων εργασίας. Για την προβολή της χώρας το υπουργείο Τουρισμού επενδύει στα θέματα της ασφάλειας και της υγείας. Και σε άλλους τομείς όμως η κυβέρνηση επιχειρεί να διορθώσει την εικόνα της χώρας.

Μετά την επιτυχή έκδοση του 10ετούς ομολόγου την περασμένη εβδομάδα η Αθήνα παρέπεμψε στο ότι η χώρα ανακτά την εμπιστοσύνη, και αυτό παρότι ο βασικός λόγος της θετικής εξέλιξης [...] έγκειται μάλλον στην νομισματική πολιτική της ΕΚΤ που πλέον αγοράζει και ελληνικά ομόλογα.

Ήδη πριν την κρίση ο πρώην σύμβουλος επιχειρήσεων Μητσοτάκης προσπάθησε να καταστήσει τη χώρα πιο ελκυστική για επενδυτές και να τονώσει με τον τρόπο αυτό την ανάπτυξη. Πράγματι, στις αρχές της χρονιάς οι οικονομικές προοπτικές ήταν οι καλύτερες των τελευταίων ετών. Οι επώδυνες μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών φάνηκε να αποδίδουν καρπούς.

[...] Παρά την επιτυχή μάχη κατά του ιού όμως η οικονομική καθίζηση είναι βαθιά. Για την Ελλάδα η Κομισιόν προβλέπει με 9,7% την μεγαλύτερη ύφεση στην ΕΕ.

[...] Γι’ αυτό και ο Μητσοτάκης προσπαθεί να αναδείξει, πέρα από την επιτυχή διαχείριση της κρίσης, και την ακολουθούμενη πολιτική των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης. Και σε αυτό το πεδίο οι επιδόσεις των τελευταίων μηνών είναι πολύ ικανοποιητικές.

[...] Τα κακώς κείμενα όμως παραμένουν. Η κριτική για την αδιαφανή χρήση έκτακτων πόρων που διατέθηκαν για την καταπολέμηση της πανδημίας εντείνεται. Στο επίκεντρο βρίσκεται το υπουργείο Μετανάστευσης που βρίσκεται ούτως ή άλλως σε δυσμενή θέση λόγω των συνθηκών στους προσφυγικούς καταυλισμούς. Η κατηγορία των πελατειακών σχέσεων και της αναποτελεσματικότητας βαραίνει όμως το σύνολο της διοίκησης στη χώρα".
Προσφυγικό: Η Ελλάδα μεταθέτει και δεν λύνει το πρόβλημα

Στη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα ελληνικά νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα αναφέρεται άρθρο της Süddeutsche Zeitung υπό τον τίτλο "Μετάθεση και όχι λύση του προβλήματος".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μέχρι το τέλος της χρονιάς η Αθήνα θέλει να ολοκληρώσει τη μετεγκατάσταση τουλάχιστον 11.000 προσφύγων από καταυλισμούς τύπου Μόριας. Η εξέταση των αιτήσεων ασύλου αναμένεται να επισπευσθεί ενώ νέος νόμος προβλέπει ότι εκείνοι που παίρνουν το πράσινο φως των αρχών πρέπει να εγκαταλείπουν άμεσα τους καταυλισμούς. Η διαδικασία προκαλεί ωστόσο και νέα προβλήματα. Στις αρχές της εβδομάδας η αστυνομία περισυνέλεξε αρκετούς μετανάστες που είχαν κατασκηνώσει στην πλατεία Βικτωρίας. Οι περισσότεροι προέρχονταν από τη Μόρια και άλλα καταλύματα. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προειδοποιεί ότι δεν αρκεί ''να μεταθέτει κανείς το πρόβλημα από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα''.

Την ίδια ώρα εντείνεται η ανησυχία στην Αθήνα ότι όπως και την περασμένη άνοιξη η κυβέρνηση στη γειτονική Τουρκία θα μπορούσε να ενθαρρύνει και πάλι χιλιάδες μετανάστες να επιχειρήσουν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα.

[...] Το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα εισήλθαν λιγότεροι άνθρωποι από την Τουρκία στην ελληνική επικράτεια οφείλεται μάλλον και στη σκληρότερη γραμμή που τηρούν οι έλληνες συνοριοφύλακες. Η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ κάλεσε πρόσφατα την Αθήνα να διερευνήσει τις ''πολυάριθμες'' καταγγελίες για λεγόμενα pushback στα ελληνικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα. [...] Η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά τις αιτιάσεις ισχυριζόμενη ότι η ελληνική ακτοφυλακή ενεργεί ''σύμφωνα με τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου''".

Κώστας Συμεωνίδης

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"