• Επαναπατρισμός τριών τμημάτων ψηφιδωτών δαπέδων από τη Γερμανία

    Επαναπατρισμός τριών τμημάτων ψηφιδωτών δαπέδων από τη Γερμανία

  • Υψηλότερο εισόδημα κατά $30.000 για όσους μεταναστεύουν

    Υψηλότερο εισόδημα κατά $30.000 για όσους μεταναστεύουν

  • Το δικαίωμα ψήφου στους απόδημους

    Το δικαίωμα ψήφου στους απόδημους

  • Στο Μόναχο  το 6ο Αντάμωμα των Ηπειρωτών της Ευρώπης 2019

    Στο Μόναχο το 6ο Αντάμωμα των Ηπειρωτών της Ευρώπης 2019

  • Κ. Δασκαλάκης: Δεν βλέπω αναστροφή του brain drain

    Κ. Δασκαλάκης: Δεν βλέπω αναστροφή του brain drain

  • Αφιέρωμα σε Μήλο και Σέριφο από κορυφαία εφημερίδα του Βερολίνου

    Αφιέρωμα σε Μήλο και Σέριφο από κορυφαία εφημερίδα του Βερολίνου

  • Αντιδράσεις στη Βρετανία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα . Απάντηση του Βρετανικού Μουσείου στον «Guardian»

    Αντιδράσεις στη Βρετανία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα . Απάντηση του Βρετανικού Μουσείου στον «Guardian»

  • Αγοράζουμε Ελληνικά:  Ελληνικές εξαγωγές και απόδημος Ελληνισμός*

    Αγοράζουμε Ελληνικά: Ελληνικές εξαγωγές και απόδημος Ελληνισμός*

  • Greek diaspora to get dedicated website to sell their property back home

    Greek diaspora to get dedicated website to sell their property back home

  • Εφυγαν και έριξαν μαύρη πέτρα - Η χαρτογράφηση του ελληνικού brain drain

    Εφυγαν και έριξαν μαύρη πέτρα - Η χαρτογράφηση του ελληνικού brain drain

  •  Έλληνες νέοι: «Να μείνω ή να φύγω;»

    Έλληνες νέοι: «Να μείνω ή να φύγω;»

  • New York Times: «Νεκροταφείο ονείρων» η Ελλάδα - Γιατί οι Έλληνες που μεταναστεύουν, δεν σχεδιάζουν επιστροφή

    New York Times: «Νεκροταφείο ονείρων» η Ελλάδα - Γιατί οι Έλληνες που μεταναστεύουν, δεν σχεδιάζουν επιστροφή

  • Αναλυτικός οδηγός / Εφορία: Τι ισχύει για κατοίκους εξωτερικού και ομογενείς

    Αναλυτικός οδηγός / Εφορία: Τι ισχύει για κατοίκους εξωτερικού και ομογενείς

  • Φορολογικοί Κάτοικοι Ελλάδος – Εξωτερικού (επικαιροποιημένο με τις τελευταίες αλλαγές)

    Φορολογικοί Κάτοικοι Ελλάδος – Εξωτερικού (επικαιροποιημένο με τις τελευταίες αλλαγές)

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

«Το ελαιόλαδο στη Μαζική Εστίαση – Διαπιστώσεις, Συμπεράσματα »

sevitel250Ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου στις διεθνείς αγορές μέσω των εκατομμυρίων τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας αποτελεί η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για τη χρήση τυποποιημένου

ελαιολάδου αποκλειστικά και μόνο μέσω σφραγισμένων μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών ή συσκευασιών μιας χρήσης με τις απαιτούμενες επισημάνσεις στα τραπέζια στους χώρους Μαζικής Εστίασης (εστιατόρια , ταβέρνες , ψητοπωλεία κλπ καταστήματα εστίασης).

elaioΤην επισήμανση αυτή έκαναν οι ομιλητές κατά τη διάρκεια της εσπερίδας με θέμα “Το ελαιόλαδο στη Μαζική Εστίαση”, την οποία διοργάνωσαν ο ΣΕΒΙΤΕΛ και η ΠΟΕΣΕ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την υποστήριξη της ΓΣΕΒΒΕ, της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ και του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας (ΙΕΓ), την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΓΣΕΒΕΕ. Την ημερίδα παρακολούθησαν ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης, οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Ανάπτυξης Αντώνης Παπαδεράκης και Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Αντώνογλου, στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων, ιδιοκτήτες εστιατορίων και τυποποιητές ελαιολάδου.

Την ικανοποίησή τους για το μέτρο το οποίο θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2018 και αποτελούσε αίτημα πολλών ετών, εξέφρασαν οι Πρόεδροι του ΣΕΒΙΤΕΛ και της ΠΟΕΣΕ κ.κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης και Γιώργος Καββαθάς, αντίστοιχα.

Ο Βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης δήλωσε ότι ζητά συγνώμη ως πολιτικός για όσα η Πολιτεία δεν έχει κάνει μέχρι τώρα για το ελαιόλαδο. Ξεκίνησαν πολλές πρωτοβουλίες οι οποίες ωστόσο δεν είχαν συνέχεια, τόνισε. Το λάδι, πρόσθεσε, είναι το σημαντικότερο case study για την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή για παράδειγμα, είπε, λειτουργούν 25.000 ταβέρνες ελληνικής ιδιοκτησίας σε όλο τον κόσμο. Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο 10ετίας, μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε και να στηρίξουμε τόσο το ελαιόλαδο, όσο και πολλά άλλα ελληνικά προϊόντα.

Ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης δήλωσε ότι το μέτρο χαίρει ευρείας αποδοχής από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και θα συμβάλλει στη βελτίωση και περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος. Το ελαιόλαδο, πρόσθεσε, θα αναδείξει τη δυναμική του και στον τουρισμό, προστατεύοντας την υψηλή ποιότητά του, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα τις παρεχόμενες υπηρεσίες στη μαζική εστίαση. Παράλληλα, θα αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά φαινόμενα νοθείας, διευρύνοντας τις πιστοποιημένες διαδικασίες και στον τομέα αυτό, ενισχύοντας τη συμβολή στην ανάπτυξη των επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ Νίκος Αντώνογλου δήλωσε ότι το Υπουργείο στηρίζει τον ελαιοκομικό τομέα μέσα από πολλά προγράμματα, όπως αυτά των Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων, τα Προγράμματα Προβολής Προώθησης Ενημέρωσης, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλα. Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται ήδη από τους ανταγωνιστές μας, όπως είναι η Ισπανία και η Ιταλία και ήταν σκόπιμο να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα. Δυστυχώς, η τυποποίηση αφορά αυτή τη στιγμή μόνο το 30% της διακινούμενης ποσότητας ελαιολάδου είτε μιλάμε για την εγχώρια κατανάλωση είτε για τις εξαγωγές». Τέλος, σημείωσε την ίδρυση Διεύθυνσης Τροφίμων στο υπουργείο, η οποία στόχο έχει τον περαιτέρω αποτελεσματικότερο συντονισμό του τομέα των τροφίμων.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΙΤΕΛ Γρηγόρης Αντωνιάδης επεσήμανε ότι η τοποθέτηση τυποποιημένου ελαιολάδου στα τραπέζια των εστιατορίων θα αυξήσει τη διακίνηση τυποποιημένου ελαιολάδου σε ποσοστό 4-5%, δηλαδή περίπου 8- 10.000 τόνοι. Το γεγονός αυτό θα συμβάλει στην δημιουργία επενδύσεων στον τομέα της τυποποίησης για τις μικρές συσκευασίες, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ Γιώργος Καββαθάς δήλωσε ότι η υιοθέτηση της διάταξης δεν είναι θέμα επιβολής νόμου, αλλά υιοθέτησης μιας ρύθμισης με θετικά αποτελέσματα τόσο για τα εστιατόρια και τον απαιτούμενο εκσυγχρονισμό τους ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες, όσο και για τη διασφάλιση της ποιότητας του ελαιολάδου και την προστασία των καταναλωτών. Οι τυποποιημένες συσκευασίες ελαιολάδου στη μαζική εστίαση θα συμβάλλουν, πρόσθεσε, στην ανάπτυξη ενός βελτιωμένου, ενιαίου brand name για την ελληνική γαστρονομία που θα χτίσει μία αξιόπιστη εικόνα στο εξωτερικό.

Ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ Γιώργος Κουράσης αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της χρήσης τυποποιημένου ελαιολάδου στη μαζική εστίαση. “Το τυποποιημένο ελαιόλαδο θα προσθέσει αξιοπιστία και θα αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας στα μάτια του πελάτη – καταναλωτή. Επιπλέον δημιουργεί την αίσθηση της ασφάλειας και μιας περαιτέρω εγγύησης στο γαστρονομικό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι το ελληνικό ελαιόλαδα αποτελεί μια εξαιρετική πρώτη ύλη. Όλοι γνωρίζουμε πως ο ευχαριστημένος πελάτης επιστρέφει πάντα στο κατάστημά μας και το διαφημίζει. Η τυποποίηση είναι εργαλείο προβολής και ανάπτυξης γιατί εμπεριέχει το δομικό συστατικό της έξυπνης επιχειρηματικής επιλογής. Αυτό το μπουκάλι ελαιολάδου περιέχει πέρα από το εξαιρετικό προϊόν της ελληνικής φύσης, ποιότητα, προσπάθεια, σεβασμό και δύναμη. Και αυτό δεν μπορεί παρά να αποτελεί προστιθέμενη αξία για την επιχείρηση εστίασης”.

Το νομοθετικό πλαίσιο αφήνει το περιθώριο στην αγορά να επιλέξει το μέγεθος της συσκευασίας που θα χρησιμοποιείται στα τραπέζια των εστιατορίων. Στις λιπαρές ουσίες η κατ’ άτομο μερίδα ορίζεται στα 20 ml, αλλά στη διεθνή αγορά οι συσκευασίες των 50 ml έχει το προβάδισμα. Αν η αγορά δεν καταφέρει να αυτορυθμιστεί θα υπάρξει παρέμβαση από την πλευρά των αρχών, σύμφωνα με τον Χρήστο Νικόλσκυ, Διευθυντή Θεσμικών Ρυθμίσεων και Εποπτείας Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης που συμμετείχε και στη διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒΙΤΕΛ Γιώργος Οικονόμου επεσήμανε ότι προϋπόθεση για να γίνει δεκτό ένα νέο μέτρο είναι να ενημερωθούν διεξοδικά οι ενδιαφερόμενοι για τις λεπτομέρειές του, προκειμένου να μην το απορρίψουν από άγνοια. Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του ρόλου της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης, πρόσθεσε, ο ΣΕΒΙΤΕΛ δημιούργησε έναν νέο φορέα, την Ακαδημία Ελαιολάδου.

Ο επιστημονικός διευθυντής του New York College Νίκος Κατσαρός, πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ, επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει να τίθεται θέμα ρύπανσης γιατί το μέτρο θα βασιστεί σε ανακυκλούμενες συσκευασίες. Ο ίδιος σημείωσε ότι θα ήταν χρήσιμη η επέκταση του μέτρου και στα εστιατόρια των ξενοδοχείων.

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας Νίκος Φωτιάδης, τόνισε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία είναι ίσως η σημαντικότερη των τελευταίων 20 ετών, θα πρέπει να συνδυαστεί με την εκπαίδευση όλων των κρίκων της αλυσίδας. Μεταξύ αυτών οι σεφ, οι ιδιοκτήτες χώρων μαζικής εστίασης, οι δημοσιογράφοι γεύσης, για τους οποίους οι εξειδικευμένες γνώσεις αποτελούν ένα ισχυρό εργαλείο στη δουλειά τους.
Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των εστιατόρων, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, για το νέο νομοθετικό πλαίσιο, στη συζήτηση που ακολούθησε τις παρουσιάσεις των εισηγητών.

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

  • All
  • PERSONALDATA
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Το βραβείο στην κατηγορία του Καλύτερου Προορισμού Οικογενειακών Διακοπών «Star Family Holidays Destination» για το έτος
    Read More
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Λιγότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν πλέον το Facebook για να διαβάσουν και να συζητήσουν ειδήσεις, καθώς κερδίζουν έδαφος
    Read More
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Ένας νέος αμερικανικός υπερυπολογιστής με την ονομασία Summit (Κορυφή) κατακτά κυριολεκτικά την... κορυφή των υπερυπολογιστών, καθώς
    Read More
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Οι άνθρωποι που επιταχύνουν τον ρυθμό με τον οποίο περπατάνε, αυξάνουν και τις πιθανότητές τους να
    Read More
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Το μεγαλύτερο μέρος της βαριάς βιομηχανίας θα μεταφερθεί στο διάστημα, σε άλλους πλανήτες, σε αστεροειδείς και
    Read More
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Athens is to host the Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum in October 2018, after the
    Read More
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Ο νέος Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ αποτελεί τη μεγαλύτερη αλλαγή στην νομοθεσία περί προστασίας
    Read More
    • PERSONALDATA
  • Το 80% της βιομάζας της Γης αποτελούν τα φυτά, το 15% τα βακτήρια και το υπόλοιπο
    Read More
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • Το εισοδηματικό επίπεδο ενός ανθρώπου και ο εγκέφαλός του δεν είναι άσχετα πράγματα - και αυτό δεν
    Read More
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι θα στείλει στον Άρη ένα μικρό αυτόνομο ελικόπτερο, το
    Read More
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Το Facebook αποκαλύπτει 25 σελίδες κατευθυντήριων οδηγιών για το πώς θα αφαιρεί ψευδείς ειδήσεις, αναρτήσεις με
    Read More
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Καινούριο δήμαρχο έχει εδώ και λίγες μέρες η πόλη Σβέρτε στη Γερμανία, στην άκρη της Κοιλάδας
    Read More
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • Το ξενοδοχείο "Kyrimai" στον Γερολιμένα της Μάνης ψηφίστηκε στη Σαντορίνη ως το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο από
    Read More
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Οι επιστήμονες τρέφουν τις πρώτες βάσιμες ελπίδες ότι θα είναι δυνατό να επιβραδύνουν ή και να
    Read More
    • ΥΓΕΙΑ
  • Ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ενός καθολικού τεστ αίματος που θα ανιχνεύει όλους τους καρκίνους,
    Read More
    • ΥΓΕΙΑ
  • Επιτυχείς ήταν οι πρώτες δοκιμές ενός «μίνι» πυρηνικού αντιδραστήρα, που δοκίμασε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA)
    Read More
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

GREEKS ABROAD

  OM logo om black 220x50- Στον 17ο χρόνο το OMOGENEIA MAGAZINE!

open letter to prf 250- Lettre des associations grecques et philhellènes au Président de la République française, au sujet des menaces de la Turquie envers la Grèce.

visa dw250- Νέοι κανόνες για προξενική προστασία πολίτων κρατών-μελών ΕΕ στο εξωτερικό / Ισχύουν από 1η Μαΐου 2018

tsiknis250- H 2η απονομή των Βραβείων «Ευπρέπεια 2017

 

students exams250-Πανελλήνιες 2018: Ενημέρωση για τους Έλληνες του εξωτερικού

 

elephants250- Ελληνίδα γενετίστρια ρίχνει φως στο DNA των ελεφάντων

 

arg250- Δημήτρης Αργυρόπουλος: Δημιουργία Μουσείου της ελληνικής μετανάστευσης στο Βέλγιο

- Για 5η συνεχή φορά Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών ο Δ. Αργυρόπουλος!

forologikes250- Αναλυτικός οδηγός. Εφορία: Τι ισχύει για κατοίκους εξωτερικού και ομογενείςΑναλυτικός οδηγός.

ty 250- Η Ομογένεια στην προώθηση του Τουρισμού Υγείας

forologikes250- Φορολογικοί Κάτοικοι Ελλάδος – Εξωτερικού (επικαιροποιημένο με τις τελευταίες αλλαγές)

illiolopoulos chr250- Κληρονομιά εξωτερικού για κάτοικο Ελλάδος

 

ballot n250- Η «ψήφος εξωτερικού» και το μπρα ντε φερ δεκαετιών

tamis atg250- H εθνική αξιοπρέπεια των Ελλήνων αξίζει περισσότερο από δύο πινακίδες

theater pit brx250- Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Κοινός εορτασμός από τις 7 ελληνικές θεατρικές ομάδες των Βρυξελλών. Δείτε ποιες είναι....

apod ellin er ny 250- Παγκόσμια έρευνα για τον Απόδημο Ελληνισμό

metanastes brain drain200- Έλληνες νέοι: «Να μείνω ή να φύγω;»

 

gonidia250- Επτά Έλληνες επιστήμονες διαπρέπουν παγκοσμίως

arcades 9 af250- Tο 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημων Αρκάδων

 

 

 

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


  • faviicom100 
    Eλένη Παρασκευοπούλου

    "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
    από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."





                                      

  • faviicom100
    Νίκος Σταματίου
     
     "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

  • faviicom100
    'Ιωάννα Καραδήμου

      " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"