• Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

ΙΣΤΟΡΙΚΑ-ΕΠΕΤΕΙΟΙ-ΕΘΙΜΑ

Η Μελβούρνη θα τιμήσει το 1821 όλο το 2021 με τους «Εύζωνες» και πολλές εκδηλώσεις

evzonoi pfΗ Οργανωτική Επιτροπή της Εθνικής Επετείου, που απαρτίζεται από αντιπροσώπους προερχόμενους από όλους τους μεγάλους Ελληνικού οργανισμούς στην Βικτώρια, έχει αρχίσει ήδη τις προετοιμασίες για την διοργάνωση και τον προγραμματισμό

διαφόρων εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου έχει θρησκευτικό και εθνικό χαρακτήρα. Ο απανταχού ελληνισμός ανά τον κόσμο γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Έναρξη της Επανάστασης που κήρυξαν οι Έλληνες εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μέσα από τον εορτασμό αυτής της διπλής γιορτής δίνεται η ευκαιρία να διδάξουμε στα ελληνόπουλα της τρίτης και τέταρτης γενιάς το πόσο σημαντική είναι αυτή η μέρα.

Παράλληλα προωθούμε στις επόμενες γενιές τα ιδανικά της ειρήνης, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας ώστε να μπορούν να συνυπάρχουν με άλλους λαούς και να προοδεύουν.

Το 2021 και ο επετειακός εορτασμός θα είναι ένα καθοριστικό ιστορικό γεγονός όπου οι Έλληνες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους, με υπερηφάνεια για το παρελθόν μας και αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας.

Η Οργανωτική Επιτροπή της Εθνικής Επετείου και θέλοντας να συμπεριλάβει ολόκληρη την Ελληνική Παροικία, καλεί τα σχολεία, τους οργανισμούς, πολιτιστικοί όμιλοι, αδελφότητες, ομοσπονδίες, σύλλογοι γυναικών και νεολαίας που ενδιαφέρονται να οργανώσουν κάποια επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση να δηλώσουν συμμετοχή.

Να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις δεν θα περιοριστούν μόνο τον μήνα Μάρτη όπου γιορτάζουμε την Εθνική Γιορτή αλλά ολόκληρη την χρονιά. Όλες οι αιτήσεις θα εξεταστούν από την επιτροπή και εφόσον τηρούν τα κριτήρια θα πρέπει να εγκριθούν από τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής. Προθεσμία υποβολής θα είναι η 31η Αυγούστου 2020.

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν την Προεδρική Φρουρά «ΕΥΖΩΝΕΣ» κατά την επίσκεψή τους στην Μελβούρνη και να διοργανώσουν είτε σχολική γιορτή είτε παροικιακή εκδήλωση μπορούν να στείλουν γραπτή αίτηση στην Επιτροπή Παρελάσεως μέχρι τις 31η Αυγούστου 2020. Στην κάθε αίτηση θα πρέπει να περιγράφεται λεπτομερώς η εκδήλωση. Αυτό είναι απαραίτητο λόγω των πολλών περιορισμών που πρέπει να γίνονται σεβαστοί κατά την διάρκεια φιλοξενίας της Προεδρικής Φρουράς.

Όσοι ενδιαφέρονται να ενισχύσουν οικονομικά, είτε μεμονωμένα άτομα, είτε επιχειρήσεις, είτε σχολεία, είτε οργανισμοί, με δωρεές ή χορηγίες για την διοργάνωση των εκδηλώσεων και κυρίως για την επίσκεψη της Προεδρικής Φρουράς μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Επιτροπή Παρελάσεως και να δηλώσετε το ενδιαφέρων σας.

Τέλος, η Επιτροπή Παρελάσεως ζητάει εθελοντές που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων. Παρακαλούμε στείλτε τα ακόλουθα στοιχεία σας: όνομα και επίθετο, διεύθυνση, email, ημερομηνία γεννήσεως, τηλέφωνο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να στείλετε email στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή επιστολή στο O.C.G.N.D. P. O. Box 2250, 377 Gore Street, Fitzroy VIC 3065.

 

  πηγη NEOSKOSMOS.GR (not the image)

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/