• Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

ΙΣΤΟΡΙΚΑ-ΕΠΕΤΕΙΟΙ-ΕΘΙΜΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 2021

anastasiadis savv«200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση - Προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη διοργάνωση εκδηλώσεων στα Κοινοβούλια και τους Δήμους των χωρών, όπου υπάρχουν εκλεγμένα μέλη ελληνικής καταγωγής», ήταν το θέμα της συνεδρίασης

της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, χθες Πέμπτη 18 Ιουνίου στη Βουλή, υπό την προεδρία του βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Σάββα Αναστασιάδη.

Στη συνεδρίαση που είχε διευρυμένη σύνθεση συμμετείχαν εκτός από τα μέλη της Επιτροπής και τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού κύριο Χρυσουλάκη, από την Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, μέσω Τηλεδιάσκεψης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα απόδημου ελληνισμού, κύριος Βλάσης, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, ο Πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε., κ. Κατσαμπάνης από την Αυστραλία και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, η κυρία Τριανταφυλλοπούλου από τον Καναδά. Ο κ. Γεωργανάς από την Αυστραλία, ο κ. Κουσούλης από την Νέα Σκωτία από την επαρχία του Ανατολικού Καναδά, ο κύριος Παππάς από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ο κ. Πανταζόπουλος από τη Βικτώρια της Αυστραλίας, η Γραμματέας του Δικτύου Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης, κυρία Ιωάννα Ζαχαράκη από την Γερμανία και τα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας, ο κ. Δημήτρης Δημουτζίδης, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης που είναι Α΄ αντιπρόεδρος, ο κ. Κοντορίνης Γιώργος, ο Β΄ αντιπρόεδρος από τη Σουηδία, ο κ. Παπάζογλου Αργύρης από την Γερμανία, ο κ. Ρουσκέτος Νικόλαος από την Πολωνία και ο κ. Λούτσης Ζήσης, Αντιδήμαρχος στο Δήμο Φοινικαίωντης Αλβανίας»

Ο κ. Αναστασιάδης κατά την έναρξη της συνεδρίασης αφού καλωσόρισε τους συναδέλφους και όλους τους συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό σημείωσε, ότι η συνεδρίαση αυτή είναι προσομοίωση του συνεδρίου που είχε προγραμματιστεί στις 7 Ιουλίου, η διοργάνωση του οποίου τώρα πια με φυσική παρουσία καθίσταται αδύνατη και τόνισε ότι όλες οι εκδηλώσεις θα κινούνται στο πνεύμα και στο γενικό πλαίσιο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021 και θα διοργανωθούν στους χώρους των κοινοβουλίων και των δήμων των χωρών όπου υπάρχουν εκλεγμένοι ελληνικής καταγωγής.

« Τονίζω δε ότι οι εκδηλώσεις για τις οποίες θα συζητήσουμε θα κινούνται στο πνεύμα και στο γενικό πλαίσιο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Θαείναι ενταγμένες στο πρόγραμμα της Επιτροπής και θα διοργανωθούν στους χώρους των κοινοβουλίων και των δήμων των χωρών όπου υπάρχουν εκλεγμένοι ελληνικής καταγωγής, εκεί δηλαδή όπου διεξάγεται ο διάλογος, ο λόγος και ο αντίλογος, όπου πετυχαίνεται η σύνθεση και η συναίνεση και αναπτύσσεται η δημοκρατία, στους χώρους δηλαδή όπου κυριαρχούν οι αξίες που εμφύσησαν την Ελληνική Επανάσταση, η ελευθερία η δημοκρατία, το Σύνταγμα που προετοιμάστηκε από τους Έλληνες της Ρωσίας, της Ευρώπης της Μέσης Ανατολής, όπου το ελληνικό έθνος είχε ισχυρή παρουσία τότε, από αυτούς δηλαδή που σήμερα ονομάζουμε διασπορά και ομογένεια και για αυτό, κύριε Πρόεδρε και κυρία Γραμματέα και τα μέλη σας, η συμμετοχή σας σε αυτές τις εκδηλώσεις έχει έναν ισχυρό συμβολισμό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Πα. Δ.Ε.Ε. κ. Κατσαμπάνης αφού εξήρε αρχικά τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα αντιμετώπισε την πανδημία του Κορονοϊού εκ μέρους των ομογενών βουλευτών, ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία και εξέφρασε την αισιοδοξία του και τον ενθουσιασμό του για επιτυχή διοργάνωση των εκδηλώσεων του 2021 σε ξένα Κοινοβούλια σε όλο τον κόσμο.

« .... να δείξουμε στον ελληνισμό ότι η επανάσταση του 1821 είναι ένα πραγματικά παγκόσμιο γεγονός που πρέπει να το γιορτάσουμε όχι μόνο εμείς σαν Έλληνες αλλά όλοι οι άνθρωποι του κόσμου που αγαπούν την ελευθερία, αγαπούν τη δημοκρατία και νιώθουν ότι η πηγή της δημοκρατίας ήταν και πιστεύω πάντα θα είναι στην Ελλάδα» όπως είπε.

Εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, η πρόεδρος Ιωάννα Ζαχαράκη, μίλησε επίσης με μεγάλο ενθουσιασμό για την οργάνωση και την πρόσκληση να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και μετέφερε το ενδιαφέρον του Δικτύου για διοργάνωση εκθέσεων με μεταφρασμένο οπτικοακουστικό υλικό, ενώ πρότεινε εκδηλώσεις με θέμα το ρόλο των γυναικών στον Αγώνα, όπως της Λ. Μπουμπουλίνας, της Μ. Μαυρογένους , της Δόμνας Βισβίζη κ.α

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Βλάσης και η πρόεδρος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη κάλεσαν τους βουλευτές και αιρετούς ελληνικής καταγωγής στο εξωτερικό, να καταθέσουν προτάσεις και να ζητήσουν την όποια βοήθεια μπορεί να προσφέρει η ελληνική Πολιτεία και η Επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Ιδιαίτερα ενθουσιώδης ήταν η τοποθέτηση της κυρίας Αγγελοπούλου , η οποία μετέφερε το μήνυμα του Πρωθυπουργού και τόνωσε την αισιοδοξία των μελών για πετυχημένη διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Οι δύο Αντιπρόεδροι της Επιτροπής κ. κ. Αμανατίδης και Σκανδαλίδης πρότειναν να υπάρξει και ένας προβληματισμός για δράσεις οι οποίες θα αφήσουν ένα μόνιμο αποτύπωμα, και ενεργοποίηση όχι μόνο των κοινοβουλευτικών ή των αιρετών τοπικών αυτοδιοικήσεων, αλλά και νέων επιστημόνων, επιστημονικών οργανώσεων κ.α.

Ο ΓΓΑΕ κ. Χρυσουλάκης και τα υπόλοιπα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. και του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών της Ευρώπης που συμμετείχαν στην συζήτηση τοποθετήθηκαν με το ίδιο πνεύμα, την ίδια διάθεση και ενθουσιασμό για την διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, μίλησε με αισιοδοξία, πως θα γίνουν σημαντικές και εξαιρετικές εκδηλώσεις το 2021 στα Κοινοβούλια και στους Δήμους, όπου υπάρχουν αιρετοί ελληνικής καταγωγής αλλά και φιλέλληνες, έτσι ώστε, να αναδειχθεί το πνεύμα της επανάστασης, αλλά και το σύγχρονο πνεύμα και η σημασία του ελληνισμού.

Η επόμενη συνεδρίαση μετά από πρόταση του Προέδρου της Επιτροπής, θα γίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, για να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν, οι πόλεις, τα Κοινοβούλια, οι χώροι και τα θέματα.

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/