• Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδ. Γεωργιάδης: Η επιστροϕή των νέων Ελλήνων το στοίχημα για τη Ν.Δ.

adonis georgiadis250H επιστροϕή των νέων Ελλήνων στην Ελλάδα είναι το στοίχημα που θέτει η Ν.Δ. εϕόσον το εκλογικό σώμα τής δώσει τη νίκη στις εθνικές εκλογές του 2019, όπως επισήμανε σήμερα, από το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελϕών, ο αντιπρόεδρος του κόμματος

, Αδωνις Γεωργιάδης.

Επισήμανε ακόμη ότι για να πετύχει τις αναγκαίες μεγάλες τομές στη χώρα, όπως αυτές που αϕορούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το άρθρο 24 του Συντάγματος και το Συνταγματικό Δικαστήριο, η Ν.Δ. θα χρειαστεί ευρύτερες συναινέσεις και προς αυτή την κατεύθυνση δεν απέκλεισε τη συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ.

Επισήμανε ότι πλέον θεωρεί μηδενική την πιθανότητα νέων εκλογών, με αϕορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ σε ό,τι αϕορά τις εκλογές του Μαΐου τόνισε πως οποιοδήποτε αποτέλεσμα που θα δώσει στο κόμμα του πάνω από 26% ή πάνω από 3,5 μονάδες διαϕορά θα είναι ο μεγαλύτερος θρίαμβος.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συζήτησης με τον δημοσιογράϕο Γιώργο Κουβαρά και ερωτηθείς αν υπάρχει κάποιο θετικό διακύβευμα για τις εθνικές εκλογές ή αν το μόνο ζητούμενο είναι να ϕύγει από την εξουσία η σημερινή κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε: «Δεν εργαζόμαστε για τη νίκη του Κ. Μητσοτάκη στη λογική να ϕύγει ο Τσίπρας (...) Εμείς θα πανηγυρίσουμε όχι τη βραδιά των εκλογών, αν ο λαός μας δώσει τη νίκη, αλλά την ημέρα που τα παιδιά μας θα γυρίσουν στην Ελλάδα και θα βρίσκουν δουλειά εδώ. Αυτό ειναι το στοίχημα της ΝΔ». Πρόσθεσε ότι η ΝΔ θα εϕαρμόσει ταχέως ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, καθώς όπως επισήμανε η Ελλάδα χρειάζεται ταχύτητα και «πιστεύω ακράδαντα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα τη δώσει».

Κληθείς να σχολιάσει τις απόψεις ότι η ΝΔ υποστηρίζει την ακροδεξιά και τον ϕιλελευθερισμό, ο κ.Γεωργιάδης επισήμανε ότι η απάντηση που δίνει στον ελληνικό λαό είναι ότι «προϕανώς η ΝΔ δεν μπορεί να είναι παράταξη των άκρων στην Ελλάδα», ενώ σε ό,τι αϕορά τη χτεσινή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα ζητήσει την αποβολή του Ορμπάν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, εξαιτίας της πολιτικής του για το μεταναστευτικό τόνισε: «Ο κ.Ορμπάν, πολύ καλά για την Ουγγαρία ενδεχομένως, λέει πως έχει κλειστά σύνορα και δεν δέχεται κανέναν. Αυτό όμως για την Ελλάδα και τις χώρες του Νότου σημαίνει "βρείτε τα μόνοι σας και βγάλτε τα πέρα μόνοι σας με όσους μπαίνουν". Αυτό δεν είναι ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ούτε ευρωπαϊκή πολιτική». Υπενθύμισε ότι το σύνολο των ελληνικών κομμάτων έχουν τοποθετηθεί κατά της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ και πρόσθεσε ότι «θα ήταν παράλογο και οξύμωρο κάποιοι οι οποίοι έχουν ανησυχίες για το μεταναστευτικό να υποστηρίζουν την πολική του Ορμπάν, που είναι ευθέως αντίθετη με τα ελληνικά συμϕέροντα».

Σε ερώτημα σχετικά με το αν εκλογική επικράτηση της ΝΔ θα βάλει τέλος στον διχασμό που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα πάνω στο δίπτυχο "μνημόνιο-αντιμνημόνιο" και το αν θα υπάρξει ρεβανσισμός, ο κ.Γεωργιάδης απάντησε: «Είμαστε κατά του διχασμού και μακριά από εμάς ο ρεβανσισμός, είμαστε εξαιρετικά κατά. Άλλο όμως ο ρεβανσισμός και άλλο η δικαιοσύνη». Πρόσθεσε ότι η ΝΔ θα ψάξει όλη την περίοδο της διακυβέρνησης Τσίπρα σε όλα τα επίπεδα, γιατί ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει τι έγινε και τόνισε: «Εύχομαι να μη βρούμε τίποτα για κανέναν».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ακόμη ότι η ΝΔ χρειάζεται την αυτοδυναμία, επειδή «ο κύριος Τσίπρας έχει βάλει μπροστά μας τη νάρκη της απλής αναλογικής» και πρόσθεσε ότι «αν αυτή η νάρκη δεν ϕύγει μπροστά από την Ελλάδα, τότε η χώρα κινδυνεύει στα επόμενα χρόνια να μπει σε ένα χάος άνευ προηγουμένου κι αυτό σίγουρα θα είναι πολύ κακό για την οικονομία». «Δεν θα μπορέσουμε να πείσουμε κανέναν επενδυτή να βάλει τα λεϕτά του στην Ελλάδα, αν δεν γνωρίζει ότι θα μπορούμε να έχουμε πολιτική σταθερότητα», τόνισε, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση απαιτείται και η συναίνεση.

Ως προς το αν η προεδρική εκλογή θα μπορούσε να πυροδοτήσει νέες εκλογές, ο κ.Γεωργιάδης τόνισε: «Δεν έχω καμία ανησυχία ότι η προεδρική εκλογή θα επηρεάσει τις εξελίξεις. Έχω ανησυχία για το πώς θα είναι η κατάσταση σε σχέση με τις αντιδράσεις των Εξαρχείων και των κουκουλοϕόρων». Είπε ότι τον ανησύχησε η ταυτόχρονη επίθεση χθες σε διάϕορα αστυνομικά τμήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς αυτό δείχνει «ότι ένας στρατός κατά της ελληνικής δημοκρατίας» ϕτιάχνεται σε αυτούς τους χώρους με την ανοχή της παρούσας κυβέρνησης. «Γιατί δεν τους πιάνουν; Γιατί δεν αλλάζουν τη νομοθεσία; Είχε ψηϕίσει η ΝΔ επί Κ.Καραμανλή να είναι κ άποιος με κουκούλα κακούργημα. Γιατί το άλλαξαν; (...) Αν την επόμενη εβδομάδα κάποιος αστυνομικός που θα βρεθεί απέναντι από έναν μολοτωϕόρο ϕοβηθεί και βγάλει πιστόλι και πυροβολήσει στον αέρα, τι θα γίνει; (...) Ως πότε θα το βλέπουμε αυτό και δεν θα κάνουμε τίποτα;», διερωτήθηκε.

Σχετικά με το αν η ΝΔ θα αλλαξει τον εκλογικό νόμο πριν από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε: «εϕόσον εχουμε αυτοδυναμία και όλα έχουν πάει καλά, ασϕαλώς και θα αλλάξει άμεσα τον εκλογικό νόμο», καθώς αίσθηση χάους και ακυβερνησίας επηρεάζει αρνητικά τη θέση των αγορών για την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr